۲۲ آذر ۱۳۹۱، ۱۷:۴۱

محمدی خبر داد:

راه‌اندازی چهار مرکز رشد علم و فناوری در استان بوشهر

راه‌اندازی چهار مرکز رشد علم و فناوری در استان بوشهر

بوشهر - خبرگزاری مهر: رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر گفت: چهار مرکز رشد علم و فناوری در استان راه اندازی می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مهدی محمدی بعدازظهر چهارشنبه در حاشیه انعقاد تفاهم‌نامه با مسئولان شهرک‌های صنعتی استان بوشهر، در جمع خبرنگاران با تبریک هفته پژوهش اظهار داشت: پارک علم و فناوری بر اساس ماموریت و مسئولیت خود در راستای شناسایی و جذب نخبگان و فعالان این عرصه تلاش‌های فراوانی داشته است.

وی با بیان اینکه این پارک مسئولیت تجاری‌سازی محصولات حوزه دانشجویی را بر عهده دارد، افزود: چهار مرکز رشد علم و فناوری در استان بوشهر راه‌اندازی می‌شود که بوشهر به عنوان مرکز و در شهرستان‌های کنگان، دشتی و تنگستان نیز مراکز رشد و فناوری راه‌اندازی می‌شود.

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر با اشاره به جذب 70 شرکت در مجوعه پارک علم و فناوری خلیج فارس، ادامه داد: جوانان پرشور و مستعدی در سطح استان بوشهر داریم که تلاش می‌کنیم با شناسایی این افراد، ایده‌های انها را به عمل تبدیل کنیم.

وی با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی، خاطرنشان ساخت: این شعار به روند تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کرده و یک نوع خودباوری را در کشور ایجاد کرده است.

محمدی به حوزه‌های مختلف فعالیتی پارک علم و فناوری اشاره کرد و بیان داشت: در سطح ملی حوزه عملیاتی پارک با وزارت راه و مسکن و ارتباطات تفاهم‌نامه‌های خوبی امضا شده است و در وزارت‌های علوم و وزارت نفت نیز توافقاتی در این زمینه صورت گرفته است.

وی به تلاش برای برندسازی نام پارک علم و فناوری خلیج فارس در سطح بین‌الملل اشاره و اضافه کرد: همایش امنیت غذایی در حوزه شمال غرب آسیا از برنامه‌های مهمی است که در این راستا انجام خواهد شد و محل برگزاری آن نیز بوشهر است.

اجرای طرح استفاده از آب دریا برای زراعت

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر خواستار تلاش رسانه‌ها برای معرفی برنامه‌ها و نوع حمایت‌ این پارک از نخبگان و ایده‌پردازان شد و افزود: طرح سوخت زیستی که تهیه سوخت از ریزجلبک‌های دریایی است، از 30 طرح کلان ملی به شمار می‏رود که قرار است در دهکده دانایی استان بوشهر اجرا شود.

وی تصریح کرد: مجوز اجرای این طرح در هزار هکتار گرفته شده و اولین نهادی است که از ریزجلبک‎های دریایی سوخت تهیه می‎کند و در فاز طرح زراعت باغ دریا مقدمات انجام و تفاهم‏نامه‏ای نیز امضا شده است.

محمدی افزود: این طرح با مشارکت ایرانیان مقیم خارج در سطح پنج هکتار اجرا می‌‏شود و مطالعات آن 10 سال زمان برده و اکنون در مرحله تجاری‏ سازی است.

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر یادآور شد: براساس این مطالعات پیش بینی شده از هر هکتار 280 تن سوخت زیستی تهیه شود.

وی ادامه داد: این آمادگی را داریم اگر در بخش صنعت نیازمندی‏‌ها و مشکلاتی وجود داشته باشد آنها را شناسایی کرده و راه حل مناسبی از ساخت، طراحی و اجرا داشته باشیم.

محمدی خاطرنشان ساخت: صنعت نیازمندی‌هایی دارد که ما امادگی داریم این نیازها را شناسایی کنیم و با بررسی نیازها راه‌حل های مناسب را ارئه و برای حل مشکلات تلاش کنیم.

وی ادامه داد: یکی از دغدغه‌های استان بوشهر خرما و نخیلات است که سطح زیر کشت خرما حدود 50 زار هکتار است که به عنوان یکی از بزرگترین ظرفیت‌های استان محسوب می‌شود و با توجه به اینکه خرمای استان بوشهر به جایگاه واقعی خود نرسیده است باید تلاش بیشتری در این زمینه صورت بگیرد.

اجرای طرح خوشه‌های صنعتی خرما در بوشهر/ حمایت از ایده‌های کشاورزی

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر ادامه داد: به همین منظور شرکت شهرکهای صنعتی استان بوشهر به عنوان متولی اجرای طرح خوشه‌های صنعتی خرما برای معرفی و توسعه محصول خرما مشخص شده و تا مجموعه شرکت‌های دانش‌بنیان توسعه خوشه صنعتی خرما را عملیاتی کنند.

وی برخی از ویژگی‌های این طرح اشاره کرد و بیان داشت: این طرح اصلاحاتی را در مرحله کاشت و برداشت و فرآوری محصول اجرا خواهد شد و به عنوان یک صنعت بالادستی مورد توجه قرار گیرد تا دغدغه‌ای برای اجرا و توسعه محصولات کشاورزی نداشته باشیم.

محمدی با اشاره به حمایت این پارک از ایده‌های نخبگان و محققان و پژوهش‌گران در عرصه کشاورزی از جذب تیم‌های نوآور در این زمینه خبر داد و گفت: استفاده از ضایعات خرما اخیرا در شهرستان دشتی انجام شده و نتایج خوبی نیز در پی داشته است.

وی افزود: این تحقیقات در مراحل مختلف از جمله اصلاح نژاد، برداشت و فرآوری و آبیاری انجام می‌شود و با ورود دانش به این حوزه و همچنین استفاده از فناوری‌های دانش‌بنیان می‌توانیم تا حدودی عقب‌ماندگی‌های گذشته را جبران و گام‌های مهمی رو به جلو برداریم.

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر به نحوه ورود فعالان به این عرصه اشاره کرد و بیان داشت: افراد با ایده‌های خود وارد عرصه می‌شوند و با ایجاد تیم‌های کاری، شرکتی را ثبت می‌کنند و فضای کسب و کار در اختیار آنها قرار خواهد گرفت که می‌توانند از معافیت‌های مالیاتی و گمرکی نیز بهره‌مند شوند.

وی با تاکید بر ضرورت توجه به مالکیت فکری در این عرصه، افزود: باید همه افرادی که در شکل‌گیری و اجرای یک ایده نقش داشته‌اند، از آن بهره‌مد شوند.  

در این آئین تفاهم‌نامه توسعه خوشه‎های صنعتی خرما بین شرکت شهرک‎های صنعتی استان بوشهر و پارک علم و فناوری خلیج فارس امضا شد.

کد خبر 1764935

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha