۱۴ آذر ۱۳۹۲، ۷:۵۷

سلامت در 7 روز؛

خبر خوش برای زوجهای جوان نابارور/ سرنوشت پزشک خانواده در دولت یازدهم

خبر خوش برای زوجهای جوان نابارور/ سرنوشت پزشک خانواده در دولت یازدهم

مهمترین اقدام وزارت بهداشت در کارنامه 100 روزه، وضعیت هشدارگونه چاقی و اضافه وزن در کشور، سرنوشت پزشک خانواده، بیانیه جامعه مامایی کشور، پوشش بیمه ای داروهای درمان ناباروری و... از مهمترین رویدادها و اخبار حوزه بهداشت و درمان کشور در این هفته بود.

به گزارش خبرنگار مهر، شاید مهمترین اتفاق دارویی در این هفته مربوط باشد به ماجرای داروهای نازایی که بالاخره تحت پوشش بیمه ها قرار گرفتند.

خبر خوش برای زوجین جوان نابارور

بر اساس آنچه که ابتدا وزیر بهداشت اعلام کرد و سپس رئیس سازمان غذا و دارو تشریح کرد، 10 قلم داروی درمان ناباروری تحت پوشش بیمه قرار گرفتند تا دغدغه های زوجین نابارور برای بچه دار شدن، خیلی کمتر شود.

به گفته دکتر رسول دیناروند معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو، براساس تفاهمنامه‌اي كه اواخر شهريور ماه امسال با وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي داشتيم مقرر شد هزينه‌هاي داروهاي بيماران صعب‌العلاج را كه به جهت تغيير نرخ ارز افزايش پيدا كرده بودند، كاهش دهيم. بر اساس اين تفاهمنامه هزينه داروهاي بيماران صعب‌العلاج از محل رديف اعتباري مابه تفاوت نرخ ارز دارو از طريق سازمانهاي بيمه‌گر پرداخت مي‌شود كه از چند ماه پيش با كاهش قيمت داروهاي بيماران صعب‌العلاج آرامش دارويي به كشور بازگشت.

رئيس سازمان غذا و دارو افزود: 10 قلم داروي گرانقيمت براي درمان نازايي كه قبلا تحت پوشش بيمه نبوده‌اند، لحاظ شده است كه اين تصميم در راستاي سياستهاي كلي نظام و سياستهاي جديد جمعيتي اتخاذ شد. با توجه به اين تصميم، داروهايي كه براي درمان نازايي مورد استفاده قرار مي‌گيرند حدود 50 درصد كاهش قيمت خواهند داشت. ضمن اینکه از هفته آينده فهرست 10 قلم داروي درمان نازايي در پرتال سازمانهاي بيمه‌گر قرار خواهد گرفت و بيماراني كه نسخه دارند اين داروها را با 50 درصد كاهش قيمت دريافت خواهند كرد.

مهمترین اقدام 100 روزه وزارت بهداشت

دكتر محمدحسين قرباني مخبر كميسيون بهداشت و درمان مجلس، بازگشت آرامش دارويي به كشور، به دليل وحدت رويه و تعامل مناسب با وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي را از مهمترين اقدامات وزارت بهداشت در 100 روز اخير برشمرد.

وی افزود: در حال حاضر با روند مديريتي مثبت در وزارت بهداشت و همراهي و همدلي ايجاد شده بين همه اركان نظام سلامت گام بزرگي براي كاهش برخي از چالشهاي اين حوزه برداشته شده است.

قرباني تجميع بيمه‌ها و يكسان‌سازي سرانه درمان و بيمه و نگاه ميداني مديريتي شخص وزير بهداشت را از ديگر ويژگيهاي مثبت گزارش 100 روزه وزارت بهداشت عنوان كرد و افزود: نگاه قانونمند به برنامه‌هاي حوزه وزارت بهداشت و ارائه راه‌حلهای استراتژيك و نه مقطعي و مسكن گونه از ديگر نكات مثبت عملكرد حوزه سلامت در دوره اخير است.

سرنوشت پزشک خانواده 

دکتر علی اکبر سیاری معاون وزیر بهداشت با انتقاد از عملکرد مدیران قبلی وزارتخانه در اجرای عجولانه برنامه پزشک خانواده، به تشریح سیاستها و برنامه های وزارت بهداشت دولت یازدهم برای ادامه اجرای این طرح در کشور پرداخت و گفت: برنامه وزارت بهداشت عبارت است از آسیب شناسی طرح پزشک خانواده که این آسیب شناسی را انجام داده ایم.

وی ادامه داد: یک گروهی که از قبل در وزارت بهداشت روی این مسئله کار فکری و مطالعاتی می کردند، دعوت کردیم. یک روز با آنها جلسه و کارگاه گذاشتیم، نقطه نظرات شان را جمع آوری کردیم. با سیاستگذران و وزرای قبلی و کسانی که مسئولین اصلی بودند، مصاحبه انجام شده و یا در دست انجام است. این چهار محور را جمع بندی می کنیم و گزارشی از وضع موجود تهیه می شود.

معاون وزیر بهداشت با انتقاد از اجرای عجولانه این طرح در مدیریت قبلی وزارتخانه، اظهارداشت: یکی از اشتباهاتی که اتفاق افتاد، عجله برای اجرا بود. قبل از اینکه زیرساختها و مقدمات کار فراهم شود، خود کار انجام شده و این یکی از اشتباهات گذشته بوده است.

معاون وزیر بهداشت از تهران به عنوان آخرین شهری نام برد که پزشک خانواده وارد آنجا می شود.

وضعیت چاقی در ایران 

دکتر حسین دلشاد دبیر علمی چهارمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران، از چاقی به عنوان یکی از مهمترین ‌بیماریهای غیرواگیر که رو به افزایش است.

وی گفت: طی 3 دهه اخیر شیوع چاقی در دنیا دو برابر شده و 65 درصد جمعیت جهان در کشورهایی زندگی می‌کنند که چاقی در آنها بیشتر از کم وزنی است.

دلشاد تصریح کرد: 10 درصد هزینه بهداشتی و درمانی عوارض مستقیم و غیرمستقیمی است که چاقی به خود اختصاص داده است.

همچنین دکتر علی‌اصغر پیوندی رئیس سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ با اعلام اینکه سالانه یک درصد به افراد چاق کشور اضافه می شود، اظهارداشت: یک سوم جمعیت کشور درگیر چاقی یا اضافه وزن هستند.

وی تصریح کرد: چاقی در خانمها شایعتر از آقایان است و این امر در کودکان رو به افزایش است و می‌توان گفت 15 تا 17 درصد کودکان ایرانی اضافه وزن دارند.

بیانیه جامعه مامایی کشور

نمایندگان جامعه ماماهای کشور در شورای عالی نظام پزشکی با صدور بیانیه ای خطاب به وزیر بهداشت، خواستار بررسی عاجلانه مشکلات عدم اجرای قانون سختی کار و مشکلات جدی دیگر این حرفه پراسترس که معضلات آن جامعه را نیز با خطر مواجه کرده است، شدند.

در این بیانیه خطاب به وزیر بهداشت آمده است: همانگونه که استحضار دارید جامعه مامایی کشور با حدود یکصد سال قدمت در زمینه تحصیلات آکادمیک در این رشته، دارای جایگاه ویژه ای در نظام سلامت کشور می باشند و در تمامی کشورهای پیشرفته از نظر شاخص سلامت، مادر و کودک، ماماها به عنوان اولین خط درمان به کار گرفته می شوند و از جایگاه مناسبی برخوردارند؛ اما متاسفانه جامعه مامایی با مشکلات عدیده ای درگیرند. مشکلات عدم اجرای قانون سختی کار است که با توجه به استرس حرفه مامایی در خصوص نجات جان مادر و نوزاد و انواع آلودگیهای صوتی و میکروبی و عقونی از جمله هپاتیت، ایدز و...

 

کد خبر 2189020

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha