به گزارش خبرنگار مهر، خوزه رامون ماچادو ونتورا معاون رئیس جمهور کوبا در دومین نشست سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد ضمن تسلیت به ملت ایران به مناسبت کشته شدن تعدادی از شهروندان ایرانی در زلزله آذربایجان شرقی گفت: امروز با بحران اقتصادی و اخلاقی بیش از آنچه که در تاریخ بشریت یاد داریم روبرو هستیم که اولین قربانی این بحران ها ملت ها هستند.
وی افزود: بی ثباتی کشورها، تخریب محیط زیست تفاوت فاحش میان شمال و جنوب از جمله این عوامل بحران زا است و با توجه به اینکه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد اکثریت جهان را تشکیل می دهد اما تنها 20 درصد از ثروت جهانی را در اختیار دارد بنابراین با توجه به این عوامل راه حل عادلانه و پایدار پدید نمی آید.
معاون رئیس جمهور کوبا با اشاره به مذاکرات بین المللی که برای حل بحران های مختلف جهانی برگزار میشود، گفت: تصمیمات زیادی در این مذاکرات اتخاذ می شود اما نه با مشارکت بلکه شاهدیم برای مسائل مختلف جهانی تنها چند کشور آن هم به صورت غیرعلنی جلسه می گذارند و برای کل بشریت تصمیم گیری می کنند.
وی با بیان اینکه باید استقلال ملی خود را در مقابل سیاست های ناتو حفظ کنیم، گفت: با توجه به سیاست های کشورهای غربی امنیت لازم برای بشریت بوجود نمی آید و دنیای غرب با هدف دوباره استعماری کردن کشورها به دنبال جاه طلبی و طمع خود هستند که ما نیز باید در مقابل این سیاست ها استقلال ملی خود را حفظ کنیم.
معاون رئیس جمهور کوبا با تاکید بر اینکه کوبا مخالف حرکت های متجاوزگرانه است، گفت: کوبا اعضا را به حفظ وحدت و اصولی که در اعلامیه بان دونگ بوده تشویق می کند که این اصول برای رسیدن به اهداف ادامه یابد.
وی با اشاره به اتفاقاتی که در سوریه و لیبی در حال رخ دادن است، گفت: اتفاقات این کشورها نشان می دهد که آمریکا با متحدانش می خواهند رژیم هایی که با منافع آنها در تضاد است را سرنگون کند در حالی که تنها ملت سوریه حق تصمیم گیری برای سرنوشت و آینده خود دارند و امیدواریم که مشکل سوریه با گفتمان و مذاکره داخلی حل شود.
ونتورا اتحاد و اجماع میان اعضای جنبش را تنها عامل جلوگیری از سیاست های دوگانه و سلطه طلبانه کشورهای غربی دانست و گفت: ما در مقابل سیاست های سلطه طلبانه و دوگانه کشورهای غربی در موضوع دموکراسی خیلی کم کار کرده ایم و دستاورد خیلی کمی هم داشته ایم چراکه تلاش های متفرق منجربه دستاوردهای بزرگ نخواهد شد.
وی همچنین با محکوم کردن افزایش سلاح های هسته ای گفت: شاهدیم که در دنیا 20 هزار سلاح هسته ای وجود دارد اما کشورهای غربی می خواهند که ایران از انرژی هسته ای محروم شود که این موضوع غیراخلاقی است و قابل قبول نیست تا زمانیکه انرژی هسته ای دست یک کلوپ باشد تبعیض وجود دارد.
ونتورا با اشاره به صحبت هایی از رهبر کوبا در سال 2006 گفت: فیدل کاسترو در مورد سلاح های هسته ای گفته است می توان تمام گرسنه ها و جاهلان را با سلاح های هسته ای کشت اما نمی توان فقر و جهل را از بین برد.
معاون رئیس جمهور کوبا ضمن محکوم کردن سیاست های دوگانه غرب در مورد استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای گفت: این قابل قبول نیست که به کشورهای درحال توسعه همچون ایران اجازه استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای داده نشود و این قابل تامل است و باید به آن توجه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ما از حق ملت فلسطین در داشتن کشوری مستقل حمایت می کنیم، گفت: کشور فلسطین باید در سازمان ملل عضو شود ملت فلسطین باید با داشتن دولتی مستقل عضو سازمان ملل باشد.
ونتورا در پایان تاکید کرد: کوبا برای حفظ استقلالش تاوان سنگینی داده است وبا این همه تحریمی که داشتیم کوبا قوی و مستقل ایستاده است.
نظر شما