به گزارش خبرگزاری مهر، رسول اکبرزاده ، با اشاره به اهمیت حمایت از حقوق معلولین جامعه، گفت: قانونی برای دفاع از حقوق معلولان جامعه تحت عنوان «قانون جامع حمایت از معلولین» در سال 1383 به تصویب رسید که در دستور کار تمام ادارات و ارگان های دولتی و خصوصا بهزیستی به عنوان متولی اصلی قرار گرفت.
وی ادامه داد: این قانون در قالب 16 ماده و 24 تبصره تدوین شده است که در هر بند وظایف دقیق دستگاه ها در خصوص حقوق افراد معلول مشخص شده است.
وی گفت: این قانون ابعاد دقیق حقوق شهروندی معلولین، بیمه، تحصیل، اشتغال، تسهیلات اجتماعی، خدمات شهری و مناسب سازی فضاهای شهری را مورد توجه قرار داده است.
اکبرزاده با اشاره به ماده دو این قانون،افزود: در این ماده مصوب شده در طراحی و ساخت و احداث تمام ساختمان های دستگاه ها و ادارات دولتی امکان دسترسی افراد معلول و تردد آسان آن ها لحاظ شود.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه تصریح کرد: بسیاری از افراد معلول دارای پتانسیل های بالقوه ای هستند که به دلیل عدم دسترسی به امکانات مناسب شهری نمی توانند از این استعدادهای خود استفاده کنند.
وی در خصوص ماده هفت این قانون هم یادآور شد: طبق این ماده باید سه درصد از سهمیه شغل و استخدام دستگاه ها، شرکت ها و ادرات دولتی به افراد معلول اختصاص یابد .
اکبرزاده اشتغال را مهمترین دغدغه معلولین عنوان کرد و افزود: اکثر ادارت دولتی این سهمیه معلولین را رعایت نمی کنند.
وی گفت: طبق ماده هشتم این قانون تحصیل در تمام مراکز دولتی برای افراد معلول رایگان است که متاسفانه این مهم هم اجرا نمی شود و در حال حاضر بهزیستی بخشی از هزینه تحصیل این افراد را فراهم می کند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه با انتقاد از اینکه تنها 50 درصد این قانون عملیاتی می شود، تاکید کرد: سازمان بهزیستی به تنهایی جوابگوی نیازهای معلولین نیست.
وی کمبود اعتبار را مهمترین دلیل عدم توجه ادارات به این قانون دانست و گفت: دستگاه ها برای اجرای دقیق قانون جامع حمایت از معلولین به بودجه نیاز دارند.
اکبرزاده تصریح کرد: اصلاحیه ای توسط سازمان بهزیستی برای این قانون در نظر گرفته شده و به زودی برای بازنگری خصوصا در حوزه بودجه به مجلس خواهد رفت.
نظر شما