۲ خرداد ۱۳۸۵، ۱۷:۲۷

محقق انستيتوي خاور نزديك واشنگتن :

ايرانيان عليرغم همه تهديدات در اطرافشان اوضاع را بر وفق مراد مي بينند/ غرب در اقناع ايران موفق نبود

ايرانيان عليرغم همه تهديدات در اطرافشان اوضاع را بر وفق مراد مي بينند/ غرب در اقناع ايران موفق نبود

پاتريك كلاوسون PATRICK CLAWSON مسئول واحد تحقيقات سياسي انستيتوي خاور نزديك واشنگتن گفت باوجود همه تهديدات رهبران ايراني امروزه به طور قابل توجهي به نوعي خود اتكايي و اعتماد به نفس رسيده اند.

به گزارش خبرگزاري "مهر" پاتريك كلاوسون كه دكتري اقتصاد دارد و در امور ايران از كارشناسان برجسته انستيتوي خاور نزديك واشنگتن به شمار مي رود و  از وي تا كنون كتاب  امور داخلي ايران منتشر شده است در جديد ترين مطلب خود تحت عنوان "ضرورت بررسي نقش اقتصاد در انگيزه ها و استراتژي ايران " كه در سايت اينترنتي خود منتشر كرده مي گويد :

 

" هر چند كه دفاع از خود عامل اصلي برنامه هسته اي ايرانيان نيست بلكه در كنار آن مسايلي مانند  تشويق براي كسب اعتبار و نفوذ قدرت در منطقه را هم به دنبال خواهد داشت  ولي مقامات ايراني  پيوسته برنامه هسته اي خود را در جهت تحقق پيشرفت ايران از لحاظ صنعتي و علمي مي دانند و مرتبا به همگان اظهار مي دارند كه برنامه هسته اي ايران به هيچ وجه تهديدي براي كسي و جايي نيست و بلكه تنها تلاشي براي حفظ موقعيت ايران در منطقه و جهان اسلام است و براي همين منظور هم شايد غرور ملي و احساسات مردم ايران را هم به چاشني كار فراخوانده اند تا بزرگي اين قدرت را نشان دهند".

اين محقق انستيتوي خاور نزديك واشنگتن در ادامه چنين مي گويد:" اما نحوه تلاش براي تشويق ايران جهت تعليق سازي اين مساله حائز اهميت است ، متاسفانه توانايي غرب در تحت فشار گذاشتن ايران در تعليق سازي  غني سازي چندان با موفقيت همراه نبوده و نيست  و رهبران ايراني امروزه به طور قابل توجهي به نوعي خود اتكايي و اعتماد به نفس رسيده اند و ناگفته نماند كه با وجود همه تهديدات و خطرات از عراق و افغانستان و حلقه نا امن پيرامون ايران آنان باز هم شرايط را مطابق ميل خود ديدند ".

پاتريك كلاوسون در ادامه تحليل خود از شرايط ايران در منطقه مي گويد :"  آمريكا همچنان در گير و دار مساله عراق است و هر روز شاهد موفقيت چهره هاي طرفدار ايران در انتخابات فلسطين و عراق است. و البته عامل اقتصادي هم نقش مهمي را در اين مساله ايفا مي كند . بنا به گزارشهاي بين المللي بودجه 23 ميليارد  دلار در سال  3 - 2002 و 55 ميليارد دلار در سال جاري بنا به رشد 22 درصدي نفت و صادرات آن رشد اقتصادي در مبادلات خارجي و كاهش بدهي براي ايران به نوعي رشد و درآمد داشته است ".

اين محقق آمريكايي افزود:" در شرايط استراتژيكي مناسب ، بسياري از رهبران ايراني حتي چندان اصراري به برقراري رابطه با روسيه و چين  و يا اروپا هم ندارند و بيشتر به سود در روابط توجه دارند و اين شيوه خود اتكايي و خود باوري طبعا  تشويق ايرانيان را به همكاري با مجامع بين المللي را با مشكل مواجه كرده است و هر چند كه اگر قدرت هاي بزرگ بتوانند خطر مواجه شدن با انزواي سياسي را براي ايران توجيه و توضيح دهند آنگاه شايد موضع ايران در برابر اين مساله تغيير كند و در اينجا مشكل قضيه عملكرد سياسي رييس جمهور فعلي است كه برخلاف آرامش خاتمي او بر شعله ور كردن روحيه انقلابي تاكيد دارد و بيشتر غرب را به رويارويي و چالش فرا مي خواند و البته حركت اين رييس جمهور از همتاي قبلي خود در ايران با آزادي بيشتري روبرو است ".

كلاوسون در تحليل شرايط فعلي ، دولت ايران را متهم مي كند كه اقتصاد ايران را با خطر روبرو كرده  و توقعات و انتظارات مردم را بالا برده است. وي با استناد به گزارش هاي بانك جهاني  از خروج سرمايه ها از ايران سخن به ميان مي آورد و ازافزايش  بيكاري به عنوان معضلات فراروي ايران ياد مي كند و مدعي است كه جامعه ايران با فشار فزاينده ناشي از فقر و فساد روبرو است.

اين محقق آمريكايي در پايان چنين عنوان مي كند كه  امروزه ايران هم براي كسب اين اعتبار و وجهه بين المللي و هم براي تغيير تصميم ديگر كشورها بعيد نيست كه از سلاح  نفت استفاده كند و شايد بازار نفت و توليد  اپك با موج ناگهاني افزايش قيمت نفت روبرو شود و موقعيت بازار جهاني نفت و توليد روزانه با تلاطم و تغيير روبرو شود .

کد خبر 330226

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha