۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۴، ۱۵:۳۳

يك پژوهشگر فلسفه تأكيد كرد:

بزرگترين چالش علم و معرفت مواجهه با اخلاق است

داگ بيزلي پژوهشگر فلسفه و تحليلگر رونامه ادمونتون سان معتقد است بزرگترين چالش فراروي علم و معرفت ، مواجهه با نسبي انديشي نيست بلكه مواجهه درست با اخلاق است.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"،  بيزلي معتقد است هرچند نسبي انديشي براي خواص ، بحثي بس مهم قلمداد مي شود و علم و معرفت بايد با اين مسئله مواجهه اي درست داشته باشند اما آن چالشي كه بسي فراگير است و اكثريت افراد جامعه عيناً و عملاً آن را حس مي كنند ، مسائلي اخلاقي هستند كه فراروي پيشرفتهاي علمي قرار گرفته اند.

وي براي مثال به پيشرفتهاي علمي در عرصه هاي داروسازي، مهندسي، علم ژنتيك و پزشكي اشاره مي كند . به نظر او مهمترين پرسش در اين زمينه آن است كه چگونه ما از مزاياي علمي و مهندسي ، بهترين و بيشترين بهره را ببريم بدون آنكه حقوق فردي افراد، حريم خصوصي آنها و اصول اخلاقي اي كه اكثريت بر آن توافق دارند ، ناديده گرفته شوند.

به طور مثال وي به موارد اخلاقي و حقوقي بيشماري اشاره مي كند كه علم و مهندسي ژنتيك، پزشكي و شبيه سازي فراروي علم قرار داده اند. بيزلي هرچند معتقد است در اين زمينه مسائل حقوقي زيادي مطرح هستند كه بايد طرح و حل شوند، اما حقوق تنها حوزه اي نيست كه با اين پيشرفتها تداخل دارد و مسائل اخلاقي فربه و مهمي هم مطرح هستند كه بايد بسط و طرح شوند. 

با اين همه او ناديده نمي گيرد،  اين مسائل مسائلي بس جدل برانگيز هستند كه توافق بر سر آنها ميان دو گروه عمده موافقان كه بيشتر دانشمندان و پژوهشگران هستند  و مخالفان كه بيشتر دينداران و اخلاق گرايان هستند ،  آنچنان كه در نگاه اول ممكن است به نظر آيد ، چندان آسان نيست.  

 


 

کد خبر 177563

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha