به گزارش خبرنگار مهر، شعبانعلی واحدي پیش از ظهر شنبه در جلسه انجمن کتابخانه عمومي شهرستان آمل که در محل فرمانداری برگزار شد، گفت: براي سال 1400 حدود 600 هزار کتاب معادل چهار جلد کتاب به ازای هر شهروند ر برنامه سندچشم انداز پیش بینی شده است .
وی اظهار داشت: برای افق مطالعه در سال 1400 وضعيت شهرستان با توجه به فضاي پيش بيني شده براي آن مناسب نيست و متاسفانه با روند پیش رو با وضعيت ايده آل فاصله زیادی است.
سرپرست فرمانداری ویژه آمل، از پایین بودن سرانه کم فضای موجود کتابخانه ای در این شهرستان به حدود 80 سانتی متر و عقب بودن از برنامه پیش بینی شده در سند چشم انداز توسعه برای هر شهروند انتقاد کرد.
رئيس انجمن کتابخانه عمومي شهرستان آمل، همچنین به جایگاه هشتم این شهرستان در زمينه سرانه فضاي کتابخانه در استان مازندران اشاره کرد و ادامه داد: هم اکنون سرانه فضای کتابخانه در آمل کمتر از 80 سانتی متر مربع است واین وضعیت باید به سرانه هفت متر مربع برای هر شهروند تا هشت سال آینده افزایش یابد.
واحدی با بیان اینکه با این وجود شهرستان آمل در زمینه تعداد اعضاي کتابخانه عمومي در سطح شهرستان رتبه نخست مازندران را دارد، اضافه کرد: برابر دورنمای ترسيم شده 35 درصد مردم بايد عضو کتابخانه عمومي باشند که این وضعیت اکنون فقط حدود 11 هزار نفر است.
وي به تشکيل کارگره نهضت مطالعه مفيد و اقدامات اوليه در شهرستان آمل انجام شده است، اشاره کرد و گفت: ما اگر عملکرد مسئولان در بحث فرهنگ و توسعه آن تاثیرداشته باشد، بايد به مسئله کتاب و کتابخواني اهمييت بدهيم و در زمينه ترويج مطالعه با برنامه ريزي دقيق وارد عمل شويم.
نماینده عالی دولت در شهرستان آمل بر اهميت نهادينه کردن کتاب و کتابخواني در سبد خانواده تاکید کرد و گفت: گنجاندن کتاب به عنوان مهمترين کالاي فرهنگي در سبد خانواده ضمن آنکه براي امروزمان کارنامه قابل قبولي در زمينه ترويج مطالعه مي تواند باشد،توانستيم براي آينده سازان مملکت يعني کودکان و نوجوانان امروز خانواده ها،عادت مطالعه و اهمييت آنرا در آنان نهادينه سازيم.
واحدي یادآور شد: نبايد مطالعه را مختص گروه و يا قشر خاص دانست بلکه همه افراد جامعه مان بايد گروه هدف ما باشند و از هر قشر،سن و جنس که باشند بايد اين فرهنگ در ميان آنان ترويج داده شود.
وي به نقش مدارس در ترويج فرهنگ مطالعه اشاره کرد و افزود: آموزش و پرورش و مديران مدارس بايد باور داشته باشند که با اهميت ترين قسمت مدرسه کتابخانه است و بر مبناي اين باور تلاش داشته باشند.
نظر شما