تفاهم سازمان فضایی ایران و پست؛

استفاده از تصاویر ماهواره های سنجش از دور برای آدرس گذاری اماکن

استفاده از تصاویر ماهواره های سنجش از دور برای آدرس گذاری اماکن

استفاده از اطلاعات تصاویر ماهواره های سنجش از دور در اجرای طرح «نظام ملی آدرس گذاری مکان محور» طبق تفاهم صورت گرفته میان سازمان فضایی ایران و شرکت ملی پست، اجرایی می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، تفاهمنامه همکاری میان سازمان فضایی ایران ملی پست امروز سه شنبه، توسط محسن بهرامی رئیس سازمان فضایی و حسین مهری مدیرعامل شرکت پست به امضاء رسید.

بر مبنای این تفاهم‌نامه که با رویکرد بهره‌برداری از فناوری‌های فضایی در حوزه‌های کاربردی منعقد شده است، دو سازمان برای تامین تصاویر با تفکیک‌پذیری بالا و تولید و به روز رسانی نقشه‌های مورد نیاز پست، با یکدیگر همکاری می‌کنند.

در این تفاهمنامه، سازمان فضایی ایران متعهد شد با توجه به نیاز و استانداردهای شرکت پست، تصاویر ماهواره‌ای با تفکیک پذیری مکانی و تاریخ دریافت مناسب را تهیه و نسبت به تولید و به روز رسانی نقشه‌های پارسل‌بندی مناطق شهری اقدام کند.

محمدرضا وارسته رئیس آزمایشگاه سنجش از دور و استانداردسازی سازمان فضایی ایران با اشاره به جزئیات این تفاهمنامه همکاری گفت: درحال حاضر ۵۱ میلیون رکورد پستی شامل ۳۹ میلیون رکورد شهری و ۱۱.۵ میلیون رکورد روستایی در بانک اطلاعاتی اماکن شرکت پست موجود است و طبق این تفاهمنامه مقرر شده است که در سال ۹۶ حدود ۷۱ شهر بزرگ در مراکز استان‌ها و یکهزار روستا در سراسر کشور، دارای کدپستی ۱۰ رقمی به روز و اختصاصی شوند.

وی با بیان اینکه در این برنامه مقرر شده است که از تصاویر ماهواره ای با قدرت مکان یابی بالا برای پیداکردن اماکن مختلف استفاده شود، افزود: این تفاهمنامه مطابق با مسئولیت شرکت ملی پست در اجرای پروژه ملی «نظام آدرس گذاری مکان محور GNAF » اجرایی خواهد شد. چرا که در این پروژه مکان محورکردن اطلاعات نشانی در قالب کدهای پستی ۱۰ رقمی، نیاز به نقشه های به روز دارد که تنها با استفاده از تصاویر ماهواره های سنجش از دور، امکان دریافت آن وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: با این برنامه طبق پروژه GNAF کدهای پستی ۱۰ رقمی روی نقشه پیدا می‌شوند و با مکان‌یابی صورت گرفته، دیگر نیازی به آدرس فیزیکی برای اعلام آدرس اماکن نیست. به این ترتیب تنها با ارائه کدپستی، آدرس دقیق هر مکان مشخص خواهد شد.

وارسته با اشاره به اینکه این پروژه برای نخستین بار از استرالیا شروع شد و هم‌اکنون در کشورهای پیشرفته مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: در نتیجه بروزرسانی اماکن با استفاده از تصاویر ماهواره ای که دقت بالایی دارند، آدرس‌دهی متعدد از مسیرهای مختلف برای یک مکان و یک پلاک، حذف می‌شود.

وی با بیان اینکه خرید تصاویر و اخذ اطلاعات برای به روزکردن نقشه مکانهای کشور از طریق ماهواره های سنجشی انجام می شود، افزود:این تفاهمنامه به مدت ۵ سال تعریف شده است که در صورت نیاز، قابل تمدید خواهد بود.

در این مراسم محمدهمایون صدر معاون سازمان فضایی ایران نیز هدف از اجرای طرح اطلاعات مکان محور را یکی از مقدمات رسیدن به مفهوم پروژه «بیگ دیتا» عنوان کرد و گفت: تا ۵ سال آینده، اطلاعات و گزارشات کاربردی در هر منطقه از طریق آدرسهای پستی، استخراج می شود و براین اساس ما نیاز به ساماندهی آدرس گذاری اماکن مختلف در کشور مطابق با کدهای ۱۰ رقمی پستی داریم.

به گفته وی، حجم وسیعی از داده ها در کشور مکان مشخصی ندارد و باید این داده ها با استفاده از تصاویر ماهواره ای روی نقشه، ژئوکد شود و طول و عرض جغرافیایی برای آن اختصاص پیدا کند.

کد خبر 3992513

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha