۱۸ آبان ۱۳۹۲، ۹:۳۱

دلایل گرایش کودکان به خاک خوری/ بروز "پیکا" در اثر کمبود شدید آهن بدن

دلایل گرایش کودکان به خاک خوری/ بروز "پیکا" در اثر کمبود شدید آهن بدن

اختلال اشتها در حالت شديد "پيكا" گفته مي شود، به عبارت ديگر اختلال شديد در وضعيت مواد غذايي است به طوريكه شخص گرايش به مواد غير غذايي پيدا مي كند كه به علت كمبود يك يا چند مواد مغذي خاص در بدن فرد است.

به گزارش خبرگزاری مهر، یوسف نقیایی كارشناس مسئول تغذيه گفت: به عنوان مثال كمبود آهن در حالت شديد موجب تمايل به مصرف خاك خواهد شد و يا كمبود شديد كلسيم مي تواند شخص را به مصرف گچ پيش ببرد كه در اين حالت شناسايي نوع كمبود ماده غذايي و رفع آن مي تواند راهگشاي بسيار مناسبي باشد.

وی گفت: مشكلات عمده مربوط به اشتها در بين كودكان در مقاطع مختلف سني بروز مي كند كه مي تواند امري طبيعي بوده و معمولا گذراست به طوريكه بعد از مدتي اشتهاي كودك به حال اول بر مي گردد كه اين حالت در دختران بيشتر از پسران ديده مي شود.

نقیایی افزود: دسته ديگر مشكلات مربوط به اشتها به برخي از بيماريها و مشكلات مرتبط بر مي شود به عنوان مثال عفونت ادرار و ناراحتيهاي گوارشي و امثال آن مي تواند اشتهاي كودك را شديدا تحت تاثير قرار داده و مانع  دريافت كافي مواد غذايي شود كه با رفع اين مشكلات مي توان اشتهاي كودك را به حالت اول بازگرداند.

وي تصريح كرد: در سنين كودكان اين مسئله بسيار حائز اهميت است كه علت كاهش اشتها را هرچه سريعتر شناسايي كرده و نسبت به رفع آن اقدام شود چرا كه ادامه اين حالت مي تواند منجر به كاهش وزن و در نهايت اختلال رشد در كودك شود.

این کارشناس تغذیه گفت: در دوره بزرگسالي هم معمولا در بين زنان به هنگام بارداري، كاهش اشتها و يا اختلال در وضعيت دريافت مواد غذايي رخ مي دهد كه مي تواند به وضعيت تعادل تغذيه او در قبل از بارداري مرتبط باشد بنابراين استفاده از مولتي ويتامين و مواد معدني مي تواند يكي از راهكارهاي مناسب جهت تعادل بخشيدن به وضعيت بدني اين افراد باشد كه مي بايست مكمل ها را تحت نظر پزشك يا متخصص تغذيه استفاده کنند.

وي افزود: در حالت شديد اختلال اشتها كه به آن پيكا گفته مي شود، اختلال شديد در وضعيت مواد غذايي است به طوري كه شخص گرايش به مواد غير غذايي پيدا مي كند كه به علت كمبود يك يا چند مواد مغذي خاص در بدن فرد مي باشد به عنوان مثال كمبود آهن در حالت شديد موجب تمايل به مصرف خاك خواهد شد و يا كمبود شديد كلسيم مي تواند شخص را به مصرف گچ پيش ببرد كه در اين حالت شناسايي نوع كمبود ماده غذايي و رفع آن مي تواند راهگشاي بسيار مناسبي باشد.

نقیایی خاطرنشان كرد: اين مشكل در جامعه رواج زيادي ندارد و در صورت مشاهده بايد به متخصص تغذيه و در صورت لزوم به روانپزشك مراجعه شود.

کد خبر 2172027

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha