به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا آذرشب در این رابطه اظهار داشت: این پرونده ها شامل شمشال، دف، ارغوان بافی، بازی های بومی با اسب، بوکه بارانه، پسک بافی، جوراب و پوزوانه بافی، نان محلی، نرمه نای، فرنجی، نوروز دیوزناو، سفیدگری، مغارکاری، دهل، زیور آلات، سفال گری و نمد بافی است که در نشست آینده شورای ثبت ملی ارئه می شود.
وی در پایان با اشاره به ارسال پرونده ها به مرکز عنوان کرد: تا کنون 25 اثر معنوی استان کردستان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده اند.
مرمت و بازسازی کنیسه یهودیان سنندج
کارشناس حفظ و احیاء اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان در این رابطه گفت: کنیسه یهودیان شهر سنندج یکی از بناهای قدیمی واقع در محله آغه زمان و مربوط به دوره قاجاریه است.
محمد خلیلی افزود: این بنا دارای یک شبستان با 12 ستون چوبی است که در گذشته با یک تیغه جدا کننده چوبی قسمتی از آن برای شبستان زنانه تفکیک شده و ورود به شبستان کنیسه مستلزم عبور از حیاط بنا است و همچنین دیوار حصار آن با طاق نماهایی با قوس های دایره ای پوشیده شده و سر درب و نمای ورودی کنیسه با توجه به مقتضیات زمانی و وجود اقلیت های مذهبی دارای معماری بسیار ساده و نوعی تزئینات خاص است.
وی ادامه داد: با توجه به دخل و تصرفات مشهود در گذشته بنا می توان به تخریب نمای اصلی شبستان و بازسازی آن با آجر فشاری و سیمان کاری نمای اصلی اشاره کرد که موجب شده بنا به بافت معماری با سبک قدیمی اولیه برگردانده شود.
کارشناس حفظ و احیاء اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان یادآور شد: از تزئینات حائز اهمیت این بنا می توان به شکل و طرح سرستون های چوبی، تزئینات گچبری و قاب نسخ های خطی اشاره کرد که متاسفانه در حال حاضر اثری از نسخ های خطی وجود ندارد.
صدور 2450 کارت مهارت برای هنرمندان و صنعتگران
معاون صنایع دستی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون دو هزار و 450 کارت مهارت برای هنرمندان و صنعتگران رشته های مختلف صنایع دستی استان کردستان صادر شده است.
فرهاد حامدی افزود: این کارت ها در 32 رشته صنایع دستی صادر شده که دو سوم این هنرجویان را بانوان و مابقی را آقایان تشکیل می دهند.
وی در ادامه اظهار داشت: هنرجویان پس از گذراندن دو دوره مقدماتی و پیشرفته و قبولی در آزمون مهارت، کارت شناسایی مهارت صنعتگری را دریافت می کنند.
میراث فرهنگی و صنایع دستی کردستان در مجموع 14 رشته از هنرهای صنایع دستی استان شامل گیوه بافی، کردی دوزی، سوزن دوزی، معرق چوب، نازک کاری، گلیم بافی، سفالگری و غیره را به صورت رایگان به علاقمندان و هنر آموزان در مراکز آموزشی این اداره کل ارائه می دهد.
نظر شما