به گزارش خبرنگار مهر، مجید شاکری شامگاه پنج شنبه در نشست نقد و بررسی انیمیشن« افسانه سرزمین گوهران» اظهار داشت: 25 سال پیش کار خود را با انیمیشن خفتگان بیدار در مشهد آغاز کردم و سپس کار خود را در تهران ادامه دادم و این انیمیشن نخستین فیلم سینمایی جدی من محسوب می شود.
وی در پاسخ به این سئوال که چقدر باورهای فیلم ایرانیزه شده است، افزود: نام اولیه این کار رستم کوچک بود اما در مراحل دیگر احساس کردیم کاراکتر رستم که قصد داشتیم کودکی وی را به تصویر بکشیم حساسیت زیادی دارد.
این کارگردان تصریح داشت: انیمیشن ما با تحقیق بسیاری که به کمک دوستان مختلف داشتیم به این مرحله رسید و خانم نغمه صمیمی به عنوان یکی از کارشناسان درباره نمادها و مولفه های اسطوره ای قدیمی ایران ما را راهنمایی کردند.
وی درباره زمان تولید این انیمیشن بیان داشت: برنامه ریزی اولیه ما برای دو سال بود اما با مشکلاتی که ایجاد شد در نهایت سه سالی تولید این انیمیشن متوقف شد و این مسئله به کار ضربه زد.
ریشه افسانه های کشورهای مختلف یکسان است
مجید برومند فیلمنامه نویس انیمیشن «افسانه سرزمین گوهران» نیز در ادامه این نشست ادامه داد: 10 ساله بودم که در صدا و سیمای مشهد با بازیگری کار خود را آغاز کردم و از آن زمان کارم را در زمینه های مختلف از جمله خبرنگاری ادامه دادم و 10 سال است به شکل جدی فیلمنامه انیمیشن می نویسم.
وی با اشاره به اینکه ریشه افسانه ها در کشورهای مختلف یکسان است چرا که ریشه مشخصی ندارند، تاکید داشت: بسیاری از افسانه ها به چند کشور تعلق دارند و نمی توان آنها را به منطقه خاصی محدود کرد چراکه تجار مختلف این افسانه ها را سینه به سینه می چرخانند.
این فیلمنامه نویس ادامه داد: نگاه ما تنها افسانه ای نبود بلکه نگاهی نیز به شاهزاده فردوسی داشتیم که در این کتاب دیوها انسان هایی بدسرشت هستند که از این موضوع در انیمیشن خود استفاده کردیم.
وی گفت: لازم بود این کار رنگ و بوی ایرانی داشته باشد و ما تمام تلاش خود را در این زمینه به کار بردیم بنابراین نه تنها در قصه بلکه در طراحی فضاها نیز این مسئله را حس می کنیم.
وحید شاکری مسئول جلوه های بصری این فیلم نیز تصریح داشت: در این کار حدود 50 کاراکتر داشتیم که تیمی از هنرمندان طرح های مختلفی برای شخصیت های آنها زدند که در نهایت این طرح های نهایی تایید شدند و کار آنها با تبدیل به حجم های سه بعدی، آغاز شد.
وی ادامه داد: برای طراحی محدودیت داشتیم و تعدادی از کتب قدیمی را برای طراحی شکل دیوها بررسی کردیم اما علاقه مند بودیم که کار ما در عین حال به روز باشد و از انیمیشن های جهانی دور نباشد که امیدوارم در این کار موفق بوده باشیم.
نظر شما