به گزارش خبرنگار مهر، نیمه های دهه 80 بر این نظر شد که در مراکز استانها تالار مرکزی برای سامان دهی و انجام برنامه های فرهنگی و هنری ایجاد شود، کار در 12 استان آغاز شد که استان مرکزی یکی از این استانها بود.
کلنگ احداث به زمین شد، اما این کلنگ زنی در اراک رنگ دیگری به خود گرفت چنانکه به گفته مدیر کل ارشاد استان، ساخت این تالار مورد بی مهری قرار گرفت و سالها متوقف شد.
در آخرین بازدیدی که استاندار مرکزی از روند ساخت تالار مرکزی داشت با اشاره به اینکه، این طرح یکی از طرح های مهم و کاربردی در فرهنگ و هنر استان دانست و ازجذب همه اعتبارات ملی به این طرح خبر داد.
نیاز اصحاب فرهنگ با تکمیل تالار مرکزی برطرف می شود
علی اکبر شعبانی فرد افزود: ساختمان این طرح در اوایل سال 1391 به بهره برداری می رسد و نصب تجهیزات آن بر عهده وزارتخانه است.
وی گفت: با بهره برداری از تالار مرکزی شهر اراک بخش مهمی از نیازهای اصحاب فرهنگ و هنر استان برطرف و انجام کارهای هنری و آموزشی در این بخش تسریع خواهد شد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز در این بازدید گفت: در این طرح همه نیازهای اصحاب فرهنگ و هنر وفعالیتهای انجمن های مختلف لحاظ شده است.
روایت بی توجهی از زبان متولیان
اما مصطفی مشایخی مدیر کل ارشاد استان این روزها برای جذب چهار میلیارد تومان اعتبار برای ادامه ساخت این مجموعه در سال جاری از وزارت فرهنگ و ارشاد تلاش می کند و، بی توجهی به این تالار در سالهای گذشته را به زبان می راند و می گوید: تالار مرکزی اراک مجموعه بسیار بینظیر و دارای چندین سالن کنسرت، رستوران روباز، سالن برگزاری همایش با ظرفیت یک هزار نفر و امکانات فراوان دیگری است که اسکلت سه طبقه آن در سالهای قبل زده شده و بلاتکلیف رها شده است.
وی با اشاره به رایزنی با وزیر فرهنگ و ارشاد به منظور ادامه ساخت این تالار، گفت: در سال گذشته جلساتی با حضور استاندار مرکزی و وزیر ارشاد پیرامون اختصاص اعتبار مناسب برای آغاز ساخت مجدد این تالار برگزار شد که نتیجه آن اختصاص یک میلیارد و 400 میلیون تومان اعتبار به منظور اجرای این پروژه بود و خوشبختانه پرداخت شد.
اسکلت چهار طبقه زده شد
مشایخی ادامه داد: با تزریق این اعتبار چهار طبقه اسکلت و سقف زده شد که با تامین مابقی آهن آلات مورد نیاز کار اسکلتبندی و سقف این پروژه به پایان میرسد.
وی با اشاره به تصویب اختصاص چهار میلیارد تومان اعتبار به این پروژه طی سالهای 90 و 91 در سفر هیئت دولت به استان، گفت: به دنبال این هستیم تا بتوانیم تمامی این چهار میلیارد تومان را در سال جاری دریافت کنیم که در صورت تحقق این مهم عملیات ساخت تالار مرکزی اراک سرعت خوبی خواهد گرفت و میتوانیم تا پایان سال آینده بخش اعظمی از این پروژه را، احداث کنیم.
تجهیز تالار به عهده وزارتخانه است
وی ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی وزارت خانه برای احداث این تالار از بودجه های استانی در کنار بودجه وزارت خانه استفاده می شود.
وی گفت: پس از ساخت تجهیزات بخش های مختلف تالار مرکزی شهر اراک پس از تکمیل ساختمان آن توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تضمین شده است.
تالار 14 هزار متر مربع بنا خواهد داشت
مدیر اجرایی کارگاه ساخت تالار مرکزی شهر اراک نیز در گفتگویی گفت: این طرح در زمینی به مساحت 12 هزار متر مربع و 14 هزار مترمربع بنا در شش طبقه شامل دو طبقه زیر زمین و 4 طبقه فوقانی است.
سعید بیک محمدی افزود: تالار مرکزی شهر اراک دارای یک هزار 200 صندلی برای سالن آمفی تئاتر و 800 صندلی برای سالن اجرای موسیقی می باشد و نیز در آن برگزاری کلاس های آموزشی، رستوران، نمازخانه، سالن نشست های فرهنگی، ادبی و هنری، محل استراحت هنرمندان و اساتید و نگارخانه لحاظ شده است.
وی گفت: نوع سازه این طرح فلزی با اتصالات پیچ و مهره ای است که یک هزار و 750 تن مقدار کلی اسکلت است که تا کنون 700 تن آن نصب شده است.
سخن آخر....
استان مرکزی استانی فرهنگمند و هنر پرور است که این مدعا را در تربیت شخصیت های بزرگش می توان دید.
این استان در اوایل انقلاب به مرکزیت اراک استان شد و با بروز جنگ تحمیلی فرصتی برای بازسازی زیر ساخت های خود نیافت.
بعد از هشت سال دفاع مقدس نیز در همواره در تلاش برای تکمیل زیر ستخت های خود شد که به دلیل کم توجهی به بعد فرهنگ و هنر در سالهای دهه 70، و توسعه یک جانبه صنعت به خصوص در اراک و مهاجر پذیری، اکنون بیش از هر بخشی نیازمند نوسازی، اصلاح و کمیل زیر ساخت های فرهنگی و اجتماعی است.
آنچه امید مردم استان مرکزی ست این است که به فرهنگ، هنر و نیازهای اجتماعی آنان توجه شود و تالار مرکزی این استان واقعا در سال 91 تکمیل و تجهیز شود.
نظر شما