پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۹ مهر ۱۳۹۵، ۱۵:۴۷

فناوری نقشه‌برداری از مغز تاثیرشگرفی دردرمان بیماریهای روانی دارد

فناوری نقشه‌برداری از مغز تاثیرشگرفی دردرمان بیماریهای روانی دارد

مشهد ـ دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری گفت: فناوری نقشه‌برداری از مغز تاثیر شگرفی در درمان بیماریهای روانی و شناختی دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، کمال خرازی ظهر پنجشنبه در همایش علوم و فن‌آوری‌های شناختی و رفتاری، با بیان اینکه  فناوری‌های شناختی از علوم جدید محسوب می‌شود که از علوم میان رشته‌ای است و روی اسرار مغز و کارکردهای شناختی فعالیت می‌کند، اظهار کرد: علوم شناختی در تعامل رشته های علوم اعصاب، روانشناسی، مردم شناسی، علوم تربیتی، هوش مصنوعی و فلسفه ذهن، پدید آمده است.

وی با بیان اینکه ظهور فناوری های جدید، ثبت علائم مغزی و تصویر برداری پویا از کارکردهای مغز به توسعه این دانش کمک به سزایی در گسترش علم رفتار می‌کند، افزود: علوم شناختی از فناوری های انقلاب هزاره جدید است که کاربردهای مختلفی در حوزه‌هایی مانند؛ دفاعی، نظامی، آموزش و پرورش، اجتماعی و پزشکی دارد.

 خرازی با تاکید به اینکه تاکنون وزارت دفاع آمریکا برای تحقیق در زمینه هوش شناختی هزینه بسیاری را متحمل شده است، گفت: در برخی از کشورهای پیشرفته دنیا، در زمینه فناوری‌های شناختی پروژه‌های بزرگی از قبیل؛ پروژه Brain و پروژه Human brain در حال اجرا است، که این پروژه‌ها، ترسیم مدارهای مغز انسان و شبیه سازی مغز را انجام می‌دهد.

وی به بهره‌برداری آزمایشگاه نقشه برداری مغز در ایران اشاره و اضافه کرد: با فناوری نقشه برداری مغز، می‌توان ترسیم نقشه مدارهای مغزی انسان در قالب یک شبکه عظیم، پردازش شناختی را در سطح شبکه های مغزی جستجو کرد، که این امر می‌تواند در درمان بیماری‌های روانی و شناختی تاثیر شگرفی را داشته باشد.

کد خبر 3801248

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha