۲۱ اسفند ۱۳۸۴، ۱۲:۵۱

اينديا ديلي خبر داد:

تلاش شركت هاي آمريكايي براي موافقت كنگره با طرح هسته اي واشنگتن و دهلي نو

تلاش شركت هاي آمريكايي براي موافقت كنگره با طرح هسته اي واشنگتن و دهلي نو

يك روزنامه هندي نوشت كه با لابي گري هاي شركت هاي آمريكايي ممكن است كه طرح هسته اي واشنگتن و دهلي نو به تصويب كنگره آمريكا برسد.

گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه اينديا ديلي، همه كمكهاي نقدي كه هند از غرب دريافت مي كند ، اين كشور را موقتا ثروتمند كرده است. طرح هسته اي واشنگتن و دهلي نو ممكن است باعث شود تا كشورهاي غربي برخي از اين كمكهاي نقدي خود به هند را پس بگيرند.

با توجه به اين مسئله ، اما اين كشور طرحي دارد كه مي تواند آمريكا و ديگر كشورهاي جهان را به تعجب بيندازد.آنها ممكن است تصميم بگيرند تا در پي آن اين راكتورها را از روسيه دريافت كنند.

اين مسئله ممكن است پس از به قدرت رسيدن گروههاي مخالف، كمونيستها و يا سوسياليستها طي سالهاي آتي به وقوع بپيوندد.

كنگره آمريكا در طرح هسته اي آمريكا و هند به دو گروه تقسيم شده اند. فشارهاي زياد شركت هاي آمريكايي براي انعقاد قراردادهاي آتي راكتور هسته اي ممكن است باعث شود تا كنگره آمريكا با اين طرح موافقت كند.

تلاش هاي لابي گري براي هند در كنگره آمريكا بسيار زياد است ، اما اين تلاشها در مرحله اول در جهت منافع خاصي است كه با فروش راكتورهاي هسته اي به هند حاصل مي شود. 

طبق قراردادي كه در سفر بوش به هند منعقد شد، هند مي تواند در مقابل آنكه اجازه دهد بازرسي هاي بين المللي از تاسيسات هسته اي اين كشور انجام شود، به فناوري هسته اي گسترده تري دست پيدا كند.

طبق اين توافق كه بايد به تصويب كنگره آمريكا برسد، دهلي نو موافقت كرده ، تاسيسات هسته اي متعارف و نظامي خود را از يكديگر جدا كند و 14 راكتور از 22 راكتور خود را تحت نظر بازرسان بين المللي قرار دهد.

هند از قدرت هاي هسته اي جهان به شمار مي رود اما هنوزپيمان منع گسترش سلاحهاي هسته اي " ان.پي.تي" را امضا نكرده است، اولين آزمايش هسته اي هند در سال 1974 ميلادي انجام گرفت.

توسعه انرژي هسته اي غيرنظامي براي هند كه 70 درصد از نيازهاي خود را از طريق واردات نفت تامين مي كند، بسيار حياتي است.

مخالفت آمريكا با برنامه صلح آميز هسته اي ايران كه علاوه برامضاي معاهده منع گسترش سلاح هاي هسته اي و پروتكل الحاقي به طورمستمر تاسيسات هسته اي خود را تحت نظارت بازرسان بين المللي قرارداده است و بر خلاف ادعاها واتهامات آمريكا مبني بر تلاش براي دستيابي به سلاح هسته اي، هيچ مدرك وسندي در اين زمينه به دست نيامده است و حمايت اين كشور از همكاري هسته اي با هند كه يكي از كشورهاي داراي سلاح هسته اي كه معاهده ان پي تي را نيز امضا نكرده است، دوگانگي آشكار معيارها وسياستهاي كاخ سفيد را در قبال مسائل هسته اي و برخورد تبعيض آميز و سياسي كاري اين كشور را با برنامه هسته اي صلح آميز تهران نشان مي دهد.

کد خبر 302118

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha