به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، دكتر سعيد كاظمي آشتياني كه صبح امروز در جمع خبرنگاران سخن مي گفت، افزود: در سال اول جشنواره بين المللي پژوهش هاي پزشكي توليد مثل و بيولوژي سلول هاي بنيادي رويان، موفقيت ما در درمان ناباروري در حدود 15 درصد بود اما پس از گذشت 6 سال از اين جشنواره اكنون به ميزان 40 درصد موفقيت دست يافته ايم و علل مختلفي در اين توفيق موثر بوده است كه در اين راه نبايد از نقش جشنواره غافل ماند.
وي خاطرنشان كرد: اين رقم در مقايسه با ميانگين موفقيت مراكز مشابه در انگلستان بر اساس آمار منتشر شده (27 درصد) نشان مي دهد كه كشور ما در اين زمينه 13 درصد نيز بالاتر از آنها قرار دارد. اين در حالي است كه در مراكز درمان ناباروري در كشور بيماران با هزينه هاي اندك درمان مي شوند.
وي با اشاره به حضور محققان داخلي و خارجي در ششمين جشنواره رويان، گفت: افرادي همچون دكتر "كاتيو جسكون"، "مارتيك مادريد" در زمينه انجماد بافت تخمداني، محققان ايراني از جمله دكتر كبير سلماني در زمينه لانه گزيني جنين، دكتر مولا از دانشگاه تربيت مدرس در زمينه سلول هاي بنيادي و دكتر ذوالفقاري از دانشگاه شيراز در زمينه سقط مكرر به عنوان سخنرانان اصلي حضور دارند.
رئيس پژوهشكده رويان با بيان اينكه جشنواره در سال ششم برگزاري خود به اهداف مورد نظر دست يافته، يادآور شد: هدف اصلي اين جشنواره توسعه ارتباطات علمي محققان داخلي و مراكز پژوهشي برتر دنيا و ترغيب و تشويق پژوهشگران براي ارائه توانمندي ها و پيشرفت هاي ملي جمهوري اسلامي ايران است.
وي در ادامه با اشاره به آمارهاي جهاني در زمينه ناباروري گفت: طبق آمار جهاني 10 تا 15 درصد ازدواج ها به ناباروري منجر مي شود. طبق بررسي هاي به عمل آمده از سوي پژوهشكده رويان در منطقه غرب تهران به اين نتيجه دست يافته ايم كه سهم زنان و مردان در ابتلا به ناباروري تقريباً مساوي است، از سوي ديگر تحقيقات نشان مي دهد كه 10 تا 15 درصد علت ناباروري ها ناشناخته مانده است.
دكتر كاظمي آشتياني افزود: براي 85 تا 90 درصد ناباروري هاي موجود در ميان زنان و مردان امكان درمان فراهم شده است. در كشور ما نيز براي درمان ناباروري نيازي به اعزام به خارج از كشور وجود ندارد.
وي صرفه جويي پژوهشكده ارزي رويان در زمينه درمان را در حدود 30 ميليون دلار ذكر كرد و اظهار داشت: با فرض اينكه همه بيماران براي درمان توانايي رفتن به خارج از كشور را داشته باشند اين مبلغ بدست مي آيد.
رئيس پژوهشكده رويان با اشاره به آماري كه در اين زمينه موجود است، تصريح كرد: طبق برآوردهاي به عمل آمده هزينه درمان ناباروري به طور مثال در عمل "ميكرواينجكشن" بدون هزينه سفر به انگلستان ميزان 12 تا 13 ميليون تومان است كه با توجه به هزينه اقامت به مدت سه ماه در مجموع اين عمل 20 ميليون تومان خواهد شد. در حالي كه در ايران اين عمل در حدود يك ميليون تا يك ميليون و 100 هزار تومان هزينه دارد. در واقع به اندازه يك بيست و چهارم هزينه درمان در اروپا خواهد بود.
وي در پايان از راه اندازي صندوق حمايت از زوج هاي نابارور خبر داد و افزود: اين صندوق راه اندازي شده و مراحل ابتدايي طي شده و سرمايه اوليه نيز فراهم شده است و در اين راه از سازمان هاي خيريه هم كمك گرفته شده و درنيمه دوم سال كار خود را به طور رسمي آغاز مي كند.


نظر شما