به گزارش خبرنگار مهر، طب اسلامی یکی از مکاتب طبی دیرپا و کل نگر است که از روزگاران کهن در پیشگیری و معالجه بیماری های گوناگون نقشی بنیادین داشته است. این مکتب به طور کلی به دو بخش نظری و عملی تقسیم میشود که هر یک دربردارنده برخی مبانی نظری هستند.
طب اسلامی یا پزشکی اسلامی یکی از مشهورترین و شناختهترین جنبههای تمدن اسلامی در جهان است و یکی از شاخههای علم است که مسلمانان در آن پیشرفتهای بسیاری داشتهاند. این مکتب پزشکی، که در آغاز تاریخ اسلام پدید آمد، نه تنها به خودی خود ارزشمند است، بلکه پیوسته نزدیکی با دیگر دانشها و به ویژه دانش فلسفه (طبیعیات فلسفه) داشته، به همین دلیل است که از گذشته، در جهان اسلام، مرد حکیم پزشک نیز بوده است و فیلسوف و پزشک هر دو را با نام حکیم میخواندهاند.
برای زنده نگاه داشتن طب اسلامی در کشورمان در اقدامی همایش طب اسلامی در اصفهان برگزار می شود که در این راستا به گفتگوی اختصاصی با دبیر این همایش پرداختیم.
محمد حسین ناظریان با اشاره به اینکه طب آکادمیک ریشه در طب اسلامی دارد، گفت: اگر به کتابهای گذشته از جمله قانون بوعلی سینا پزشک برتر جهان رجوع کنیم، خواهیم دریافت که در کتاب قانون، که یکی از منابع پزشکی در جهان محسوب میشود، ریشه در طب اسلامی دارد، اما متاسفانه برخی از پزشکان خارجی به دلیل اینکه بگویند که طب آکادمیک بر طب اسلامی برتری دارد، کتاب قانون را آتش زدند.
اهمیت ترویج طب اسلامی برای حل مشکل مالی
وی ادامه داد: اهمیت ترویج طب اسلامی به عنوان برطرف کننده بسیاری از مشکلات پزشکی مردم که در حالت عادی مبالغ زیادی را طلب میکند، بیش از هر زمان دیگر احساس میشود.
دبیر همایش طبالرضا با اذعان بر اینکه رساله ذهبیه و طب اسلامی به نام امام رضا (ع) و مشتمل بر 9 فصل و 19 صفحه است، افزود: این رساله در کنار کتاب قانون بوعلی سینا و رساله الحاوی زکریا که 25 جلد است در طب اسلامی استفاده می شود.
وی تاکید کرد: در حال حاضر 44 هزار حدیث از ائمه اطهار (ع) در مورد طب اسلامی وجود دارد، که تحت عنوان طب المصطفی و به وسیله حوزه علمیه مشهد و در چهار جلد منتشر شده است.
ناظریان در بخش دیگر صحبتهای خود متذکر شد: در طب سنتی برخلاف علم پزشکی که شاخهای اقدام به یادگیری علوم پزشکی می کنند، به طور کلی علم طبابت را یاد می گیرند و از تمام مراحل طب اسلامی اطلاع کسب می کنند.
تاسیس سلامتکده طب اسلامی در اصفهان
وی در ادامه صحبت خود به تاسیس دانشکده طب اشاره کرد و در این رابطه افزود: در طی چند ماه اخیر طبق بخشنامه تاسیس سلامتکده طب اسلامی به جای درمانگاه که از سوی وزیر بهداشت صادر شده برای نخستین بار در اصفهان سه سلامتکده در مورد سرطان، قلب و عروق و زنان و ناباروری به زودی راهاندازی میشود.
دبیر همایش طبالرضا عنوان کرد: در برطرف کردن مشکل ناباروری بانوان که در حالت شیمیایی و امروزی گاهی نیاز به هزینههای میلیونی است، در طب اسلامی این مبلغ به زیر یک میلیون تومان کاهش پیدا میکند.
ناظریان با بیان اینکه مرکز مزاج شناسی نیز در اصفهان راهاندازی میشود، اظهار داشت: امام هشتم شیعیان در رساله خود اهمیت این موضوع را در هشت مرتبه به عنوان تعیین کننده نیاز غذایی روزانه انسان بیان کردهاند.
همایش طب الرضا عصر پنجشنبه هفته جاری، از ساعت سه بعد از ظهر و با حضور خیران استان اصفهان و جامعه علوم پزشکی، در سالن اهل بیت واقع در خیابان نشاط برگزار میشود.
نظر شما