به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبيعی و آبخيزداری استان سمنان، علینقی حیدریان در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان سمنان در محل در سالن غدیر استانداری افزود: اهداف آبخیزداری حفظ تعادل اکولوژیک در زمینه آب، مرتع و استفاده از پتانسیل های حوزه و ارتقاء وضیعت اقتصادی و اجتماعی حوزه در راستای رسیدن به این دو هدف عمده و تحقق آن، برنامه ریزی و اجرایی کردن اهداف بخشی و فرابخشی ضروری است.
وي خاطرنشان كرد: حوزههای آبخيز استان سمنان ۵.۵ ميليون هكتار است كه اين مقدار به ۴۷ حوزه آبخيز تقسيم ميشود.
كار مطالعه ۱۷ حوزه آبخيز استان سمنان باقي مانده است
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان سمنان با بیان اینکه كار مطالعه و اجرا در ۱۵ حوزه آبخيز استان انجام شده و در مرحله اجرا قرار دارد ادامه داد: این امر به اعتباری بالغ بر ۲۰۰ ميليارد ريال نياز دارد.
حيدريان با یادآوری اینکه در ۱۷ حوزه آبخيز باقي مانده نيز تنها كار مطالعه انجام شده است، اضافه كرد: هنوز عمليات اجرايي آن آغاز نشده است که این حوزهها نیز به اعتباري بالغ بر ۶۳۰ ميليارد ريال نياز دارد.
وي اضافه كرد: در مجموع برای اتمام كار مطالعات و اجراي حوزههای آبخيز استان سمنان به اعتباری بالغ بر ۸۳۰ ميليارد ريال نياز است تا در دوره پنج ساله به پايان برسد.
حيدريان همچنين اعتبار مورد نياز برای مرمت و نگهداری پروژههای آبخيزداری در استان سمنان را ۲۰ ميليارد ريال در سال اعلام کرد و افزود: ماموریت های آبخیزداری حفاظت خاک و کنترل فرسایش، استفاده بهینه از نزولات آسمانی و روان آبها، کنترل سیل به منظور حفاظت، پخش سیلاب تقویت پوشش گیاهی و تغذیه آبخوان ها، کنترل رسوب ورودی به مخازن سدها، بهبود معیشت جوامع روستایی در راستای اهداف توسعه پایدار در این اداره کل انجام می شود.
عملیات آبخیزداری در استان سمنان توسعه مییابد
مدیرعامل آب منطقهای استان سمنان نیز در این نشست با اشاره به کمبود شدید منابع آبی این استان از عملیات آبخیزداری و آبخوان داری به عنوان دو راهکار مهم این مشکل نام برد و گفت: عملیات آبخیزداری در استان توسعه مییابد.
اتابک جعفری اظهار داشت: اعتبار موردنیاز بهمنظور اتمام این عملیات در حوضههای آبخیز در دست اجرا و آماده اجرا پیشبینیشده است.
وی با اشاره به اینکه این عملیات در استان سمنان پنجساله پیشبینیشده است، بیان کرد: عملیات آبخیزداری بااعتبار ۸۳۰ میلیارد ریال به مدتزمان پنج سال در استان سمنان اجرا خواهد شد.
هزینه سالانه مرمت و نگهداری پروژههای آبرسانی در استان سمنان ۲۰۰ میلیون ریال است
مدیرعامل آب منطقهای استان سمنان با اشاره به خشکسالیهای اخیر در این استان و اعتبار موردنیاز برای مبارزه این موضوع، افزود: اعتبار موردنیاز پروژههای استانی و خشکسالی در استان ۲۰۰ میلیارد ریال به مدت سه سال است.
به گفته جعفری، اعتبار موردنیاز سالانه بهمنظور مرمت و نگهداری پروژههای آبرسانی در استان سمنان نیز سالانه ۲۰۰ میلیون ریال برآورد شده است.
وی با اشاره به اینکه حجم بالایی از آب مصرفی در استان سمنان در بخش کشاورزی مصرف میشود، تصریح کرد: باید بهرهوری مصرف آب در این بخش افزایش یابد و منابع حاصل از صرفهجویی آن به بخشهای شرب و صنعت منتقل شود.
مدیرعامل آب منطقهای استان سمنان در خاتمه، نصب کنتورهای هوشمند بر خروجی چاههای آب کشاورزی را روشی مناسب برای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی عنوان و تصریح کرد: این موضوع در اولویت شرکت آب منطقهای استان سمنان قرار دارد.
نظر شما