به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان بروجرد تنها در عرض چند هفته شاهد عزل و نصبهایی در سطح شهرداری و فرمانداری بود تا به جای شهردار استیضاح شده بروجرد یک سرپرست مسئولیت کار را به عهده بگیرد.
و اما آنچه در این میان عجیب و قابل تامل به نظر می رسید موج پارچه نویسی و تبریکات بنری برای سرپرست جدید شهرداری بروجرد بود که دیوارهای شهرداری را به طور کامل پوشاند و موجب انتقاد بسیاری از مردم این شهر شد.
تبریک های بنری و پارچه نویسی برای مدیران منصوب شده متاسفانه این روزها به معضل جدی فرهنگی در شهرهای مختلف تبدیل شده است به طوریکه به محض تغییر در سطح یک دستگاه یا نهاد با اسامی حقیقی یا حقوقی و گاهی از طرف اقشار مختلف در قالبی کلی و غیرمستند اقدام به نصب بنرها و پارچه نوشته های تبریک می شود.
این در حالیست که گاهی در زیر برخی از این نوشته ها می توان عناوینی مانند از طرف "جمعی از شهروندان"، "اهالی منطقه ..."، "جمعی از خانواده های شهدا و ایثارگران"، "جمعی از کارکنان ..." و .... دیده می شود که گاه با توجه به عدم اشاره به اسامی حقیقی افراد موجب ایجاد شائبه هایی می شود.
از طرف دیگر در برخی موارد دیده می شود که در میان مدیران رقابت بر سر تعداد بنرها و پارچه نوشته ها وجود دارد به طوریکه در نزد برخی مدیران به مصداق "هر که بامش بیش، برفش بیشتر" از تعداد بنرهای نصب شده استنباط به رضایت عمومی از انتصاب صورت گرفته می شود.
به دور از نقد اینکه چنین حرکاتی چقدر می تواند موجب هزینه های بی جهت و همچنین مخدوش کردن چهره شهرها شود، باید به بعد فرهنگی این مسئله پرداخت، موضوعی که فرهنگ "تملق" را در جامعه به فرهنگی معمول و عادی تبدیل خواهد کرد و این امر می تواند در بلندمدت تبعات منفی را در لایه های مختلف فرهنگی جامعه در پی داشته باشد.
تبریک های بنری اعم از تبریک برای انتصاب افراد، برای حمایت از مدیران، برای تایید برنامه ها و پروژه های آغاز شده و ... بیشتر از آنکه نظر مردم را به سمت مدیران مخاطب قرار داده شده در بنرها جلب کند می تواند موجب واکنش عکس در میان مردم شود.
به عنوان مثال در همین مورد سرپرست جدید شهرداری بروجرد که در پی این انتصاب به مدت چندین روز دیوارهای شهرداری با بنرها و پارچه نوشته های تبریک پوشانده شده بود مردم در مواجه با سیل تبریکات به ذکر این نکته ظریف اشاره می کردند که کاش به جای این همه تبریک کمی به مشکلات و چالشهای شهری بروجرد و طرح مطالبات مردم پرداخته می شد.
مردم بیش از آنکه با توجه به تعداد تبریک ها وزن مدیر مربوطه را بسنجند با دیدن عملکرد مدیر و زیرمجموعه وی به قضاوت خواهند نشست و چه بسا چنین موج تبلیغاتی ضمن افزایش توقعات مردم، موجب ایجاد فضای ذهنی منفی نسبت به مدیر یاد شده شود.
و اما چاشنی تکمیل کننده تبریک های بنری، دید و بازدیدها و بردن گل و شیرینی برای مدیر تازه منصوب شده است، موضوعی که گاه تا چندین هفته بعد از انتصاب ادامه دارد و مدیران به جای اشتغال به بررسی و رفع مشکلات مردم وقت خود را صرف این گونه برنامه های غیر ضروری می کنند، موضوعی که می توان با مراجعه به اداراتی که مدیرانشان تازه منصوب شده اند به راحتی با آن برخورد کرد.
به هر روی بندها و سطور بالا در مزمت پدیده تبریکات بنری و پارچه نویسی های دیواری را با ذکر این مطلب ادامه می دهیم که شورای فرهنگ عمومی بروجرد پیش از این بر ضرورت ساماندهی تبلیغات بنری و پارچه نویسی ها در سطح شهر تاکید کرده بود و دست بر قضا مسئولیت این موضوع بر عهده خود شهرداری گذاشته شده است.
در حال حاضر شهرستان بروجرد از نظر زیباسازی فضا و مبلمان شهری، عمران شهری، ایجاد زیرساختها، جذب سرمایه گذار در این حوزه و ... با مشکلات زیادی مواجه است که امید می رود با تغییرات در مجموعه شهرداری بروجرد شاهد گذار از وضعیت کنونی به وضعیت مطلوب باشیم، مسئله ای که بیش از تبریکات بنری و پارچه نویسی ها برای شهردار جدید بروجرد رضایت عمومی را در پی خواهد داشت.
و البته در پایان ذکر این نکته ضوری است که به مصداق "من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق" تقدیر و تشکر از زحمات و فعالیتهای مدیران در جای خود شایسته است ولی این تقدیرها باید در راستای قدردانی از فعالیتهای موثر انجام شده و رفع مشکلات مردم باشد تا به جای تقدیر از انتصاب جدید، شاهد تجلیل از از تفکرات جدید مدیریتی در راستای حل مشکلات مردم و خدمات موثر مسئولان باشیم.
نظر شما