۲۴ دی ۱۳۸۴، ۱۷:۱۰

رئيس جمهور در نخستين كنفرانس خبري خود با خبرنگاران داخلي و خارجي (3)

گروه‌ هاي سياسي فضاي كشور را دو قطبي نكنند/ كرسي‌ هاي نظريه‌ پردازي در دانشگاه‌ ها ايجاد مي‌شود/ فضاي جهاني نبايد متشنج شود

گروه‌ هاي سياسي فضاي كشور را دو قطبي نكنند/ كرسي‌ هاي نظريه‌ پردازي در دانشگاه‌ ها ايجاد مي‌شود/ فضاي جهاني نبايد متشنج شود

رئيس جمهور تاكيد كرد:ما خواهان گسترش روابط عادلانه و صلح آميز با همه كشورها هستيم و صلح و امنيت را براي همه مي خواهيم و از تماميت ارضي، امنيت و استقلال همه كشورها از جمله كشورهاي همجوار با قدرت دفاع مي كنيم و معتقديم كشورهاي همجوار مي توانند مسائل خودشان را حل كنند ونيازي به حضور قدرت هاي جهاني در منطقه نيست.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، خبرنگار شرق از رئيس جمهور پرسيد شما سخن از نابودي اسرائيل به ميان آورديد آيا در اين باره و همچنين درباره موضوع هولوكاست دكترين خاصي داريد؟ احمدي نژاد گفت: سئوال اول اين بود كساني كه در فلسطين اشغالي حكومت مي كنند از كجا آمده اند؟ پدرانشان از كجا آمده اند؟ چرا اينها كه هيچ ريشه اي در سرزمين فلسطين ندارند و تقريبا همه شان مهاجر تحميلي هستند، حق سرنوشت دارند، اما ملت فلسطين كه هزاران سال نسل در نسل زندگي كرده حق اعمال حاكميت ندارد.

وي تاكيد كرد: پيشنهاد روشن ما اين است كه ملت بومي فلسطين خودشان راجع به سرنوشتشان تصميم بگيرند. چرا به اين تقاضاي بسيار روشن پاسخ نمي دهيد؟

رئيس جمهور افزود:سئوال دوم اين بود كه شما كه به بهانه ماجراي يهود كشي در اروپا از ترور و كشتار و اشغالگران حمايت مي كنيد آيا قبول داريد اين كشتار است يا نه؟ بنده يك معلم هستم و يك سئوال بسيار روشن كردم .با اين سرو صداها و تبليغات هم از سئوالم برنمي گردم و بايد جواب بدهيد. شما يهودي ستيزي راه انداختيد يا نه؟ اگر شما راه انداختيد خودتان بايد جبران كنيد. چرا ديگران بايد پاسخ عمل شما را بدهند.اگر شما خطا كرديد چرا ديگران بايد جبران كنند. اگر هم چنين چيزي نبوده پس اين بساط چيست كه در دنيا درست كرديد.

وي تصريح كرد: شما اجازه دهيد كساني كه مهاجرت كردند برگردند به موطن خودشان ماجرا تمام مي شود. نه اينكه هيچ كس راجع به اين حرف نزند. اينها خيال مي كنند دوران قرون وسطي است. منتهي امروز به سلاح هسته اي و شيميايي و ميكروبي هم مجهز شده اند. آن موقع فقط شمشير و گيوتين داشت. امروزه ملت ها را تهديد به سلاح هسته اي مي كنند.

احمدي نژاد با بيان اينكه دو تا سئوال وجود دارد و همين جا با صراحت مي خواهم كه به اين دو سئوال پاسخ بدهند گفت: آيا براي ملت فلسطين هم حق تعيين سرنوشت قائل هستند يا نه؟ يهودي ستيزي و كشتار را آنها بر پا كردند يا نه؟ اين چيزي كه كشورها و ملتها را جلو مي برد علم و دانش و دانشمندان هستند. شما بايد از دانشمندان تبعيت كنيد نه آنها . ملتي موفق است كه از دانشمندانش تبعيت كند.

وي در بخش ديگري از سخنانش در پاسخ به سئوال ايسنا در مورد اقدامات دولت براي ايجاد و بسط جنبش نرم ‌افزاري و تبديل شدن ايران به قدرت اول علمي منطقه گفت: در اين خصوص در شوراي عالي انقلاب فرهنگي بحث كرده ‌ايم و قرار شد در ابتداي سال 85 كرسي‌ هاي نظريه ‌پردازي در دانشگاه ‌ها ايجاد شود. در جنبش نرم‌ افزاري بودجه‌ دانشگاه‌ ها افزايش يافته و ما براي دانشگاه‌ ها و آموزش و پرورش برنامه‌ هاي ويژه ‌اي داريم تا به اين جايگاه برسيم. مطمئنم با تحقق اين برنامه‌ ها شاهد تحركات جديدي در عرصه‌ علمي كشور خواهيم بود.

احمدي نژاد اظهار داشت: من معتقدم جوانان ما بخصوص دانشجويان ما جزو بهترين جوانان روزگار هستند. جوانان ما مومن پاك و آرمان خواه هستند فضاي دانشگاه بايد پر نشاط و دوستانه و عاطفي باشد من معتقدم اگر گروههاي سياسي، چشم طمع را از دانشگاهها بردارند اينها در آزادي كامل با هم گفتگو و تعامل و بحث كنند. هيچ محدوديتي براي گفتگو و بحث در دانشگاها نداريم .يعني دانشجويان ما بايد راجع به همه مسايل داخلي و خارجي بتوانند بينديشند ،طراحي كنند ،بحث كنند، گفتگو كنند و انشاء الله خودشان ر ا براي ساختن ايران سربلند آماده بكنند.در بخش پژوهش رشد قابل توجهي داريم و مهمتر جهت گيري آن است.

وي افزود: ما معتقديم پژوهش در وهله اول بايد در خدمت رشد و حل مسائل كشور باشد .

رئيس جمهور در پاسخ به خبرنگار خبرگزاري فرانسه كه پرسيد آيا ايران قصد غني سازي دارد و همانطور كه آقاي البرادعي گفته است شما تحقيقات را شروع كرديد، چه تمهيداتي را آغاز كرده ايد؛ پاسخ داد: استفاده از انرژي صلح آميز هسته اي حق ملت ماست جزو قوانين است. ما هم در چارچوب مقررات حركت مي كنيم .ملتي هستيم كه بيشترين پايبندي را داشتيم و هيچ سند و دليلي دال بر تخلف ما گزارش نشده است. ما علاقه نداريم كه فضاي جهاني متشنج شود، ما علاقه نداريم گفتگوهاي بي مورد در فضاي دنيا وارد شود و فضا را آلوده بكند، تا امروز از يك منطق بسيار روشن تبعيت كرديم. اين حق ماست كه در چارچوب آژانس هم حركت مي كنيم .امروز هم مشغول كار تحقيقات هستيم اما اين را هم عرض بكنم طبيعي است كه ملت ما هيچ تهديدي را نمي پذيرد. حق قطعي ملت ايران استفاده از فن آوري صلح آميز هسته اي است كه اين را به دست خواهد آورد.

وي افزود: ما تنها ملتي هستيم كه از ساير كشورها دعوت كرديم كه اگر ديديد به ما اعتماد نداريد، بيايد شريك شويد، ما هم حاضريم در فناوري شما شريك شويم، هم ما نظارت كنيم كه شما منحرف نشويد، هم شما مستقل نظارت كنيد. اين چه منطقي است كه شما زرادخانه را پر كرديد و وقتي كه نوبت به ما رسيد، مانع تحقيقات مي شويد. ما علاقه نداريم در مسير شوراي امنيت حركت كنيم.

خبرنگار خبرگزاري فارس هم سئوال كرد: آقاي احمدي نژاد يك جريان سياسي از چند ماه قبل مباحثي همچون اعتقاد به ظهور امام زمان و عوامگرايي در شعائر مذهبي و همچنين تحجر و ... عنوان كردند و به جنابعالي نسبت دادند حضرتعالي تا به حال پاسخ مستقيمي به اين مباحث نداديد ، نظر شما چيست؟ آيا اين را يك جنگ رواني و تحقيقاتي مي دانيد و اگر اين گونه هست توضيح شما در اين زمينه چيست ؟ خاستگاه اين مسائل را براي ما مطرح كنيد كه اين جريان از كجاست؟

وي افزود: با توجه به اينكه حسابهاي خارجي تنها 2 درصد سود به ملت ايران مي دهند اما فاينانس و وام خارجي هشت تا 9 درصد سود دارد آيا اين روند را پيگيري كرديد، افكار عمومي مي پرسند كه دولت آقاي احمدي نژاد با مفاسد اقتصادي و تخلفات در دولت گذشته چه كار مي خواهد بكند.؟

احمدي نژاد پاسخ داد: جلوي تخلفات را گرفتيم و انشاء الله خواهيم گرفت . ريشه تخلفات مالي را انشآ الله با كمك مردم و نظارت دستگاهها خشك مي كنيم ، اما تخلفاتي كه در گذشته رخ داده است ، طبيعي است كه بايد به دستگاه قضايي برود و پيگيري شود و ما هم اين كار را خواهيم كرد. هرجا مشاهده كنيم كه حقي از ملت ضايع شده حتما دنبال مي كنيم.حسابها متعلق به كشور ايران و بانك مركزي است. بانك مركزي براي همه ملتهاست.

وي در پاسخ به اولين سوال خبرنگار فارس هم گفت: اگر يادتان باشد قبل از روز انتخابات به خصوص مرحله دوم يك جنگ رواني سنگيني عليه بنده راه افتاد ظرف سه چهار روز حرفهاي بسيار عجيب و غريب و نسبت هايي دادند.اكنون هم آن جنگ رواني ادامه دارد. نوار پر مي كنند، تصوير درست مي كنند، مطلب درست مي كنند، سي دي درست مي كنند و خودشان پخش مي كنند.

وي تصريح كرد: من كه حرفهايم را صريح و روشن مي زنم. من يك معلم هستم علاوه بر اينكه همه معلمان صريح هستند. ما يك بار عرض كردم دولت بنا ندارد وارد مسائل حاشيه اي شود من فكر مي كنم اين ها دولت را از كار اصلي باز مي دارد. ما اين مسائل را قبول نداريم . دولت وظايفي در قانون برايش تعيين شده و بايد به سرعت انجام دهد. برنامه هايي را تدوين مي كند و بايد به سرعت انجام بدهد.

وي خاطرنشان كرد: من بايد روزي يك ساعت وقت بگذارم و بخوانم .البته بي اطلاع نيستم و مسائل مهم كشوررا با دقت دنبال مي كنم ،اما مسائل توهين آميز را ما مطلقا دنبال نمي كنيم، اما در مورد بحث امام زمان (عج)؛ من متاسفم كه بعضي ها با يك حقيقت، دشمن هستند . اعتقاد به منجي يك اعتقاد جهاني و براي ما مسلمانان و ايرانيها محور اعتقادات ماست. ما معتقديم فرزندي از فرزندان پيامبر منجي نهايي است. اسم و مشخقصاتش معلوم است و عدالت نهايي را برپا خواهد كرد ما با افتخار اين را فرياد خواهيم زد. ما به دنبال يك جهان پر از آرامش و علم و رفاه و انسانيت و عدالتيم .

احمدي نژاد اظهار داشت: ما از فرهنگ و اصالت هاي خودمان با قاطعيت دفاع مي كنيم و تصميماتمان هم كاملا علمي است. اعضاي دولت به نسبت دولتهاي قبل از سطح علمي بسيار بالاتري برخوردارند حتي نسبت به دولتهاي ساير كشورها بسياري از همكاران من بالاترين سطوح علمي را در زمينه كاري خودشان طي كردند و امروز در مجامع علمي صاحب حرف و نظريه هستند. يك دولت ديني دولت عدالتخواه و دولت علمي است.

در ادامه اين كنفرانس مطبوعاتي خبرنگار شبكه خبر ، گفت: دولت هاي غربي يكي از سياستهايي كه در منطقه دنبال مي كنند اين است كه به گونه اي نگرانيهايي را در كشورهاي منطقه و سياست خارجي آنها بوجود آورند، سياست خارجي و تعامل دولت شما با كشورهاي منطقه در عراق و افغانستان و حاشيه خليج فارس چيست؟ 20 پيشنهاد مشخص داريد براي دنيا 2 پيشنهاد حضرتعالي واكنشهاي مختلفي را در پي داشت. در صورت امكان يكي از پيشنهادايتان را مطرح كنيد. آيا دولت مي تواند در مدت چهار سال به وعده هاي خودش عمل بكند يا خير؟

احمدي نژاد هم پاسخ داد: در رابطه با سئوال اول، ما داريم اعتبارسنجي مي كنيم يعني ميزان صداقت بعضي از دولتها را در پايبندي شان به حقوق بشر، راجع به قوانين، راجع به حقوق انساني و راجع به آزاد انديشي مي سنجيم . ما براي حل مهمترين مسائل جهانيپيشنهاداتي داريم، پيشنهاداتمان هم بسيار روشن است و منطق ما بر قوانين امروز بين الملل و قوانين پذيرفته شده است. به نظر من كساني كه در مقابل سئوال اينقدر خشمگين مي شوند معلوم است كه بناي دروغين را ساختند و نبايد در مقابل يك سئوال اينگونه آشفته شوند.

