به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان، حمیدرضا حسنی با اشاره به بازدید ماه گذشته رئیس سازمان میراث فرهنگی از مجموعه تاریخی بسطام و ابراز نارضایتی از نمای مقبره این عارف نامی، گفت: بر این اساس کار اصلاح و مرمت و بازسازی مقبره بایزید بسطامی انجام شد.
وی افزود: در این مرحله از مرمت، کار جمعآوری حصار فلزی و سکوی الحاقی، سکوسازی با سنگ تیشهای، اجرای سنگ قبر از جنس کریستال و مرمر و حکاکی روی سنگ قبر انجام شد.
حسنی گفت: سنگ قبر قبلی مزار بایزید بسطامی متعلق به دوره قاجاریه و مربوط به شخصی به نام محمد دیلمی معروف به قاضی ملک بود که در دوران پهلوی دوم زمان ساخت سر در ورودی مجموعه (ورودی شمالی) از مزار قاضی ملک جدا و بر روی مزار بایزید نصب شده بود و هماکنون برای بازدید علاقمندان به موزه عرفان شرق بسطام منتقل شده است.
کارشناس خبره مرمت آثار اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان نیز در این رابطه گفت: طرح مقبره بازسازیشده توسط اعضای کمیته فنی اداره کل و با در نظر گرفتن وارد نشدن لطمه منظری به مجموعه بسطام تصویب و اجرایی شده است.
امیدعلی صادقی با بیان اینکه نام بایزید بسطامی توسط استاد غلامحسین امیرخانی، استاد برجسته خط ایرانی بر روی سنگ قبر پیاده شده است، افزود: بیشتر خوشنویسان معاصر بهطور مستقیم یا غیرمستقیم از خط استاد امیرخانی مشق کردهاند.
وی افزود: این استاد هنرمند تاکنون دو بار موفق به دریافت نشان درجه یک فرهنگ و هنر شده است.
مسعود سلطانیفر، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در بازدید خود در بهمنماه امسال از مجموعه بسطام با انتقاد از وضع آرامگاه بایزید بسطامی عارف بزرگ تاریخ ایران گفته بود: آرامگاه این عارف بزرگ در بسطام بیشتر شبیه دکه روزنامهفروشی است.
وی گفته بود این آرامگاه در شأن این عارف و مجموعه تاریخی بسطام نیست و از استاندار سمنان خواسته بود با اجرای طرحی ضربتی، تا پیش از نوروز ۹۵ این آرامگاه را نوسازی و در شأن مجموعه تاریخی آماده کند.
آرامگاه پیشین عارف شهیر، بایزید بسطامی فاقد هرگونه تزیین و فقط دارای یک پنجره مسقف آهنی بود.
مجموعه تاریخی بسطام دربرگیرنده آثاری از دوران سلجوقی به بعد است. یکی از این آثار مرقد و چلهخانه «ابویزید طیفور بن عیسی بن سروشان بسطامی» ملقب به «سلطانالعارفین» و از عرفای نامی و مشهور ایران در قرن دوم هجری قمری است.
نظر شما