به گزارش خبرگزاری مهر، شهیندخت مولاوردی در جلسه بینالمللی ترویج انجمن سلامت خانواده ایران به مناسبت اجلاس شورای منطقهای جنوب آسیا، با اشاره به اینکه خشونت مرز جغرافیایی ندارد و به عنوان پدیده ای جهانی در تمام کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه کاملا مشهود است، افزود: زنان و کودکان از تبعات و عوارض ناشی از خشونت به خصوص در زندگی خانوادگی رنج می ببرند. آزارهای جسمی، جنسی و روانی نه تنها تندرستی، سلامتی عقل، تعادل عاطفی و روانی آنها را به خطر می اندازد بلکه جامعه را نیز متضرر می کند و بهایی که بابت این صدمات پرداخت می شود دولتها را با مشکلات گوناگون اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و خدماتی درگیر می کند.
وی ادامه داد: در کتاب مقدس ما اشاره شده است که ما زن و مرد را از یک جنس خلق کردیم تا در کنار به هم آرامش برسند. رهبر جمهوری اسلامی ایران نیز بارها به نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی تاکید کرده اند که باید حمایت اخلاقی و قانونی از زنان در برابر خشونت انجام گیرد و تنها در این صورت است که کار بزرگی در دفاع از حقوق زنان انجام شده است.
مولاوردی درباره راهکارهای مقابله عملی با خشونت گفت: برای رسیدن به هدف و بر اساس شاخص های اهداف توسعه پایدار (SDGs)، حذف و منع این شکل از خشونت نیازمند عملکرد جمعی و مشارکتی تمامی دستگاههای دولتی، مجلس، قوه قضاییه، اساتید و محققین، سازمانهای بین المللی، بخش خصوصی و به ویژه عنصر کلیدی سازمانهای مردم نهاد(NGOs ) می باشد.
وی در ادامه به اقدامات کشور ایران اشاره کرد و تاکید کرد: در ایران سازمان بهزیستی با اجرای طرح اورژانس اجتماعی و با ایجاد مراکز مداخله در بحران و راه اندازی و ارائه خدمات سیار با خط تلفن ۱۲۳ و ایجاد خانه های امن برای زنان و کودکان فعالیت خوبی را برای پیشگیری و حمایت از قربانیان خشونت خانگی انجام می دهد. ما اعتقاد راسخ داریم تحقق جامعه سالم در گرو سلامت زنان، مادران و دختران جامعه است و ارتقای وضعیت سلامت زنان نشان دهنده حرکت هدفمند جامعه و یکی از الزامات توسعه است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده برخی اقدامات این معاونت را در این حوزه برشمرد و در پایان موفقیت فدراسیون IPPF را برای ارتقاء سلامت در سطح جهانی و موفقیت انجمن سلامت خانواده ایران را در زمینه سلامت زنان ایران خصوصاً در اقشار آسیب پذیر و برنامه های پیشگیری از خشونت علیه زنان و دختران خواستار شد.
نظر شما