پیام‌نما

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَكَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ * * * پس همان گونه که فرمان یافته ای ایستادگی کن؛ و نیز آنان که همراهت به سوی خدا روی آورده اند [ایستادگی کنند] و سرکشی مکنید که او به آنچه انجام می دهید، بیناست. * * * پايدارى كن آن‌چنان ‌كه خدا / داد فرمان ترا و تائب را

۷ خرداد ۱۳۹۵، ۲۱:۱۹

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری کردستان خبرداد:

تهیه و تدوین طرح کمپ گردشگری در غار کرفتو

تهیه و تدوین طرح کمپ گردشگری در غار کرفتو

سنندج- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری کردستان از تهیه و تدوین طرح کمپ گردشگری در غار کرفتو خبرداد و گفت: مطالعات اولیه این طرح انجام شده است و تاکنون تکمیل نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن علوی درحاشیه برگزاری همایش ملی کرفتو در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در ارتباط با کرفتو اطلاعات و مستندات زیادی وجود ندارد، گفت: برگزاری این همایش نقطه آغازی برای جمع آوری تحقیقات و پژوهش های لازم در خصوص غارکرفتو است و این مهم پایه ثبت جهانی این اثر تاریخی در یونسکو را فراهم می کند.

وی با اشاره به اینکه ثبت جهانی یونسکو اقدامی زمانبر است، عنوان کرد: در حال حاضر ۵۰ اثر در بخش بناهای تاریخی و باستانی در ایران در نوبت ثبت در فهرست ثبت جهانی هستند وبنابراین ثبت غار کرفتو در این فهرست امری زمانبر است.

وی با اشاره به اینکه ثبت هر اثر تاریخی و فرهنگی و باستانی در یونسکو نیازمند تشکیل پرونده است، بیان کرد: وجود مستندات لازم از موارد ضروری است که این همایش ما را در بدست آوردن این مهم یاری می کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری کردستان ادامه داد: ۶۱ آیتم برای ثبت جهانی یک اثر در یونسکو نیاز است و ما تلاش خواهیم کرد که به این آیتم ها دست پیدا کنیم.

علوی افزود: موضوعات مقالات ارائه شده در این همایش تنها مختص به باستان شناسی غار کرفتو نبود بلکه در ارتباط با جغرافیا، گردشگری و زمین شناسی این اثر تاریخی وباستانی هم مقالاتی توسط محققان و اساتیدی از اقصی نقاط ایران ارائه شد.

وی با بیان اینکه تاکنون ۳۴ اثر در ایران تاکنون ثبت جهانی شدند، گفت: وقتی بنایی در فهرست ثبت جهانی قرار می گیرد برای آن شناسنامه تعریف می شود.

وی از تهیه و تدوین طرح کمپ گردشگری غار کرفتو خبرداد و اظهارداشت: مطالعات اولیه این طرح انجام شده است و تاکنون تکمیل نشده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری کردستان بیان کرد: این طرح در صورت تامین اعتبار در سنوات آینده در محدوده غار کرفتو تشکیل می شود.

علوی اظهارداشت: گردشگری چرخه ای است که در آن ایجاد جاذبه های گردشگری منجر به تولید گردشگرمی شود و این مهم هم نیاز به ایجاد امکانات رفاهی و اقامتی را فراهم می کند.

وی عنوان کرد: امروزه در دنیا توریست ها و گردشگران با معلومات و رجوع به فهرست آثار ثبت شده در یونسکو اقدام به مسافرت می کنند.

وی ادامه داد: آثاری هم که در یونسکو به ثبت رسیدند برای آنها اعتبارات ملی و بین المللی تخصیص داده می شود و یونسکو برحفظ و نگهداری آن همواره نظارت دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری کردستان اظهارداشت: یکی از برنامه های ما برای سال آینده این است که دومین دوره این همایش را در سطح بین المللی برگزار کنیم چراکه متخصصان و صاحب نظرانی در کشورهای خارجی وجود دارند که در ارتباط با کرفتو اقدام به تحقیق و پژوهش کردند.

 

 

 

 

 

کد خبر 3669042

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha