۱۱ آذر ۱۳۹۱، ۸:۲۲

در گفتگو با مهر عنوان شد؛

دلایل عدم پرداخت سهم شهرداریها از جرایم راهنمایی و رانندگی

دلایل عدم پرداخت سهم شهرداریها از جرایم راهنمایی و رانندگی

دلایل پرداخت نشدن سهم شهرداریها از جرایم راهنمایی و رانندگی، رایزنی برای حل مشکلات قانونی، سهم تهران از جرایم سال 91 از محورهای گفتگوی مهر با مدیرکل بودجه سازمان شهرداریها و دهیاریهاست.

به گزارش خبرنگار مهر، دو سالی می شود که شهرداری ها نیز سهمی از جرایم راهنمایی و رانندگی دارند . اما هنوز پولی از این بابت به حساب شهرداری تهران واریز نشده است . در چند ماه اخیر با توجه به افزایش هزینه ها، شهرداری جدی تر از گذشته پیگیز زنده کردن این پول بود. اما برای تاخیر واریز این سهم دلایلی از سوی علی‌اکبر اسدی، مدیرکل بودجه سازمان شهرداریها و دهیاریها عنوان می شود که در پی می آید:

*مشکل قانون سهم شهرداری ها از جرایم راهنمایی و رانندگی در چیست که پس ازدو سال هنوز پولی از این بابت پرداخت نشده است ؟

- قانون جدید جرایم راهنمایی و رانندگی که تصویب شد دو ماده 23 و 15 داشت که بر اساس آن در آمدی هایی برای شهرداری ها تعریف شده بود . بر اساس ماده 23 قانون جرایم درآمد هایی که در حریم شهر ها و روستا ها و خارج از حریم آنها وصول می شود 40درصد ش برای نیروی انتظامی و بیمه است و باقی آن که در داخل حریم است به شهرداری ها و دهیاری ها داده می شود که نسبت آن بین دهیاری ها و شهرداری ها 30 به 70 است . همچنین بند 15 نیز راجع به درآمدهای پارکومتر ها ست .در سال گذشته در بودجه 400 میلیارد از محل درآمد های جرایم راهنمایی و رانندگی پیش بینی شده بود که 120 میلیاردتومان آن به وزرات راه وشهرسازیو 120 میلیاردتومان آن نیز به کل شهرداری ها و دهیاری های کشورو مابقی به نیروی انتظامی و بیمه اختصاص داشت . اما مشکلی که در میان بود، نبود ردیف هزینه ای برای تخصیص این اعتبارات بود . یعنی دربودجه ردیف درآمدی پیش بینی شده بود اما ردیف هزینه ای نه . با وجود مشکلاتی که وجود داشت تا پایان سال وزارت اقتصاد و دارایی مصوبه ای از هیات دولت گرفت که بر اساس آن از طریق استانداری های سراسر کشور تا سقف ارقام مصوب هر استان به هر شهرداری و دهیاری (از طریق استانداری ) پرداخت شود .

*چرا این پول به استانداری ها داده شد ؟

-این پول تا تاریخ 28 اسفنده ماه هنوز مشکلش حل نشده بود و به استانداری ها داده شد تا سریعتر به شهرداری ها و دهیاری ها داده شود و استانداری ها هم این پول را به شهرداری ها داده اند .

* امسال چقدر شهرداری ها از این محل کسب درآمد می کنند ؟

- امسال پولی که در قانون بودجه پیش بینی شده است 500 میلیارد تومان است که وزارت راه ،نیروی انتظامی و بیمه و شهرداری ها و دهیاری ها در آن سهیم هستند و 99میلیارد تومان آن بر اساس مصوب مجلس سهم شهرداری ها و دهیاری کل کشور است . امسال ردیف درآمدی و هزینه ای آن پیش بینی شده است و قرار است توسط معاونت راهبردی ابلاغ شو د و دنبال این هستیم که به معاونین برنامه ریزی های استان ها ابلاغ شود و معاونین برنامه ریزی نیز با شهرداری ها موافقت نامه مبادله کنند و براساس قانون سهمشان را بگیرند. هماهنگی های لازم میان خزانه و معاونت راهبردی انجام شده و امیدواریم هر چه زودتر ابلاغ شود .

* چرا این پول مستقیما به خود شهرداری ها پرداخت نمی شود ؟

- هر اعتباری که در قانون بودجه پیش بینی می شود برای آن که خزانه آن پول را اختصاص دهد نیازمند ابلاغیه ای از سوی معاونت راهبردی است و پس از این ابلاغیه موافقت نامه ای مبادله شده و روند تخصیص آغاز می شود که این مراحل جزو شرط اصلی اجرای قانون است . قانون جرایم راهنمایی ورانندگی نیز ر قانون بودجه آمده و باید به دستگاهی ابلاغ و آن دستگاه با شهرداری ها و دهیاری ها موافقت نامه ای مبادله کنند . بر اساس قانون فعلی امکان واریز مستقیم جرایم راهنمایی و رانندگی وجود ندارد زیرا پولی که به خزانه واریز می شود باید در چهار چوب پرداخت های خزانه اختصاص یابد . البته امسال مشکلات نسبت به سال قبل کمتر شده است .
البته نکته ای را هم باید یاد اوری کنم ممکن است درآمد های جرایم و رانندگی و رانندگی از میزان پیش بینی شده بیشتر باشد اما بر اساس میزان مصوب قانونی بودجه اختصاص داده می شود .

*نمی شود کاری کرد که روند نسبتا طولانی اختصاص این بودجه کوتاهتر شود ؟

- صحبت هایی شده است ،همانطور که می بینید مشکلات نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است و سال گذشته به دلیل آن که بعد از قانون بودجه به تصویب رسید ردیف هزینه ای نداشت و امسال این مشکل وجود ندارد و امیدواریم سال آینده مشکلات کاهش پیدا کند . 

 * پس نباید امیدوار باشیم قانون به این زودی ها اصلاح شود ؟

- چرا دو ،پیشنهاد در قانون بودجه 92 داریم که امیدواریم این مشکل حل شود چند جلسه هم در این زمینه برگزار شده است اما به جمع بندی نهایی نرسیده ایم .

*امسال شهرداری ها چه زمانی منتظر باشند که این سهم را بگیرند ؟

- ما وظیفه داریم که پیگیری کنیم . جلسه هم در این زمینه گذاشته ایم و به زودی نیز معاونت راهبردی اعتبار مذکور را ابلاغ خواهد کرد.

* تا آخر امسال این پول داده می شود ؟
- قطعا انجام می شود.

* سهم تهران از 99 میلیارد تومان چقدر است ؟

- کل استان تهران حدود 34 میلیارد تومان .

*در ماده 15 قانون جرایم راهنمایی و رانندگی نیز قید شده است که تمامی پول های پارک حاشیه ای باید به خزانه داده شود اما این پول به حساب شهرداری ها می رود ؟

- پارک های حاشیه ای و پارکبان ها به شرکت ها واگذار می شود و از محل همین درآمد ها شرکت ها هزینه های خودشان را درمی آوردند بر اساس قانون این درآمد ها باید به طور صد در صدی به حساب خزانه واریز شود و خزانه آن را به شهرداری ها بدهند اما نه ردیف درآمدی و نه ردیف هزینه ای در قانون بودجه برای آن پیش بینی نشده است .

* می توانیم امیدواریم باشیم در سال 92 دیگر گلایه ای در خصوص سهم شهرداری ها از جرایم راهنمایی و رانندگی وجود نداشته باشد؟

- ما به دنبال کسب درآمد پایدار شهرداری ها هستیم . درآمدی که راحت هم وصول شود و آنها تنها به فکر هزینه کرد درست آن باشند . ما به دنبال سخت کردن مسیر نیستیم. ما به دنبال این هستیم که پول به راحتی به شهرداری ها بدهیم و تنها عملکرد و گزارش بخواهیم .

این را هم باید در نظر داشته باشیم که منابع کشور محدود است که کل سیستم از آن استفاده میکنند و دولت هم اگر بخواهد پولی را اختصاص دهد باید به تمامی این سیستم توجه کند . این موضوع بیشتر به جایگاه نشستن ادم ها بر می گردد که شما به عنوان یک مدیر مدرسه تصمیم گیری می کنید یا یک وزیر مطمئنا یک کدیر مدرسه تنها مشکلات مدرسه خود را می بیند اما یک وزیر مشکلات را کلان و کلی می بینید . جایگاه دولت همه دغدغه ها را می بیند و بعد تصمیم گیری می کند ما حتما به دنبال حل مشکلات شهرداری ها هستیم ولی باید به دغدغه های بالاترکشور هم توجه کرد و در مجموع مشکلات کشور را دید . باید با همکاری هم تلاش کنیم تا مدیریت کشور پیش رود .

کد خبر 1753310

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha