به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبر گزاری فرانسه، لئون پانتا در سفر دو روزه خود به هند قرار است با مقامات بلند پایه هندی درباره مسائلی از جمله گسترش روابط نظامی، حضور نیروهای ناتو در افغانستان و همچنین قدرت اقتصادی و نظامی چین در منطقه مذاکره کند.
تحلیلگران مسائل سیاسی بر این عقیده هستند که در سالهای اخیر روابط نظامی آمریکا و هند به طور روز افزونی رو به گسترش بوده است، اما مقامات آمریکایی هنوز به هدف خود از گسترش این روابط که همان جلوگیری از افزایش قدرت چین در منطقه و افزودن بر قدرت خود است، نرسیده اند.
مقامات آمریکایی اعلام کرده اند که پانتا قرار است عصر سه شنبه با "مانموهان سینگ" نخست وزیر هند و "شیو شانکار منون" مشاور امنیت ملی این کشور دیدار و گفتگو کند. پس از آن وی در روز چهارشنبه با شماری از مقامات هندی گفتگو خواهد کرد.
بر اساس سیاستهای جدید آمریکا که "باراک اوباما" رئیس جمهوری این کشور در اوایل ژانویه اعلام کرد، هند تنها کشوری است که نامش به عنوان "شریک حیاتی" آمریکا ذکر شده است.
اما این دو کشور از فقدان پیشرفت در مبادلات تجاری به ویژه در بخش تسلیحات ابراز نا امیدی کرده اند.
هرچند فروش تسلیحات آمریکا به هندوستان به طور چشمگیری در طول دهه گذشته افزایش یافته است، اما دهلی نو در سال 2011 قرارداد 12 میلیارد دلاری خرید جت جنگنده از شرکتهای آمریکایی را رد کرد.
در حال حاضر شرکت فرانسوی داسو تنها شرکتی است که در این رابطه با دهلی نو در حال مذاکره است.
نظر شما