به گزارش خبرنگار مهر، رسول زرگر پور عصر یکشنبه در همایش پژوهش، صنعت و دانشگاه اظهار داشت: بخش صنعت باید به این باور برسد که فقط از بستر دانشگاه میتواند به مرحله صنعت پاک دست یابد و در مقابل دانشگاه نیز باید به این باور برسد که حمایت از صنعت دانش محور بر عهده این نهاد است.
وی با اشاره به اینکه ۱۵ درصد تولید ناخالص صنعتی، ۷۰ درصد تولید فولاد، ۵۰ درصد سنگ و مصالح ساختمانی و ۶۰ درصد مصنوعات طلای کشور در اصفهان قرار دارد، افزود: همچنین با توجه به اینکه تولید ۲۵ درصد فرآوردههای نفتی در اصفهان انجام می گیرد و از سویی صنایع نظامی و هستهای نیز در این استان مستقر است،بسیاری از استان های کشور آرزوی رسیدن به این شرایط را دارند.
استاندار اصفهان تصریح کرد: با توجه به اینکه اصفهان، دانشگاهیترین استان کشور است و هفت دانشگاه این استان در رنکینگ بینالمللی قرار دارد و با وجود شهرک علمی و تحقیقاتی شیخ بهایی و شرکتهای دانش بنیان و نیروهای کارآمد که میتواند اصفهان را به بهشت پژوهش و فناوری تبدیل کند، این استان چرا در این وضعیت قرار گرفته است.
وی گفت: صنعت باور ندارد که ایجاد صنعت پاک فقط از بستر دانشگاه و مراکز پژوهشی امکانپذیر است و دانشگاه و مراکز پژوهشی نیز باور ندارند که وظیفه حمایت از صنایع دانش بنیان بر عهده آنهاست و تا وقتی که به این دو باور دست نیابیم به نتیجه مطلوب نیز نخواهیم رسید.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این همایش گفت: اصفهان به عنوان کریدور علمی و فناوری کشور نیاز به برقراری ارتباط تنگاتنگ بین دانشگاه و صنعت دارد.
امیر کشانی با بیان لزوم بکارگیری نتایج پژوهشها در عرصههای عملی گفت: اگر قرار نیست نتیجه پژوهشها را در عرصه عمل ببینیم به اعتقاد بنده سه درصد بودجهای که به آن تعلق گرفته هم زیاد است چراکه این پول بیت المال است و نباید هدر رود ولی اگر واقعا در نظر داریم نتایج پژوهشها را عملی کنیم این بودجه بسیار ناچیز است.
وی بیان داشت: دانشگاه باید به سوالها و نیازهای بخش صنعت از طریق پژوهش پاسخ بدهد و برای تحقق این هدف، صنعت هم باید به دانشگاه اعتماد کامل داشته باشد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه پژوهش باید زنجیرهوار باشد یعنی طرح پژوهش اولیه باید به سوال بزرگ پاسخ بدهد، اظهار داشت: پژوهشهای بعدی در این زنجیره باید به سوالهای کوچک پاسخ دهد زیرا پژوهشی که پاسخ یک سوال نباشد کاربردی نیست.
وی پیشنهاد کرد: پژوهش جزو هزینههای قابل قبول واحدهای صنعتی از سوی اداره کل مالیاتی باشد و استادان دانشگاهها، دانشجویان را برای کسب اطلاعات دقیق از مسایل واحدها به شهرک های صنعتی اعزام کنند.
کشانی با بیان اینکه دانشگاههای ما باید بر اساس نیازهای جامعه و صنعت حرکت کنند، گفت: باید به استادان و دانشجویان ماموریتهای صنعتی محول شود.
وی اعلام کرد: اکنون صنعت ما نیازهای علمی خود را از اروپا و آمریکا تامین میکند که با کمی برنامه ریزی میتوان این کار را در داخل کشور انجام داد.
نظر شما