پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۳۰ تیر ۱۳۹۳، ۱۰:۳۵

گزارش مهر/

گوهرشاد میزبان "اعتکاف رضویون"/ نخبگان جهان اسلام در حرم رضوی گردهم می‌آیند

گوهرشاد میزبان "اعتکاف رضویون"/ نخبگان جهان اسلام در حرم رضوی گردهم می‌آیند

مشهد - خبرگزاری مهر: حرم رضوی از امروز شاهد برگزاری اعتکاف رضویون است و نخبگان و فعالان فرهنگی جهان اسلام سه روز به قصد عبادت در مسجد جامع گوهرشاد مشهد گردهم می‌آیند و در گوشه‌ای از خانه خدا، لحظه‌های ناب نیایش را به تصویر می‌کشند.

به گزارش خبرنگار مهر، اهالی اعتکاف رضویون سه روز در صحن و رواق ملکوتی ثامن‌الحجج خود را گم می‌کنند تا جوهر وجودی خویش را در کنج خانه او بیابند و معتکفان در آستان مقدس رضا(ع) در این روزهای تنهایی و خلوت با خود بزرگی و جلال او را به نظاره می نشینند.

حضور اساتید از 50 ملیت مسلمان در اعتکاف رضویون

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار مهر از شرکت 650 نفر از اساتید از 50 ملت مسلمان در مراسم اعتکاف در مسجد گوهرشاد خبر داد.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه اعتکاف مشعلی است که راه جوانان را در مسیر زندگی روشن می‌کند افزود: 900 نفر از اساتید و نخبگان جهان اسلام در اعتکاف رضویون حضور دارند که 250 نفر ایرانی و 650 نفر از اساتید و نخبگان ملیت های دیگر هستند.

معاون ارتباطات و ساماندهی موسسه خدمات مشاوره‌ای جوانان و پژوهش‌های اجتماعی آستان قدس رضوی نیز در گفتگو با مهر از برگزاری اعتکاف رضویون در مسجد جامع گوهرشاد خبرداد و ابراز امیدورای کرد در سالهای آینده این اعتکاف به صورت سراسری برگزار شود.

اعتکاف سنت دیرینه پیامبر(ص)

صادق حسین زاده ملکی با بیان اینکه اعتکاف گوشه نشینی و عزلت و بریدن از خلق و نزدیک شدن به حق است، یادآور شد: پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم نیز پس از بعثت، به این سنت دیرینه عمل می‌فرمود و همه ساله در دهه سوم ماه رمضان در مسجد النبی در مدینه چادری بر پا می‌کرد، در آنجا معتکف می‌شد و به عبادت می‌پرداخت.

وی بیان کرد: کلمه اعتکاف از ریشه عکف است و اهل لغت برای این کلمه ریشه هایی از جمله رویکرد به چیزی با توجه و مواظبت، اقبال به چیزی بی آن که روی از آن برگردد، محبوس و متوقف کردن چیزی، اقبال و ملازمت بر چیزی از روی تعظیم و بزرگداشت آن، التزام به یک مکان و اقامت در آن، اقامت، ملازمت و مواظبت، حبس و توقف را بیان می کنند.

اعتکاف سابقه تاریخی دارد

حسین زاده توضیح داد: اعتکاف از اصطلاحات فقه اسلامی و به معنی اقامت طولانی در یکی از مساجد جامع به منظور عبادت نیز  هست و این شیوه عبادت سابقه تاریخی دارد.

وی افزود: بسیاری از پیامبران و موحدان برای راز و نیاز با خداوند و تهذیب نفس و تقویت روح به مدت طولانی در نقطه‌ای معین و به دور از زندگی مادی اقامت می‌گزیدند.

به گفته وی بهترین مکان‌ها برای اعتکاف، مسجد الحرام، مسجد النبی، مسجد کوفه و مسجد سهله است و پس از آنها، مساجد جامع شهرها است و در این ایام معتکف از محل اعتکاف بیرون نمی رود.

وی بااشاره به حضور نخبگان و فعالان فرهنگی و مدیران در مراسم اعتکاف مسجد جامع گوهرشاد افزود: استقبال گسترده ای برای شرکت در این مراسم معنوی توسط جوانان بویژه دانشجویان شد که به خاطر محدودیت‌های شبستان‌های مسجد، از بین متقاضیان شرکت در این مراسم قرعه کشی انجام شد.

حسین زاده  اعتکاف را فرصتی بی‏ نظیر برای بازسازی معنوی افراد دانست و گفت: برای سومین سال متوالی در دهه آخر ماه مبارک رمضان و در پیروی از سنت نبوی، اعتکاف رضویون برگزار می شود.

وی افزود: این موسسه به عنوان یک مجموعه فرهنگی، تعمیق باورهای دینی از طریق ترویج سیره و سنت اهل بیت اطهار(ع) را سرلوحه فعالیت‏های خود قرار داده است.

از امروز معتکفان حریم رضوی سر بر آستان مهر او می گذارند و سه روز هجرت از خود و رجعت به خدا را تجربه می کنند.

.................................

گزارش : زهره رنگ آمیز

کد خبر 2334900

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha