به گزارش خبرنگار مهر، قربان محمدی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران گفت: برخورداری از مسکن و سرپناه مناسب یکی از مهمترین نیازهای انسان برای ادامه زندگی و داشتن مسکن مقاوم و مستحکم چه در روستاها و چه در شهرها حق مسلم هر شهروند ایرانی است.
وی با اشاره به سکونت بخش زیادی از جمعیت جامعه در روستاها گفت: بر همین اساس تامین خانههای مقاوم و مستحکم در روستاها باید در اولویت توجه مسئولان و دستگاه های خدمت رسان باشد زیرا بسیاری از این واحدها خانههای فرسوده و غیر مقاوم هستند و در صورت وقوع حوادث طبیعی در این مناطق خسارات زیادی به بار خواهد آمد.
مدیركل بنیاد مسكن انقلاب اسلامی استان خاطر نشان شد: در حال حاضر این بنیاد طرح مقاوم سازی واحدهای فرسوده در روستاها را ترویج و فرهنگ سازی می کند و به هر روستایی برا ی بازسازی ۱۵۰ میلیون ریال وام پرداخت می کند که البته تا پیش از زلزله مرداد ۹۱ ارسباران بعضی ازروستاییان استان آنگونه که باید از این طرح مفید وضروری استقبال نکرده اند.
وی به ناتوانی روستائیان در بازپرداخت اقساط تسهیلات مسکن بخاطر مشکلات سال های اخیر در حوزه های کشاورزی و دامداری اشاره و تصریح کرد: با وجود اجرای برخی طرح های مثبت سالهای گذشته از سوی دولت، مشکلات این چنینی انگیزه روستائیان را برای مقاوم سازی بناهای روستایی کم کرده است.
محمدی اضافه كرد: اگرچه توجه به بازسازی و مقاومسازی خانههای روستایی مهم است و باید مورد توجه قرار گیرد تا مانع از ایجاد خسارت های جبران ناپذیر هنگام وقوع حوادث شود، اما باید تلاش کرد در هنگام بازسازی، بافت تاریخی روستاها حفظ شود و آسیب نبیند.
مدیركل بنیاد مسكن انقلاب اسلامی در پایان گفت: همکاری تمام سازمانهای خدمت رسان متولی در حفظ و مرمت بناها و آثار تاریخی استان ضروری است تا با فراهم ساختن امکانات و احیای این ظرفیتهای روستایی و همچنین فرهنگ سازی علاوه بر جلوگیری از مهاجرت بیرویه روستاییان به شهرها، به احیای روستاها نیز کمک شود.
نظر شما