۱۲ اسفند ۱۳۹۱، ۱۰:۲۲

از گیل گمش تا آهو

پوسترهای خاطره‌انگیز تئاتر روی دیوار رفت

پوسترهای خاطره‌انگیز تئاتر روی دیوار رفت

موزه هنرهای دینی امام علی (ع) میزبان پوسترهای تئاتر موزه گرافیک از سال 1348 تا سال 1368 شد.

 به گزارش خبرنگار مهر، شب گذشته جمعه یازده اسفند ماه مراسم افتتاحیه نمایشگاه پوسترهای تئاتر ایران در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) با حضور اهالی گرافیک و تئاتر برگزار شد.

در ابتدای این مراسم علی رشیدی رئیس جدید انجمن طراحان گرافیک، پوسترهای به نمایش درآمده در این نمایشگاه را جزو ثروت هنرمندان دانست و گفت: این  آثار بی‌شک ثروت هنرمندان ما هستند و حیف است که به خاطر نداشتن فضای مناسب نتوانیم این ثروت را که در اختیار انجمن گرافیک است، به صورت یکجا به نمایش بگذاریم.

وی افزود: این نمایشگاه‌ها می‌تواند به منزله اهرم فشاری بر روی مسئولان باشد که شاید بالاخره فضایی برای تاسیس موزه دائمی گرافیک در اختیار ما بگذارد.

رشیدی با ذکر این جمله که این نمایشگاه‌ها تا افتتاح دائمی موزه گرافیک ادامه خواهد داشت، گفت: ما پوسترها، اسناد و کارهای هنری و نیز کتاب‌های بسیار ارزشمندی در اختیار داریم که می‌توانند برای استفاده هنرجویان، دانشجویان و علاقمندان به گرافیک مفید باشند ولی تا مکانی مناسب برای نمایش دائمی آنها پیدا نکنیم آنها را به نمایش نخواهیم گذاشت.

در ادامه مجید بلوچ سرپرست کمیته راه‌اندازی موزه گرافیک انجمن طراحان گرافیک گفت: از حدود 12 یا 13 سال پیش دوستان ما در کمیته موزه در حال جمع آوری، طبقه‌بندی و آرشیو کردن آثار پیشگامان هنر گرافیک ایران در قالب موزه بوده‌اند. ما بیش از 70 نفر از پیشگامان هنر را که در مقوله گرافیک کار کرده‌اند، پیدا کرده و آثارشان را جمع آوری کرده و با خود آنها مصاحبه کرده و یا فیلم ساخته‌ایم که امروز در موزه هنرهای دینی امام علی گوشه‌ای از این تلاش چندین ساله را می‌بینیم.

وی خطاب به جامعه طراحان گرافیک گفت: بعضی از هنرمندان بخصوص پیشگامان هنر گرافیک ایران به ما قول داده‌اند که اگر موزه تشکیل شود آثار خود را به انجمن خواهند داد، امروز به آنها می‌گویم که موزه تشکیل شده است و به وعده خود عمل کنید.

بلوچ همچنین خطاب به جامعه طراحان گرافیک جوان کشور گفت: لطفا کارهای خود را جمع آوری کرده و از میان آنها گزینش کنید و فایل و اصل کار خود را برای ما بفرستید تا بتوانیم در موزه انجمن گرافیک از آنها استفاده کنیم.

پریسا تشکری دبیر نمایشگاه و طراح گرافیک سخنران بعدی بود که ضمن تشکر از مدیران موزه امام علی و کسانی که برای موزه گرافیک زحمت‌های بسیاری کشیده‌اند، گفت: این نمایشگاه به صورت ادواری شکل گرفته است تا بتوانیم بالاخره موزه گرافیک ایران را در شکل یک موزه رسمی و دائمی داشته باشیم.

وی افزود: آثار موزه گرافیک از آثار هنرمندان جوان و پیشکسوت تشکیل شده که در سطح وسیعی جمع آوری و نگهداری شده است.

دبیر نمایشگاه پوسترهای تئاتر موزه امام علی اظهار کرد: برای طراحان گرافیک در تمام دنیا منزلت خاصی قائل هستند و ما از میان آثار هنرمندان نسل قبلی گرافیک ایران پوسترهای تئاتر سال‌های 48 تا 68 را انتخاب کرده و برای این نمایشگاه گزینش کردیم.

تشکری در پایان بیان کرد: اگر از طراحان گرافیک کسی هست که اثر وی در نمایشگاه نیست، دلیل بر بی اهمیت بودن و یا نادیده گرفته شدن وی نیست بلکه به این علت است که از وی در موزه گرافیک کاری وجود ندارد.

این نمایشگاه روز جمعه 11 اسفندماه ساعت 16 در موزه امام علی(ع) گشایش یافت و تا 18 اسفندماه ادامه خواهد داشت.

در این نمایشگاه آثاری از  آیدین آغداشلو، آرشامیان، آربی آوانسیان، فریدون آو، امیر حسین اثباتی، علیرضا اسماعیلی، امانی، مصطفی اوجی، آشور بانیپال بابلا، محمدعلی بنی اسدی،  تقی بهلولی، تربتی، ژینوس تقی زاده، شهریار تیمورپور، بیژن ثقه الاسلامی، جرجانی، بهزاد حاتم، حسینی پور، ابراهیم حقیقی، محمد حمزه، بهرام خائف، واحد خاکدان، علی خسروی، خسرو خورشیدی، محمدرضا دادگر، احمد درخشان، مصطفی رمضانی، عباس سارنج، امیر سلیمانی، شهرام شهمیری، شاپور شهیدی، قباد شیوا، شراره صادقی، امید صادقی، بیژن صفاری، صمدیان، علیاری، بهزاد غریب پور، محمدحسن فرجی، فرخی، رضا کرم رضایی، فریدون کوچکیان، مصطفی کی پور، شهرام گلپریان، فرشید مثقالی، علی اصغر محتاج،  محجوبی، افسانه محمدی، هومن مرتضوی، مهنوش مشیری، مصور زاده، معظمی، مرتضی ممیز، موحد، تابش میرمیرانی، مرتضی نبی پور، جمشید نرسی، عباس نعلبندیان، محمد وجدانی، همدانی و نیز پوسترهای بدون امضای دیگری از طراحان گمنام به نمایش درخواهد آمد.

کد خبر 2009147

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha