به گزارش خبرنگار مهر، نخسیتن فستیوال بهار کتاب کردستان شامگاه دوشنبه و در واپسین روزهای زمستان سال ۹۴ و در آستانه فرارسیدن فصل بهار به همت اداره کل کتابخانه های عمومی کردستان در پردیس سینما بهمن سنندج برگزارشد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان در این آیین گفت: برای شکوفایی فرهنگی، اقتصادی واجتماعی، تجارت فرهنگی راهی ایمن و پربازده و فاخر است.
اسماعیل احمدی به نحوه انتخاب نویسندگان در این فستیوال اشاره کرد و اظهارداشت: در بخش ویژه این فستیوال حجم کارهای تولیدی و سابقه کاری و شهرت مولف مدنظر قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه انتخاب مولفان و آثار برتردر هر بخش با استفاده از همراهی و کمک تیم مشورتی صورت گرفته است، عنوان کرد: ملاک انتخاب آثار هم مربوط به انتشار آثار درسالهای ۹۱، ۹۲ و ۹۳ بوده است.
وی افزود: ابتدا تمامی کتاب هایی که در بازه زمانی مذکور منتشر شده بودند، جمع آوری کردیم وسپس براساس معیارهایی هم چون تیراژ هزار به بالا، انتشار در داخل کشور و اینکه تالیف نخست نویسنده نباشد، آثار برگزیده انتخاب شد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان اضافه کرد: در مرحله بعد هم با نظرخواهی از کتابداران و مخاطبان و مراجعه کنندگان به کتابخانه های استان، پرمخاطب ترین اثر تعیین شد.
احمدی با بیان اینکه آخرین مرحله را با استفاده از نظرات اساتید دانشگاه و مولفان برجسته استان انجام دادیم، عنوان کرد: امیدواریم فرصت تعطیلات نوروز امسال را با خواندن ومطالعه آثار شاخص بیش از پیش غنی تر کنیم.
این فستیوال در سه بخش مختلف شامل تجلیل از فعالان حوزه نشر و کتاب، بخش ویژه و دیپلم افتخار برگزارشد.
در بخش تجلیل از فعالان حوزه نشر و کتاب تندیس و لوح سپاسی به مرکز کردستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج و حوزه هنری کردستان بهخاطر حمایت از مولفان و نویسندگان وهنرمندان استان اهدا شد.
بهدلیل خلق آثار ارزشی و انقلابی در سال های ۹۱ تا ۹۳ جایزه و تندیس ادبیات پایداری به بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس سپاه بیت المقدس کردستان تعلق گرفت.
بخش ویژه:
تندیس یک عمر تلاش، به دلیل خلق آثاری همچون «تاثیر قرآن برنظم فارسی»، «شاعران پارسی گوی کُرد» و «تاریخ آموزش و پرورش کردستان» و همچنین یک عمر تلاش وتالیف در حوزه تاریخ و فرهنگ کردستان به «عبدالحمید حیرت سجادی» اهدا شد.
تندیس ذهن و زبان ماندگار به دلیل خلق آثاری همچون «پس کوچه های سنندج»، «زهر افعی» و «تاریخ ورزش باستانی در کردستان» و همچنین خلق آثاری در حوزه فرهنگ و ادبیات کردستان به مرحوم عباس کمندی تعلق گرفت.
تندیس تحول به علت خلق آثاری همچون «بالنده کانی دهم پا»، «به ختی هه لاله» و «زریکه» و همچنین ایجاد تحول در رمان کُردی و گشودن پنجرههای نو در ادبیات داستانی کردستان به عطا نهایی اهدا شد.
تندیس تجربه این فسیتوال هم به دلیل خلق آثاری مانند «له هه ر چیمه نی دیمه نی»، «دو بیتی های کردی»، «ترجمه حافظ و بوستان و گلستان سعدی به زبان کوردی» و حضوری تاثیرگذار و تجربه سه دهه در شعر کردی به عمر صالحی صاحب تعلق گرفت.
تندیس تلاش زیبا به دلیل خلق آثاری شامل «بازیچه»، «دلشکسته»، «فرار از فرار»، «به خاطر تو و تنهایی» و همچنین مصاف جانانه با محدودیت ها و تلاش زیبایش به عطیه شیخ احمدی اهدا شد.
تندیس نگاه کودکانه به دلیل خلق آثاری ازجمله «بی با بچین بو ناو باخ»، «ماسی خانم» و همچنین تلاش چندین ساله در حوزه ادبیات کودک به علیرضا محمدیان تعلق گرفت.
تندیس معرفت به دلیل آثاری مانند «دلوپ»، «اهل بیت(ع) در شعر شاهران کورد و ارسال پیام در حماسه های ایرانی» و همچنین تلاش خستگی ناپذیر و در تالیف کتب دینی و عرفانی به بهروز خیریه اهدا شد.
هدایا و تندیس های بخش های مذکور توسط جمعی از مسئولان حاضر در این مراسم به برگزیدگان اعطا شد ولی تندیس و هدایای بخش دیپلم افتخار بهار کتاب استان به شیوه ای جدید در استان از سوی تعدادی از هنرمندان و اساتید دانشگاهی برجسته به برگزیدگان اعطا شد.
اهدا دیپلم افتخار به هفت نویسنده برتر کردستان
در این بخش یکی از هنرمندان و یا اساتید دانشگاه فرصت داشتند ظرف مدت ۶۰ ثانیه نویسنده و یا یکی از آثار او را برای حضار معرفی کنند.
تندیس و لوح سپاس کتاب تالیفی حوزه ادبیات نمایشی به کتاب «اگر نرفته بودی» اثر قطب الدین صادقی توسط شهرام میرزایی نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر و تنها دارنده جایزه دوم کارگردانی جشنواره بین المللی فجر اهدا شد.
تندیس و لوح سپاس کتاب تالیفی ادبیات داستانی به کتاب «زنی با چمدان آّبی» اثر سرج الدین بناگر توسط رضا امیری داستان نویس، منتقد ادبیات داستانی وموسس انجمن شعر جوان تقدیم شد.
تندیس و لوح سپاس کتاب تالیفی حوزه علوم سیاسی هم به کتاب «حقوق ملل» ایر اسعد اردلان توسط اسکندر مرادی رئیس دانشگاه پیام نور کردستان اهدا شد.
تندیس و لوح سپاس کتاب حوزه ترجمه به زبان کردی به کتاب «قورئانی پیروز» ترجمه قرآن کریم به کردی اثر توفیق مرادی توسط رضا نوابی از فعالان عرصه قرآن و مدیرعامل مجمع قرآن سنندج تقدیم شد.
تندیس و لوح سپاس کتاب تالیفی حوزه هنر هم به کتاب «خانههای قدیمی سنندج» اثر ابراهیم زارعی فرماندار سنندج از سوی دکتر یوسف زمانی دکتری شهرسازی و یکی از اعضای هیئت علمی دانشکده هنر کردستان اهدا شد.
تندیس و لوح سپاس کتاب تالیفی حوزه فرهنگ عامه به کتاب «دیاری تیله کو» اثر خالد علیزاده توسط رضا شجیعی نویسنده، پژوشگر و مترجم و ویراستار تقدیم شد.
تندیس و لوح سپاس کتاب تالیفی شعرکوردی به کتاب «دیاسپورا» اثر کامبیز کریمی توسط صابر دلبینا نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر استان اهدا شد.
نظر شما