به گزارش خبرنگار مهر، سومین مجلد از کتاب «تبار انحراف، پژوهشی در جریانشناسی انحرافات تاریخی» زیر نظر حجت الاسلام و المسلمین مهدی طائب تالیف شده است و برهه تاریخی پایان حکومت حضرت علی (ع) تا پایان قیام مختار مورد تحلیل و بررسی قرار داده است.
این کتاب با تکیه بر منابع تاریخی و نقل های معصومین(ع) نمایی جامع و تحلیلی از حوادث این مقطع از تاریخ را با نگاه به برخی از اشتباهات تاریخی و غلط های مشهور بازگرو کرده است و علل اصلی و واقعی برخی از حوادث تاریخی را همراه با استدلال و شواهد بیان میکند.
فصل اول این کتاب با عنوان قبیله نیرنگ با بیان برخی حوادث دوران امام علی (ع) و فعالیتهای معاویه گوشهای از فضای سیاسی- اجتماعی پایان حکومت حضرت علی(ع) و آغاز حکومت امام حسن(ع) را بیان میکند. در فصل دوم کتاب با عنوان نرمش قهرمانانه تاریخ، با بررسی مشکلات امام مجتبی(ع) و شرایط یاران ایشان و موقعیت کوفه؛ پیشنهاد صلح را ابتکاری از حضرت معرفی میکند و اقدامات امام را در مقابله با دشمن بر میشمارد.
در فصل سوم نویسنده این ذهنیت اشتباه که امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در زمان معاویه هیچگونه فعالیت نداشتند، مورد نقد قرار میدهد و عوامل بی خبری نسبت به این مقطع از تاریخ و دو موضوع مهم مجهول و ناشناخته این دوران ذکر میشود و مخاطبان کتاب با اوضاع شام و جنس فعالیتهای معاویه وسازمان نفاق و اوضاع مدینه و کوفه آشنا میکند.
چرایی و چگونگی خروج از مدینه و حوادث مربوط به ورود و استقرار امام حسین(ع) در مکه در فصل چهارم با عنوان پایان شب مورد بررسی قرار گرفته و جریان حضرت مسلم مورد تحلیل و علت ترور نکردن ابن زیاد از سوی ایشان ذکر و هدف اصلی اباعبدالله(ع) در قیام معرفی میگردد.
فتنه قتل عثمان و افشاگری حضرت سجاد(ع) و حضرت زینب(س) در شام، کوفه و بین راه، جریان عبدالله بن زبیر در مکه و مدینه و تزلزل در حکومت شام از دیگر مباحث این کتاب است که در فصل پنج، ششم و هفتم کتاب مورد بررسی قرار گرفته است.
در فصل هشتم از کتاب نیز مساله رفتار مختار و نحوه انتقام وی از قاتلان شهدای کربلا و رضایت اهل بیت(ع) از این کارمورد بحث و تحلیل قرار گرفته است.
این کتاب به همت موسسه فرهنگی حدیث لوح و قلم و به تحقیق ابراهیم ارجینی، محمد حسین فروغی و نظارت حجتالاسلام طائب و از سوی انتشارات کتابستان به قیمت ۱۱۵۰۰ به چاپ رسیده است.
نظر شما