به گزارش مهر، محسن بهرامی در نشست تخصصی مدیران ارشد سازمان فضایی ایران که صبح سهشنبه با حضور معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در مرکز فضایی ماهدشت برگزار شد، اظهار کرد: بخش فناوری فضایی تنها به ساخت و پرتاب ماهواره محدود نمیشود، بلکه بخش گستردهتری دارد.
وی با اشاره به مرکز فضایی ماهدشت افزود: این مرکز از مراکز قدیمی محسوب میشود که امید است در درازمدت از مراکز اصلی فعالیتهای فضایی باشد.
رئیس سازمان فضایی ایران با تاکید بر اینکه هوافضا فرزند انقلاب و نتیجه تلاش و کوشش فرزندان انقلاب است، تصریح کرد: سازمان فضایی در سال ۸۲ شکل گرفت و برنامهای ۱۰ ساله برای آن در نظر گرفته شد که مخابرات ماهوارهای تشخیص از دور، ماهوارهبر و پایگاه پرتاب، آزمایشگاهها و زیرساختهای صنعتی، اکتشافات و زیست فضایی از دستاوردهای ۱۰ساله نخست محسوب میشود.
وی ماهواره مصباح را آماده پرتاب عنوان کرد و گفت: این ماهواره به سبب تحریم در ایتالیا نگهداری میشود که امید است اقدامات لازم برای پرتاب آن به زودی انجام شود.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به طراحی ماهواره مصباح ۲ و ناهید ۱ بیان کرد: ماهواره امیرکبیر، ظفر و دوستی از جمله ماهوارههای در دست مطالعه محسوب میشود.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه همکاریهای مشترک بینالمللی فعال بودیم، افزود: ماهواره دانشجویی اپسکو و چند منظوره اپسکو از جمله این موارد محسوب میشود.
رئیس سازمان هوافضای ایران به پروژههای بلندمدت اشاره و یادآور شد: متاسفانه توازن توسعه زیرساختها هماهنگ نیست و گاهی بیشتر و کمتر میشود که این امر بخشی از چالشهای برنامه توسعه هفتم به شمار میرود.
وی با اشاره به برنامه دوم دهساله در حوزه زیرساختهای فضایی گفت: توسعه پرتابگرهای فضایی، توسعه ایستگاههای زمینی و آزمایشگاهها، توسعه پایگاه پرتاب و مشارکت در توسعه سامانههای جهانی، خدمات و کاربردها و حمایت از پژوهش از جمله این برنامههاست.
بهرامی بیان کرد: توسعه زیستفضایی و توسعه اکتشافات فضایی از برنامههای دوم دهساله در حوزه اکتشافات فضایی به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه ماهواره مکعبی در سطح دانشجویی در دستور کار است، اظهار کرد: پایان اردیبهشتماه آخرین زمان دانشجویان برای ثبتنام در این بخش است.
بهرامی با بیان اینکه امید است این فعالیتها تنها به منابع سازمان متصل نباشد، تصریح کرد: برای تداوم این مهم باید به چند بخش متصل باشیم و در این راستا برنامههای لازم برای خرید ماهوارهها در برنامه ششم توسعه آماده است که امید میرود مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به مرکز فضایی ماهدشت گفت: امید است با تعامل سازنده، البرز بتواند به یک استان فناور و با توجه بیشتر به مرکزی بینالمللی در این زمینه تبدیل شود.
بهرامی، ساماندهی مشکلاتی از قبیل نزدیکی زبالهسوز و تفریح موتورسواران در پشت این مرکز را ضروری دانست و گفت: استاندار البرز ساماندهی این مهم را باید در دستور کار خود قرار دهد.
نظر شما