۱۷ اسفند ۱۳۹۰، ۱۸:۲۷

شلویری:

18 هزار عملیات امدادی توسط اورژانس قزوین انجام شده است

18 هزار عملیات امدادی توسط اورژانس قزوین انجام شده است

قزوین- خبرگزاری مهر: رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی استان قزوین گفت: در 9 ماهه سال جاری مرکز فوریتهای پزشکی استان 18 هزار و 19 ماموریت انجام داده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید شلویری عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان که در محل مرکز فوریتهای پزشکی قزوین برگزار شد اظهارداشت: یکی از وظایف مهم مرکز اورژانس تامین حفظ سلامت و جان مردم و کمک رسانی در هنگام بروز حوادث گوناگون است.
 
وی یادآورشد: مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی استان با داشتن سه واحد اورِژانس 115، مرکز هدایت عملیات بحران EOC و ستاد هدایت و اطلاع رسانی در امور درمان خدمات امدادی را به نیازمندان ارائه می دهد.
 
شلویری بیان کرد: حوادث اورژانس به مواردی اطلاق می شود که در صورت عدم ارائه به موقع اقدامات امدادی، درمانی منجر به صدمات عضوی و جانی و نیز مشکلات روانی  بیمار می شود.
 
وی در خصوص مواردی که می توان از اورژانس 115 کمک گرفت تصریح کرد: اورژانس های قلبی، تنفسی، گوارشی، ادراری، دستگاه اسکلتی، چشم، اعصاب، گوش، حلق و بینی، بارداری و حوادث محیطی و شغلی از خدمات این مرکز می تواند برخوردار شود.
 
استقرار 33 پایگاه جاده ای و شهری در استان قزوین
 
رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی استان قزوین همچنین از استقرار 33 پایگاه فوریتهای پزشکی خبر داد و اظهارداشت: از این تعداد 23 پایگاه جاده ای و 10 پایگاه شهری در استان فعالیت می کنند.
 
وی عنوان کرد: طبق استانداردهای طرح ارتقاء بهره وری در مرکز اورژانس نیازمند 620 نیرو هستیم که در حال حاضر300 نفر در استان مشغول به فعالیت هستند.
 
شلویری با بیان اینکه در 9 ماهه سال جاری 18 هزار و 19 مورد ماموریت اورژانسی در استان انجام شده است گفت: تعداد ماموریت های اورژانسی شهری 10 هزار و 291 مورد و جاده ای هفت هزار و 597 مورد و بین مراکز نیز 131 مورد بوده است.
 
وی با اشاره به وضعیت تماس تلفنی مردم با شماره 115 بیان کرد: روزانه به طور میانگین یک هزار نفر با مرکز اورژانس تماس می گیرند که 80 درصد آنها کاذب و 20 درصد نیز واقعی است و منجر به ماموریت امدادی می شود.
 
شلویری مرکز تماس های کاذب را از طریق تلفنهای همگانی (کیوسک) 56 درصد، ایرانسل 33 درصد و تلفن های ثابت و همراه اول را 11 درصد عنوان کرد.
 
این مسئول گفت: میانگین زمان حضور امدادگران فوریت های پزشکی در حالت استاندارد کشوری هشت دقیقه در شهر و جاده ای و خارج از شهر 15 دقیقه است که این مدت در استان قزوین پنج الی شش دقیقه است که در مواقع ترافیک شدید این زمان چندئ دقیقه بیشتر است.
.
کسری بودجه چهار میلیارد تومانی مرکز فوریتهای پزشکی
 
وی از کسری بودجه مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی استان هم خبر داد و گفت: امسال این مرکز چهار میلیارد تومان کسری بودجه داشت که در اجرای فعالیتها و خدمات این مرکز تاثیرگذار بود.
 
رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی استان قزوین یادآورشد: کسری بودجه مرکز در حدی است که نه تنها توسعه پایگاه مطابق برنامه امکان پذیر نشده بلکه فعالیت پایگاه های موجود نیز با چالش جدی مواجه است و برای حوزه های فعالیت اضافه شده به مرکز نیز هیچ گونه بودجه خاصی در نظر گرفته نشده است.
 
