پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱۵ آذر ۱۳۹۴، ۱۹:۲۹

در جمع خبرنگاران مطرح شد؛

مستاجرانی که حق وقف را ادانکردند/اراضی وقفی در گرودسترنج کشاورزان

مستاجرانی که حق وقف را ادانکردند/اراضی وقفی در گرودسترنج کشاورزان

یزدـسنت حسنه وقف زمانی به دلیل عمل نکردن به نیت واقفان در جامعه کمرنگ شد زیرا مردم اعتمادی نداشتند که بعد از حیاتشان به نیت آنها عمل شود و این امر حاصل عملکرد مستاجرانی بود که حق وقف را ادا نمی‌کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، امروز گرچه سازمان اوقاف و امور خیریه تمام تلاش خود را برای شناسایی موقوفات و نیت واقفان و تلاش برای عمل به نیت واقف به کار گرفته اما هنوز به دلیل اینکه برخی مستاجران وقف از احکام وقف آگاه نیستند و در برخی موارد نیز عامدانه از عمل به آن شانه خالی می‌کنند اما به نظر می‌رسد اعتماد مردم بیشتر شده و وقف به تدریج در جامعه احیا می‌شود.

هنوز دغدغه‌های بسیاری در حوزه وقف وجود دارد که بخشی از آنها توسط معاونان اوقاف استان یزد در نشستی خبری مطرح شد.

معاون بهره‌وری اقتصادی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان یزد در این جلسه با بیان اینکه عده ای از افراد مانعی برای ترویج فرهنگ وقف و جلب اعتماد مردم به این سنت حسنه هستند اظهار داشت: برخی افراد با مخفی کردن سند وقفی املاک و اراضی، عامدانه مال وقفی را به ملکیت خود درآورده اند.

برخی کشاورزان زمین‌های کشاورزی موقوفه را تحت عنوان حق ریشه مالک شده‌اند

حمید تربتی بیان کرد: بسیاری از موقوفات استان یزد، اراضی کشاورزی است که متاسفانه برخی کشاورزان بدون آگاهی از احکام وقف و گناهی که بر دوش خود می‌کشند، زمین را به ازای دسترنج و حق ریشه مالک شده اند و عده‌ای نیز مالکیت وقفی آن را قبول دارند اما حاضر به پرداخت اجاره نیستند و معتقدند سال‌ها برای آباد نگاه داشتن زمین تلاش کرده‌اند.

وی عنوان کرد: بقیه مستاجرانی که حق وقف را ادا نمی‌کنند نیز همین شرایط را ایجاد کرده‌اند و خطری برای فرهنگ وقف به عنوان سنت حسنه اسلامی به شمار می روند.

تربتی یکی دیگر از خطرات وقف را ادارات و سازمان‌هایی دانست که گمان می کنند موقوفات خیریه هستند و با این استدلال که ما نیز برای مردم در حال اجرای طرح هستیم، با سرپیچی و بدون هماهنگی، طرح‌های خود را در اراضی موقوفه اجرا می کنند.

وی تصریح کرد: با این اوصاف ما سرسختانه و بدون چشم‌پوشی در مقابل این افراد ایستاده ایم و همه تلاش خود را به کار می گیریم تا حق وقف ادا و نیت واقف عمل شود.

۶۰۰ وقف‌نامه جدید از میان مردم یزد جمع‌آوری شد

رئیس اداره حقوقی و ثبتی اوقاف و امور خیریه استان یزد نیز در این نشست با بیان اینکه طی دو سال گذشته، ۶۰۰ وقف‌نامه از بین مردم جمع‌آوری شده است، ‌ اظهار داشت: اغلب مردم اگر از احکام وقف مطلع باشند، بار و دین وقف را به دوش نمی کشند و وقف‌نامه ها را تحویل اداره اوقاف می دهند.

سیدمهدی سیدی افزود: در حال حاضر ۱۲۴ پرونده در دستگاه قضایی استان یزد در زمینه موقوفات دایر است که امسال برای ۹ پرونده حکم صادر شد که ۹۵ درصد احکام به نفع موقوفه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: تخلیه ملک، پرداخت اجاره موقوفه، اجرت المثل، اثبات وقفیت و ... بیشترین شکایت اوقاف از متصرفان وقف بوده است.

سیدی یادآور شد: برای اینکه به نیت واقفان عمل شود، کار ثبت موقوفات در سامانه جامع اداره اوقاف از سال پیش آغاز شده و از چندی پیش نیز کار ثبت نیت واقفان شروع شده است.

معاون فرهنگی اداره اوقاف و امور خیریه استان یزد نیز ضمن برشمردن برنامه های فرهنگی و بیان اینکه بخشی از برنامه های فرهنگی با هدف ترویج فرهنگ وقف و اطلاع رسانی نسبت به احکام وقف انجام شده است، اظهار داشت: میزان وقف‌های انجام شده در سال جاری نشان می دهد اعتماد مردم تا حدی به این مقوله جلب شده است.

بیشترین وقف‌های استان یزد مربوط به شهرستان‌های بافق و تفت است

حجت الاسلام محمود میرجلیلی عنوان کرد: بیشترین وقف‌های استان یزد امسال در شهرستان‌های بافق و تفت انجام شده و مهمترین نیات واقفان نیز توسعه مسجد و حسینیه، خیرات و مبرات، مساعدت به نیازمندان، آموزش قرآن کریم و ... بوده است.

وی یادآور شد: امسال در طول هشت ماه، درآمدهای موقوفات بر اساس نیت واقفان در حوزه‌های روضه‌خوانی و اطعام عزاداران، خیریه، حوزه‌های علمیه و ... هزینه شده است.

با توجه به اینکه اوقاف هم در زمینه حقوقی و هم در زمینه فرهنگی اقدام به ترویج فرهنگ وقف و اطلاع‌رسانی در مورد احکام وقف کرده است، امید می‌رود مستاجران وقف از حقیقی و حقوقی، دولتی و خصوصی، حق وقف را ادا کرده و مراقب باشند تا نحوه عملکرد آنها، مردم را نسبت به وقف بی‌اعتماد و برای همیشه این سنت را از جامعه دور نکند.

کد خبر 2993041

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha