به گزارش خبرگزاري "مهر " به نقل ازروابط عمومي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مسجد جامعي در اين ديدار رابطه مسلمانان ايران و چين را تاريخي خواند و از بازديد مسجد نيوجيه و نيز ديدار با مسلمانان اين منطقه ابراز خرسندي كرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ايران وهيات همراه همچنين از موزه آثار قرآني شامل قرآنهاي قديمي و خطي و نيز كتب و متون اسلامي در اين مسجد بازديد كردند.
در اين ديدار حاجي ابراهيم امام مسجد نيوجيه گزارشي از فعاليت هاي مذهبي اين مسجد تارخي پايتخت چين به وزير فرهنگ وارشاد اسلامي ايران و هيات همراه ارايه كرد.
امام حاجي ابراهيم (شويه تيان لي ) كه معاون انجمن اسلامي پكن و رييس انجمن اسلامي منطقه نيوجيه نيز مي باشد همچنين از حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و هيات همراه در اين مسجد ابراز خرسندي كرد و از ايرانيان به عنوان برادران مسلمانان چيني ياد كرد.
وي همچنين گفت: اسلام در چين بسيار تحت تاثير اسلام و فرهنگ ايران است به طوري كه بيشتر واژه هاي مربوط به مسائل اسلامي در بين مسلمانان چين به زبان فارسي رواج دارد.
براساس منابع مكتوب مسجد نيوجيه پكن در سال 996 ميلادي كه با معماري خاص چيني ساخته شده قديمي ترين مسجد در شمال چين است.
اين مسجد همچون قصر مجللي كه از چوب و آجر ساخته شده از هر دو زمينه تمركز وتناسب برخوردار است.
طراحي ديوارهاي سالن نماز ، ستون و تزيينات درها و پنجر ها كاملا هويت هنر عربي و اسلامي دارد و در قسمت شرقي سالن "تن جينگ" مسجد يك حياط كوچك وجود دارد كه در آن دو مقبره قديمي متعلق به دو عالم بزرگ ايراني به نامهاي عماد الدين بخارايي و احمد قزويني قرار دارد.
گفته مي شود آنان خدمت بزرگي به گسترش اسلام در چين انجام داده اند و نمايندگان دوستي دراز مدت بين مسلمانان چين وديگر كشورهاي محسوب مي شوند.
بيش از 32 هزار مسلمان در منطقه نيوجيه در جنوب غربي پكن كه همچنين داراي موسسات متعدد اسلامي از جمله مدرسه و بيمارستان اسلامي است سكونت دارند.
احمد مسجد جامعي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ايران از مسجد جامع "نيوجيه" پكن بازديد و با امام اين مسجد ديدار و گفتگو كرد.
کد خبر 40471


نظر شما