۱۰ آبان ۱۳۹۰، ۹:۳۷

استانداردهای جهانی اخلاق/

آشنایی با اصول اخلاقی فرامکانی/"نسبی‌گرایی اخلاق" قضاوتها را مشکل می‌کند

آشنایی با اصول اخلاقی فرامکانی/"نسبی‌گرایی اخلاق" قضاوتها را مشکل می‌کند

استاد فلسفه، علوم سیاسی و حقوق دانشگاه استنفورد با اشاره به اینکه اگر قائل به نسبی بودن اصول اخلاقی باشیم در این صورت کار قضاوت اخلاقی با مشکل مواجه می‌شود، گفت: انسان همواره در تلاش بوده تا اصول اخلاقی در سطح جهان نهادینه شود.

دکتر جوشا کوهن استاد فلسفه، علوم سیاسی و حقوق دانشگاه استنفورد و مدیر مرکز عدالت جهانی در این دانشگاه در مورد چگونگی تحقق استانداردهای جهانی اخلاق به خبرنگار مهر گفت: انسان همواره در تلاش بوده تا دستاوردهای بشری و اصول اخلاقی در سطح جهانی نهادینه شود.

وی افزود: این تلاش بشر بی ثمر نمانده و توانسته به اصول مشترک اخلاقی نائل آید. انسان در هر جامعه و بستر فرهنگی اصول اخلاقی خاص آن بستر را فراهم کرده است.

مؤلف "روسو: جامعه آزاد برابر" در ادامه تأکید کرد: به عبارت دیگر انسانها در هر عصر و دوره‌ای اصول اخلاقی خاص آن دوران را وضع کرده و بر آن توافق حاصل کرده‌اند.

وی یادآور شد: برخی از این اصول حالت مکان‌مند و زمان‌مند دارند و برخی فرا زمانی و فرامکانی هستند. صداقت، درستکاری، بخشش و ... از جمله اصول اخلاقی فرامکانی و فرازمانی هستند که بشر بر روی آنها توافق داشته و دارد.

عضو آکادمی هنر و علوم آمریکا در پایان یادآور شد: اگر قائل به نسبی بودن اصول اخلاقی باشیم در این صورت کار قضاوت اخلاقی با مشکل مواجه می‌شود. به عبارت دیگر اگر اخلاقیات در یک بستر معنا و مفهوم داشته باشد و در جای دیگر دارای اهمیتی نباشد در این صورت قضاوتهای اخلاقی کلی نمی‌توان ارائه داد.

کد خبر 1448965

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha