به گزارش خبرنگار مهر، محسن بهشتی غروب شنبه در جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری که در استانداری قم برگزار شد، با اشاره به وجود ۲ هزار هکتار بافت فرسوده در شهر قم اظهار داشت: سند ملی نوسازی و بهسازی بافت در سال گذشته به تصویب هیئت وزیران رسید و در این راستا ستادهایی در استانها تشکیل شد تا موضوعات مرتبط با احیای بافت ناکارآمد شهری را دنبال کنند.
وی ادامه داد: در این راستا در استان قم هم ستاد استانی احیای بافت صورت گرفت که مسئله بهسازی بافتهای ناکارآمد شهری را با رویکرد جدیدی دنبال کنند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قم با اشاره به اقداماتی که در سالهای اخیر شهرداری در بافت فرسوده انجام داده ابراز داشت: این اقدامات بیشتر با نگاه بازگشایی معابر و حل مشکلات ترافیکی صورت گرفته و مسائل اجتماعی معمولاً گنجانده نشده است.
وی با اشاره به اعتباراتی که از سوی سفر مقام معظم رهبری در سال ۸۹ برای سکونتگاههای غیر رسمی در نظر گرفته شده افزود: دستگاههای اجرایی در قالب این اعتبارات ۱۸ پروژه را تعریف کردند که هدف آنها ارتقای کیفیت زندگی در این بافتهای شهری بود.
به گفته بهشتی از ۲ هزار هکتار بافت فرسودهای که در شهر قم وجود دارد ۳۰۰ هکتار بافت تاریخی است که نحوه برخورد با آن در مقایسه با سکونتگاههای غیر رسمی متفاوت است. در این زمینه ۶ محله شناسایی شده که محله باغ پنبه را به صورت پایلوت انتخاب کردهایم و با تملک یک خانه تاریخی نخستین دفتر تسهیل گری امور بافت فرسوده را راهاندازی خواهد شد.
وی با اشاره به تعریف پروژههایی در زمینه خدمات روبنایی و زیربنایی در سکونتگاههای غیر رسمی عنوان داشت: تا کنون از اجرای این پروژهها خروجی خوبی گرفتهایم.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قم با اشاره به تفاوت رفتار در بافت فرسوده و سکونتگاههای غیر رسمی اظهار کرد: حتی در بافتهای فرسوده مناطق مختلف هم باید سیاستهای متفاوتی داشته باشیم چرا که فرهنگ و شرایط اقتصادی اجتماعی محلات متفاوت است.
وی با اشاره به بازگشاییهایی که بدون رعایت مسائل اجتماعی در بافت فرسوده صورت گرفته، ادامه داد: در بسیاری از این نقاط گسستهای اجتماعی ایجاد شده که جبرانناپذیر است. به همین خاطر نباید به مسئله بهسازی بافت فرسوده تنها نگاه کالبدی داشت بلکه باید مسائل اجتماعی را در نظر گرفت.
نظر شما