به گزارش خبرگزاری مهر، محسن شوکتی با اعلام این خبر گفت: با شروع فصل مهاجرت پرندگان شرایط مساعد برای صید و زنده گیری پرندگان بویژه در بخش قلعه نو و فشافویه شهرستان ری مهیا است و این اداره ضمن گشت زنی نامحسوس در صورت مشاهده با این گونه تخلف ها قطعا برخورد قانونی خواهد کرد.
وی افزود: با اینکه این پرندگان شکاری در راس هرم غذایی قرار دارند و به دلیل حرام گوشت بودن، به ندرت هدف تیراندازی یا شکار قرار میگیرند، اما رواج قوش بازی در کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و پول خوبی که برای خرید این قوش ها میپردازند، موجب شده که نسل آنها در کشورهایی چون ایران به شدت در معرض انقراض قرار گیرد.
شوکتی اظهار داشت: بر این اساس، مسئولان محیط زیست یکی از بالاترین نرخ جرایم را برای شکار شاهین، طرلان، بالابان، بحری و لاچین در نظرگرفتهاند که اندکی از جریمه شکار یوزپلنگ و پلنگ کمتر و هم تراز جریمه شکار گوزن زرد ایرانی است؛ جریمه شکار بر اساس مصوبه شماره ۳۸۰ شورای عالی محیط زیست در آخرین روزهای خردادماه سالجاری به تصویب رسیده و با درج در روزنامه رسمی در انتهای تیرماه، مدتی است اجرایی شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ری ادامه داد: این در حالی است که قانونگذار به استناد تبصره ۲ ماده ۱۳ قانون شکار و صید، برای هر شخصی که مبادرت به زندهگیری، شکار، خرید، فروش، حمل، نگهداری و قاچاق پرندگان شکاری از قبیل شاهین، بحری، بالابان و دلیجه کند، علاوه بر محکومیت به حداکثر مجازات حبس مقرر در این ماده که به مدت ۳ سال است، جزای نقدی از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تا بیست میلیون ریال در نظر گرفته است.
وی تاکید کرد: همچنین علاوه بر مجازات فوق جریمه قابل پرداخت بابت ضرر و زیان وارده به محیط زیست از بابت صید و شکار غیرمجاز هر یک از پرندگان شکاری شاهین، بالابان، بحری، طرلان و لاچین ۲۰۰ میلیون ریال تعیین شده است که این مبلغ در جرایم جدید به ۶۰۰ میلیون ریال افزایش یافته است.
شوکتی در پایان از شهروندان و علاقمندان به طبیعت و محیط زیست خواست در صورت مشاهده زنده گیری پرندگان شکاری موضوع را از طریق شماره تلفن ۵۵۰۲۸۲۴۲ به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ری اطلاع دهند.
نظر شما