علی سنگینیان در گفتگو با مهر در مورد اوراق مشارکت آب و نیرو گفت: قرار بر این بود که پس از انتشار اوراق مشارکت آب و نیرو، معاملات دست دوم آن را در بورس داشته باشیم که اقدامات مربوط به پذیرش آن توسط شرکت بورس انجام شد.
معاون شرکت بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: برای معاملات اوراق بانک ملی که بانک عامل است موظف بود اطلاعات دارندگان را به شرکت سپرده گذاری ارائه کند تا این اوراق سپرده و معامله شوند.
وی ادامه داد: این در حالی است که بانک ملی عنوان می کرد این اوراق بی نام فروخته شده و اطلاعاتی از دارندگان آن ندارد و بنابراین موضوع سپرده گذاری با مشکل مواجه می شد.
سنگینیان موضوع دیگر در این زمینه را چگونگی توزیع سود ذکر و بیان کرد: با توجه به اینکه این اوراق با کوپن منتشر شده بود، اگر در بورس معامله می شد و به شکل الکترونیکی در می آمد بانک باید می پذیرفت که به دارندگانی که آن را از طریق بورس خریداری کرده اند، سود از طریق شرکت سپرده گذاری بپردازد، زیرا این دارندگان دیگر دارنده کوپن های قدیمی نبودند، اما هماهنگی لازم دراین زمینه انجام نشد.
معاون شرکت بورس و اوراق بهادار با اشاره به پیگیری های متعدد و برگزاری جلساتی در این باره عنوان کرد: اما متاسفانه این موضوع به سرانجام نرسید، اقدامات مذکور در شورای پول و اعتبار بررسی شد، اما زیرساختها آماده نیست و همکاری لازم صورت نگرفت.
وی از تصویب شورای پول و اعتبار مبنی بر بازخرید اوراق در بانک و بورس خبرداد و گفت: براساس این مصوبه اگر این اوراق مشارکت در بانک بازخرید شود یک درصد جریمه خواهد داشت و اگر در بورس معامله شود جریمه ای به آن تعلق نخواهد گرفت، اما این موضوع هنوز ابلاغ نشده است.
این مقام مسئول در شرکت بورس و اوراق بهادار اضافه کرد: دارندگان اوراق هنوز نمی دانند که چه اقدامی باید انجام دهند، زیرا این اوراق عملا در بورس پذیرش نشده اند و قابل معامله نیستند و بانک هم بازخرید نمی کند، بنابراین دارندگان آن به نحوی بلاتکلیف هستند.
سنگینیان خاطرنشان کرد: ضرورت دارد که بانک مرکزی بر روی مصوبه شورای پول و اعتبار تصمیم گیری کرده و هر چه سریع تر آن را ابلاغ کند تا دارندگان اوراق تعیین تکلیف شوند. یعنی اگر می خواهند در بورس معامله کنند اطلاعات لازم را به بورس بدهند تا کار سپرده گذاری معاملات را انجام دهد، اگر قرار است که بانک بازخرید کند رویه های آن را به بانک اعلام کنند که دارندگان بیش از این بلاتکلیف نباشند.
نظر شما