وي افزود: آنها سالانه 12 ميليون دلار دارند به ترويست هاي اشغالگر كمك مي كنند اما در مقابل يك اظهارنظر اينجور بر آشفته مي شوند . ميزان پايبندي را مي سنجيم و مي فهميم كه فونداسيون و بنا دروغ است. وقتي حقيقتي بيان مي شود سازندگان آن بنا عصباني مي شوند.

 در مورد كشورهاي منطقه اي هم اصولا ما خواهان گسترش روابط عادلانه و صلح آميز با همه بخصوص كشورهاي منطقه هستيم ؛ ما صلح و امنيت را براي همه مي خواهيم ما از تماميت ارضي، از امنيت و استقلال همه كشورها از جمله كشورهاي همجوار با قدرت دفاع مي كنيم. ما فكر مي كنيم كشورهاي همجوار خودشان مي توانند مسائل خودشان را حل كنند بايد قدرتهاي جهاني اين اجازه را بدهند خودشان را از معركه كنار بكشند و اجازه دهند ملتها خود تصميم بگيرند. خوشبختانه امروز روابط ما با كشورهاي همسايه و ديگر كشورهاي دنيا به جز چند كشور رابطه خوبي است و خواهان گسترش ارتباطات هستيم.

در همين حال خبرنگار خبرگزاري ژاپن گفت كه شما تعهد ايران را نسبت به معاهده منع گسترش سلاحهاي اتمي اعلام كرديد، آيا فكر مي كنيد مشكل ايران از طريق اين معاهده در آينده حل مي شود؟.

دكتر احمدي نژاد در پاسخ به اين سئوال خاطرنشان كرد: بارها گفتيم اين ادعايي كه چند كشور غربي دارند ،يك ادعاي سياسي است. باز هم به آنها توصيه مي كنم اين قدر خودشان را در بين ملتها منزوي نكنند اينكه هر روز بيايند يك تحليل ارائه كنند و زور بگويند، اين آنها را منزوي تر خواهد كرد. امروز من ترديد ندارم سران اين چند كشور منفورترين انسانها در بين ملتها هستند. ما راه حل امتحانش را هم داريم بنده حاضرم به همراه هم به ملت هاي مختلف برويم، اما اينها حتي نمي توانند بين ملتهاي خودشان بروند.

وي تصريح كرد: اينها منزوي هستند. من توصيه مي كنم اين ادبيات راكنار بگذارند . قرن ها از كاربرد اين ادبيات گذشته است . الان قرون وسطي ويا يكصد سال پيش نيست .الان حتي 10 سال پيش هم نيست. امروز امروز است. اگر مي خواهند كه در معادلات جهاني نقش تعيين كننده داشته باشيد شما بيايد با مناسبات امروز با ملت ها گفتگو كنيد. اين قدر اين سازمان هاي بين المللي را بي اعتبار نكنيد.

رئيس جمهور افزود: هيچ كشوري فعاليت هسته ايش به شفافيت ملت ايران نيست. همه چيز جلوي دست ماموريت آژانس است. آيا در اين چند كشور غربي اجازه مي دهند مابرويم نظارت كنيم. آژانس اعتبارش را از دست مي دهد. بنابراين اينقدر از عنوان شوراي امنيت استفاده نكنند.

احمدي نژاد خاطرنشان كرد: ما خواهان گفتگو هستيم. هميشه هم بوده ايم ،با همه اينها به آنها توصيه مي كنم ملت ايران را بشناسيدف انقلاب ملت ايران را بشناسيد، دولت و ملت ايران را بشناسيد و الا ممكن است كاري بكنيد كه بعدا پشيمان شويد .

وي با بيان اينكه آيا رفتارهاي شما رفتار متمدنانه است.؟گفت: در مقابل همه ملت ها، ملت ايران يك ملت فرهيخته و متمدن است يك ملتي است كه هم در منطقه و هم در جهان داراي يك منطق فعال است .شما به مراتب بيش از ما به ما نيازمند هستيد. چرا قيافه قدرتمند مي گيريد. قدرتي كه نداريد، اين يعني چه؟ از يك طرف مذاكره و از طرف ديگر تهديد مي كنيد . شما دوست داريد حرفهايي كه شما علاقمند هستيد از دهان ما بشنويد. اين چه انتظار بي جايي است. ملت ايران يك ملت مستقل است، البته در چارچوب قوانين بين الملل تصميم مي گيرد و عمل مي كند.

کد خبر 277785

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha