به گزارش خبرنگار مهر، توسعه و تقويت تعاوني هاي مرزنشين در جهت حمايت از توليدات داخلي عضاير نقش مهمي درافزايش درآمد اين قشر و توليد ملي خواهد داشت.
در سه دهه اخير با توجه به پيشرفت هاي قابل توجه بخش تعاون و پذيرفته شدن اين شيوه اقتصادي در قانون اساسي به عنوان يك بخش مستقل و نيز اتخاذ مواضع عدالت جويانه و تاكيد بر مشاركت مردم در سرنوشت اقتصادی و اجتماعی خويش، توانسته است به عنوان محور گسترش عدالت احتماعي، در جلوگيري از طبقاتي شدن جامعه، كاهش تصدی دولت، ايجاد انگيزه مشاركت اقتصادی- اجتماعی در مردم و ايجاد اشتغال مولد نقش سازنده اي ايفا كند.
يكي از مصاديق اين گونه تعاونی ها، تعاونی های مرزنشين هستند كه مي توانند نقش مهمی در تحول اقتصادی مناطق مرزی كشور داشته باشند و در حقيقت نمايندگان مردم روستايي و عشاير ساكن در منطقه مرزي براي انجام مبادلات مرزی هستند.
راه اندازي شركت تعاوني زنان عشاير در خراسان جنوبي
مسئول ناحيه مقاومت بسيج سپاه خراسان جنوبي خواستار راه اندازي شركت تعاوني زنان عشاير در نوار مرزي شد.
زهرا دادار نبود مدارس متوسطه را مهمترين دغدغه دختران عشاير دانست و گفت: اكثر دختران عشاير تا مقطع راهنمايي تحصيل مي كنند و از ادامه تحصيل بازمي مانند.
وي علت اين امر را تعصب عشاير و مشغله بيش از حد دختران دانست و گفت: اين عوامل باعث شده به دليل نبود مدارس متوسطه اين دختران با استعداد از ادامه تحصيل محروم شوند.
دادار نبود مراكز فني و حرفه اي و يژه خواهران در مناطق عشايري را از ديگر مشكلات اين قشر عنوان كرد و بيان داشت: راه اندازي مدارس شبانه روزي دخترانه در جهت جلوگيري از ترك تحصيلي دختران مورد نياز اين مناطق است.
وي خواستار انجام تمهيدات لازم و تخصيص اعتبار و بودجه مناسب در جهت حمايت از نخبگان و مخترعين جوان در مناطق عشايري شد و گفت: اين قشر از جامعه نيز از سرمايه هاي ارزشمند علمي بوده و و نيازمند همت و حمايت مسئولان هستند.
مسئول ناحيه مقاومت بسيج سپاه خراسان جنوبي با اشاره به اينكه بايد زمينه توليد بيشتر و توسعه صنايع دستي و هنري بانوان عشاير در مناطق عشاير استان فراهم شود، افزود: در اين راستا بسيج سازندگي ضمن ارائه طرح هاي و برنامه هاي توليدي در خصوص راه اندازي كارگاه هاي توليدي عشاير اقدام كند.
دستان توانمند بانوان عشاير نيازمند همیاری مسئولان
وي با بیان اینکه دستان توانمند بانوان عشاير نيازمند همت مسئولان است، افزود: در اين راستا مي توان با اعطاء تسهيلات ويژه و تامين بازار فروش توليدات بانوان عشاير را به توليدات بيشتر تشويق كرد.
دادار با اشاره به اينكه هم اكنون سه هزار و 900 خواهر در پايگاه هاي مقاومت بسيج عضو هستند، افزود: هم اكنون17پايگاه مقاومت بسيج خواهران در استان فعال است.
وي خواستار راه اندازي حداقل سه حوزه مقاومت بسيج خواهران در استان شد و گفت: اين حوزه ها در شهرستان هاي سربيشه، نهبندان و زيركوه راه اندازي شود.
نبود مراكز بهداشتی و درمانی مهمترين دغدغه عشاير خراسان جنوبی
دادار نبود خانه و مراكز بهداشتي و درماني را از مهمترين دغدغه هاي عشاير استان دانست و عنوان كرد: به جهت دوري مناطق عشايري از شهرها و پراكندگي مناطق و بعد مسافت طولاني راه اندازي اين مراكز در اين مناطق ضروري است.
مسئول ناحيه مقاومت بسيج سپاه خراسان جنوبي خواستار حمايت از توليدات و محصولات عشاير در راستاي حمايت از كار و سرمايه ايراني، رونق توليد ملي، مبارزه با تحريم هاي اقتصادي دشمنان و تحقق اقتصاد مقاومتي شد.
اتحادیه های مرزنشین نیازمند تامین منابع بانکی و تسهیلات
مديرعامل اتحاديه مرزنشينان خراسان جنوبي در گفتگو با مهر، با اشاره به اينكه در سال تعداد 11 تعاوني مرزنشينان با جمعيتي بالغ بر 101هزار و 902 نفر عضو تشكيل شده است، گفت: اين رقم در سال85 با تاسيس يك تعاوني به12تعاوني با جمعيت 199 هزار و 308 نفر افزايش يافته است.
الله نظر اسعدزاده گفت: تعاوني ها به دليل عدم حمايت اعضا در سرمايه گذاري بيشتر و عدم كمک و همكاري بانک ها در رفع مشكلات مالي حتي تامين سرمايه در گردش متاسفانه در چند سال اوليه تاسيس به جز دو تعاوني كه مختصر فعاليتی داشتند مابقی هيچگونه صادرات و واردات و خدماتی به اعضا نداشته اند.
رئيس هيئت مديره اتحاديه مرزنشينان كشور، عنوان كرد: خوشبختانه در سال 88 با همت شوراي ساماندهي مبادلات مرزی و كمک مسئولان ذيربط قسمتي از مشكلات آنها مرتفع شده است.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی از امکانات بسیار خوبی در زمینه صادرات کالا برخوردار است، افزود: از جمله این امکانات می توان به فعالیت چشمگیر شهرک ها و نواحی صنعتی در شهرستان های قاین، بیرجند، فردوس، سر بیشه، اسدیه، نهبندان و سرایان و تولید کالاهای با کیفیت بالا نظیر مرغوب ترین کاشی، سرامیک، آجرنما و بهترین سنگ های گرانیتی، موادغذایی و ... اشاره کرد.
مديرعامل اتحاديه مرزنشينان خراسان جنوبي گفت: یکی از مشکلات موجود بر سر راه تقویت و توسعه این تعاونی ها اخذ مالیات های سنگین توسط اداره دارایی است که لطمه سنگینی را بر پیکره این تعاونی ها و مردم محروم مرزنشین وارد می کند.
نظر شما