دکتر صادق حسن نیا - موسس آزمایشگاه پاتوبیولوژی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تاسیس آزمایشگاه پاتوبیولوژی در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری گفت: این آزمایشگاه به صورت کنسرسیومی ایجاد شد و رویکرد جدیدی در زمینه دندانپزشکی دارد.
وی با بیان اینکه این آزمایشگاه اولین مرکز در حوزه تشخیص بیماریهای لثه در کشور است، اظهار داشت: این آزمایشگاه 3 فعالیت تشخیصی در دستور کار دارد که یکی از آنها تشخیص میکروبهای خاص لثه است که کشورهای منطقه فاقد این نوع آزمایشگاهها هستند.
حسن نیا، تشخیص افرادی که دارای ریسک ژنتیکی پریودنتولوژی هستند را از دیگر زمینههای تحقیقاتی این آزمایشگاه نام برد و ادامه داد: مارکر پریودنتولوژی و متابولسیم استخوانی در فک از دیگر خدمات این آزمایشگاه است.
وی با اشاره به اهمیت این مارکرها توضیح داد: پزشکانی که درصدد کاشت ایمپلنت در لثه بیماران هستند تشخیص اینکه لثه بیمار دارای قدرت کافی برای بازسازی است یا خیر بسیار مهم است. به همین منظور این خدمات در این آزمایشگاه به پزشکان ارائه خواهد شد.
معاون پشتیبانی و منابع انسانی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری از اخذ مجوز آزمایشهای ژنتیکی پریودنتولوژی برای این آزمایشگاه خبر داد و یادآور شد: ایمپلنتولوژیستها قبل از کاشت ایمپلنت یک دوره آنتی بیوتیک برای از بین بردن باکتریها و قارچها برای بیماران تجویز میکنند که این تجویز بدون آگاهی از تعداد و نوع باکتریها و قارچها است که در این راستا افدام به ایجاد آزمایشگاهی برای این منظور کردیم.
حسن نیا، اضافه کرد: با ایجاد این بخش در آزمایشگاه پریودنتولوژی پژوهشگاه، تعداد و نوع باکتریها و قارچهای لثه بیمار شناسایی می شود و بر اساس نوع پاتوژن و تعداد آنها، دوز مناسب آنتی بیوتیک برای بیمار تجویز میشود.
وی با اشاره به اهمیت این آزمایشگاه یادآور شد: به این ترتیب حداقل درمان آنتی بیوتیک برای بیمار تجویز میشود و اثرات جانبی این داروها نیز به حداقل خواهد رسید.
نظر شما