اين نويسنده درگفت وگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر، با بيان اين مطلب افزود : دريك سخنراني و يا گفت وگو و بحث كلاسي ، آموزش درمحدوده كوچكي امكان پذير است ، اما در حوزه كتاب ، در سطح بسيار گسترده اي قابل ارايه مي باشد و نكته ديگر اين كه رابطه كتاب و مخاطب ، رابطه اي بي واسطه و صميمانه است ، يعني مخاطب مي تواند در تنهايي هايش و بهترين ساعات منتخب خود ، از كتاب استفاده كند و بازده كاملي را داشته باشد ، همچنين رابطه اي كه مخاطب درهنگام مطالعه با استفاده از تخليل خود و موضوع كتاب برقرار مي كند در پذيرش بسيار موثر مي باشد.
حسين فتاحي : در طول تاريخ ، كتاب وسيله آموزش در هر رشته اي از جمله " دين" قرار گرفته است . |
نويسنده " آتش در خرمن " خاطرنشان ساخت : علاقه مندي مردم نسبت به معصومين و پيامبران ( ع ) باعث شد كه باب سوء استفاده در اين خصوص در بازار كتاب باز شود كه بايد مسئولان فرهنگي چاره اي براي اين مشكل بيانديشند ، در حال حاضر مخاطبان براي انتخاب كتابهاي معمولي وسواس به خرج مي دهند ، اما به دليل علاقه وارادات نسبت به پيامبران و معصومين ، صرفا كتابي كه نامي از آنها برده باشد به عنوان كتاب خوب درنظرگرفته و تهيه مي كنند كه اين امر باعث شده است باب سوء استفاده و ساده پسندي از طرف ناشر و نويسنده رواج پيدا كند و به نظرمن امري بسيار نادرست است .
حسين فتاحي افزود: نويسنده بايد هنر خود را در يك متن تاريخي آشكار سازد و سپس آن را در اختيار كودكان و نوجوانان قرار دهد ، ناشران هم صرف اين كه اين اثر متعلق به معصوم و بزرگواري است مراحل انتشار را نگذرانند و متن خوب را براي چاپ انتخاب كنند .
اين نويسنده ادامه داد : ما به پدر و مادر و مشكلات آنها براي انتخاب كتاب ، حق مي دهيم ، بايد جمعي از نويسندگان و ناشران تمهيداتي را بيانديشند كه انتخاب براي والدين راحت تر شود كه البته وجود جشنواره ها و مسابقات موثر است ، زيرا با انتخاب كتابهاي برتر ديني انتخاب راحت تر خواهد شد ، يكي از بهترين راه ها شناساندن و معرفي كتابهاي منتخب به والدين بچه هاست .
نويسندگاني كه به صورت عميق به دين توجه دارند ، كمتر به سراغ نوشتن مي روند اما نويسندگان ساده نگار كه زياد به عمق توجه ندارند ، خيلي راحت به سراغ نگارش كتابهاي ديني مي روند . |
اين نويسنده ياد آور شد : ادبيات كودك ، ادبيات جواني است به طوري كه ادبيات بزرگسال بيش از هزار سال قدمت دارد ( سعدي - حافظ و مولوي و...) ولي ادبيات كودك شايد نزديك به پنجاه سال قدمت داشته باشد و هنوز به صورت يك فرهنگ در بين خانواده ها گسترش پيدا نكرده است ، كما اين كه برخي از اشخاص فرهنگي هنوز براين تصورند كه ادبيات كودك نسبت به ادبيات بزرگسال ، ساده و راحت است كه به نظر من اشتباه است ، شايد همين تصور باعث شده كه كتاب كودك جدي گرفته نشود و كتابفروشي مخصوص كتابهاي كودك وجود نداشته باشد و در كتابخانه هاي ديگر نيز جايگاه خاصي نداشته باشد.
وي در پايان گفتگو با مهر گفت : با توجه به اين كه در نمايشگاه بين المللي كتاب هم غرفه و سالن مخصوص كودك و نوجوان وجود دارد ، اميدوارم روزي ناشر ، نويسنده ، كتابخانه و كتابفروشي مخصوص كودك و نوجوان هم به وجود بيايد ، كما اينكه ما حدود 20 ميليون مخاطب كودك و نوجوان داريم و كتابفروشي هاي محدود موجود ، پاسخگونيست ، بايد عرضه كتاب كودك وسعت پيدا كند ، به طوري كه كتابها به روستاها و شهرستانها نيز راه پيدا كند و انتخاب براي كودك و نوجوان امروز راحت تر شود .
نظر شما