وی امکان ارتباط روستاها و شهرهای کوچک فاقد پایگاه با تلفن های 115، عدم اختصاص بودجه لازم برای تهیه تجهیزات پزشکی، دارویی و غذایی برای ایجاد آمادگی لازم در مقابله با حوادث را از جمله مشکلات مرحله آمادگی در مدیریت بحران دانست.
 
شلویری افزود: در فضاهای عمومی شهری زمینی برای احداث پایگاه های فوریتهای پزشکی در نظر گرفته نمی شود و این در حالی است که به دستگاههای خدمات رسان دیگر مانند آتش نشانی، مراکز تفریحی، آموزشی متناسب با رشد و توسعه شهری فضاهای مناسب از قبل اختصاص داده می شود.
 
وی کمبود آمبولانس های پیشرفته در استان را از دیگر مشکلات موجود استان ذکر کرد و اظهارداشت: با همکاری و هماهنگی ستاد بحران استانداری مقرر شده است یک دستگاه آمبولانس با 300 میلیون تومان اعتبار خریداری و در اختیار اورژانس قرار گیرد.
 
شلویری عدم تامین اعتبار ساخت پایگاه های جدید شهری و جاده ای و ساختمانهای جایگزین برای کانکس هایی که به صورت موقت به عنوان پایگاه در نظر گرفته شده است را از دیگر مشکلات مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی عنوان کرد و گفت: امداد هوایی استان که جزء اولویت های کشوری است به دلیل عدم اختصاص بودجه تاکنون راه اندازی نشده است.
 
برنامه پنجم با احداث 20 پایگاه اورژانس
 
وی اظهارداشت: در برنامه پنجم توسعه پیش بینی شده است 20 پایگاه فوریت های پزشکی دراستان احداث شود و از برنامه چهارم نیز احداث هفت پایگاه نیز محقق نشده است.
 
وی شناخت ناکافی مردم از وظایف اورژانس را از مشکلات فرهنگی دانست و یادآورشد: کنجکاوی بیش از حد مردم و اقدام و اظهارنظر غیر اصولی در محل وقوع حادثه که منجر به اخلال در امر امداد رسانی شده است و گاهی نیز حوادث دیگری را به دنبال دارد.
 
رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی استان قزوین بیان کرد: از دیگر مشکلات موجود عدم آشنایی عمومی در زمینه فوریتهای پزشکی و اقدامات موثر قابل انجام، قبل از رسیدن تیم پزشکی به محل حادثه و همچنین عدم همکاری رانندگان شخصی و عمومی با آمبولانس های اعزامی به محل حادثه و مسدود کردن مسیر عبور آنهاست که منجر به تاخیر در رسیدن آنها به محل حادثه می شود.
 
وی با بیان اینکه یکی از شاخص های توسعه هر جامعه اورِژانس است افزود: اپراتورهای اورژانس 115 که وظیفه پاسخگویی به تماس گیرندگان اورژانس را دارند از افراد آموزش دیده ( کارشناس پرستاری) انتخاب شده اند تا راهنمایی های لازم را در موارد مختلف به شهروندان ارائه دهند و از اعزام بی مورد آمبولانس جلوگیری شود و همچنین وجود پزشکان در واحد ارتباطات اورژانس راهی دیگر برای تحقق این امر است.
 
شلویری تصریح کرد: تماس با مرکز اورژانس به معنای اعزام آمبولانس بر بالین بیمار نیست و در بسیاری از موارد راهنمایی کارشناسان و پزشکان اورژانس در واحد ارتباطات می تواند پاسخگوی سئوالات و مشکلات تماس گیرندگان باشد.
 
در پایان خبرنگاران رسانه های گروهی استان در نخستین اردوی رسانه ای حوزه سلامت با عنوان" با ناجیان ثانیه ها " ضمن بازدید از مرکز اورژانس 115 با روند فعالیت در مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی آشنا شدند.
 
همچنین تیم اعزامی به این ارودی رسانه ای در ادامه از فعالیت های مرکز مشاوره، مرکز پیام و مرکز آموزش اورژانس بهمراه یکی از واحد های آمبولانس از یک محله حادثه دیدن کردند.
کد خبر 1554590

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha