دكتر "محمدعلي محققي" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر"، با اشاره به ملاك تعداد دانشجو در تعيين بودجه سال جاري در بخش آموزش عالي گفت: در بحث آموزش ملاك پيشنهاد وزارت بهداشت برنامه چهارم توسعه و چشم انداز 20 ساله است.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه بودجه سال 85 در بحث آموزش عالي عملياتي است و بر حسب سرانه تعيين مي شود يكي از نقطه نظرات مطرح در تعيين اين سرانه، توافق نهايي در مورد آمار و رشد جامعه دانشجويي و محاسبه واقعي سرانه و رشد منطقي سرانه است.
محققي گفت: سرانه فرهنگي دانشجويان را از مواردي است كه در اولويت تعيين بودجه امسال مدنظر قرار گرفته بود. موضوع تعمير و تجهيز خوابگاه ها نيز در بودجه امسال مورد توجه واقع شده است.
وي تأكيد كرد: ما انتظار نداريم تمام منابع در سال نخست به همه موارد اختصاص يابد اما انتظار مي رود كه بخش عمده آن اختصاص پيدا كند تا بخش آموزشي، بهداشتي و درماني با رشد مناسب بتواند به جايگاه واقعي خود دست يابد.
معاون وزير بهداشت محدود كردن برخي حيطه هاي تخصصي از جمله اطفال، پزشكي اجتماعي را از جمله تغييرات در نظام پذيرش دانشجو ذكر كرد و گفت: ثابت نگه داشتن ظرفيت پذيرش در برخي تخصص ها و افزايش برخي ديگر از تخصص مورد نياز جامعه از ديگر برنامه هاي وزارت بهداشت در حيطه آموزش است. اين افزايش به گونه اي است كه در سال آينده براي نخستين بار يك هزار و 800 دانشجو در رشته تكنيسين فوريت هاي پزشكي پذيرش مي شوند.
محققي يادآور شد: پيش بيني و تلاش وزارت بهداشت در افزايش ظرفيت رشته ها برحسب مطالعات علمي، پژوهش و اعلام نياز معاونت سلامت انجام گرفته است.
به گفته وي تمامي زمينه ها از جمله ظرفيت پذيرش دانشجو در دوره هاي كارشناسي ارشد و Ph.D نيز مورد بررسي مجدد قرار مي گيرند.
معاون آموزشي وزارت بهداشت گفت: در برخي رشته ها مانند كارداني مامايي با توجه به اشباع كشور مي توان از همپوشاني با رشته بهداشت مادر و كودك و ايجاد دوره هاي كارشناسي ناپيوسته مامايي استفاده كرد.
وي در مورد سرانه فرهنگي دانشجويان گفت : سرانه فرهنگي دانشجويي با پيشنهادات متعددي مواجه شده است و تنها مي توان اظهارنظر كرد كه مقرر شده سرانه فرهنگي تا 20 درصد افزايش خواهد يافت كه اين ميزان افزايش از نظر وزارت بهداشت كافي نيست.
نظر شما