۶ آبان ۱۳۹۶، ۱۰:۵۷

مسئول شیرخوارگاه صدف:

کودکان این خانه تشنه محبت هستند/ جای خالی مادر

کودکان این خانه تشنه محبت هستند/ جای خالی مادر

قم - کودکانی که در شیرخوارگاه صدف قم نگهداری می‌شوند هرچند از نگهداری دلسوزانه پرستاران این مرکز بهره‌مند هستند ولی همچنان تشنه و نیازمند محبت مادری هستند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: تعدادی از کودکان بی‌سرپرست و بد سرپرست استان قم در شیرخوارگاه صدف نگهداری می‌شوند؛ این‌که آن‌ها چگونه روزگار می‌گذرانند، چه مشکلاتی دارند و خواسته‌های مادریارانشان چیست ما را پای دل لیلا حرمتی، مسئول این شیرخوارگاه کشاند.

وی به سؤال‌های ما در مورد نحوه کمک به این فرزندان، شرایط حامی شدن، مشکلات و کاستی‌های موجود و سؤال‌هایی که شاید در ذهن خیلی از ما باشد پاسخ داد که در این مصاحبه می‌آید:

برای شادی بچه‌ها چه اقدامی می‌کنید؟

مراسم‌های مناسبتی و تولدهای دسته جمعی در اینجا برپا می‌شود بازی، قصه گویی، هواخوری و بردن به مکان‌های تفریحی بیرون از مرکز و شرکت در میهمانی‌ها را دارند.

تا حد توان سعی می‌شود از تفریحات معمول در خانه برخوردار باشند.

شرایط تربیتی و آموزشی آنان فراهم هست؟

بله؛ برنامه‌های آموزشی و تفریحی داریم تا از بچه‌های دیگر عقب نمانند و فرزندان توسط مددکاران ساماندهی می‌شوند و از بدو ورود خدمات پرستاری و درمانی برایشان در نظر گرفته می‌شود و برنامه‌هایی برای پرورش هوش و خلاقیت آنان داریم و برنامه‌های آموزشی متناسب با سن آنان ارائه می‌شود.

اسم کودکان را چگونه انتخاب می‌کنید؟

از بدو ورود خودمان برایشان اسم خوب و مناسبی انتخاب می‌کنیم که البته اسم تکراری هم انتخاب نمی‌شود و نام خانوادگی‌شان توسط ثبت احوال انتخاب شده است.

تولد کودکانی که هویتی ندارند را چگونه در شناسنامه می‌نویسید؟

سن آنان بر اساس‌ نامه پزشک قانونی تخمین زده می‌شود.

از مشکلاتتان بگویید؟

کودکان این مرکز با توجه به شرایط سنی حساس نیازمند مراقبت و پرستاری بیشتری از لحاظ جسمی و روانی هستند.

با توجه به حجم کاری زیاد شرایط کاری سخت است اما علاقه به بچه‌ها در این رده سنی لذتی دارد که سبب انجام وظایف همه به بهترین وجه ممکن می‌شود.

شرایط فرزندخواندگی به چه نحو است؟

شرایط فرزندخواندگی به طور کامل در پرتال سازمان بهزیستی ارائه شده است که علاقمندان به نگهداری کودکان بی‌سرپرست باید به آن مراجعه کنند و پس از تکمیل فرایند قانونی و اداری از کودکان نگهداری کنند.

بیشتر فرزندان اینجا بدسرپرست هستند که پس از ساماندهی خانواده‌ها یا به خانواده خودشان یا جایگزین تحویل داده می‌شوند

کودکانی که قابل تحویل هستند حتی آنان که بیمار یا معلول باشند در صورت داشتن متقاضی پس از گذراندن مراحل قانونی تحویل داده می‌شوند.

بیشتر فرزندان اینجا بدسرپرست هستند که پس از ساماندهی خانواده‌ها یا به خانواده خودشان یا جایگزین تحویل داده می‌شوند.

تشخیص گرفتن فرزند از خانواده با دادگاه صالحه است که فرزند در این صورت از خانواده‌ای که صلاحیت نگهداری ندارد گرفته می‌شود و به شیرخوارگاه تحویل می‌شود.

کسانی که تمایل دارند می‌توانند به صورت رایگان به کودکان خدمات ارائه دهند؟

در صورت تمایل افراد متقاضی اعم از پزشک، روانشناس، معلم، هنرمند و یا انجام هر نوع کمکی با تأیید حراست و گزینش سازمان بهزیستی متناسب با سن فرزندان می‌توانند درخواست دهند و خدمت داوطلبانه به این کودکان داشته باشند.

چطور می‌توان حامی این کودکان شد؟

با توجه به اهمیت ارتباط عاطفی حامی و فرزند در صورتی که فردی درخواست حامی شدن برای فرزندی را داشته باشد، باید صلاحیت وی توسط کارشناسان سازمان بهزیستی و دستگاه قضایی مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت تأیید و با اخذ مجوزهای قانونی این ارتباط شکل گیرد.

مردم می‌توانند برای کمک به این مراکز با شماره‌گیری ستاره ۷۴۱ ستاره ۹۰۹۰ مربع کودکان بدسرپرست یا بی‌سرپرست را حمایت کنند.

شماره حساب‌های مشارکت‌های مردمی سازمان بهزیستی هم یکی از راه‌های کمک به این فرزندان است که باید در فیش واریزی قید شود که برای فرزندان شیرخوارگاه است.

خیرین هم به وسع خودشان در زمینه درمان، خوراک، پوشاک و بحث‌های عمرانی مشارکت می‌کنند.

مهم‌ترین نیاز کودکان اینجا چیست؟

این بستگی به شرایط سنی، جسمی و روانی فرزندان دارد؛ به عنوان مثال برای بچه‌های معلول یا بیمار نخستین نیاز انجام کارهای درمانی است.

به‌رغم همه مشکلات و محدودیت‌ها تمام پرسنل تلاش می‌کنند خواسته‌های فرزندان را رفع کنند اگر چه در رفع برخی آن‌ها نیازمند حمایت مستمر مسئولان، خیران و ارگان‌های مختلف هستیم.

اینجا یکی از مراکز شبه خانه است اما خانه نمی‌شود و محبت ما هرگز محبت مادر نمی‌شود

اینجا یکی از مراکز شبه خانه است اما خانه نمی‌شود و محبت ما هرگز محبت مادر نمی‌شود.

همه ما تلاش خود را می‌کنیم و از جانمان برای بچه‌ها مایه می‌گذاریم اما محبت ما جوابگوی کودکان نیست.

حجم کار ما زیاد است و اینجا در مجموع با روانشناس، مربی، پزشک متخصص اطفال، پرستار و مددکار ۱۹ پرسنل دارد.

شیفت کاری مادریاران اینجا چگونه است؟

شیفت کاری مادریاران این مرکز ۲۴-۴۸ است.

هرچند کودکان اینجا ارتباط گیری خوبی با مادریاران دارند و شرایط زندگی مانند خوراک، پوشاک و مسکن فراهم است اما شاید بچه‌ها با خود بگویند این چه مادری است که آن‌قدر با محبت است که یک شبانه‌روز به من خوبی می‌کند اما آن‌قدر بی‌محبت است که دو روز مرا تنها می‌گذارد، نظر شما چیست؟

ما نهایت تلاش خود را می‌کنیم اما این مشکل هم وجود دارد.

مادران شیفتی اعتماد را در برابر بی‌اعتمادی شکل می‌دهد و آنان را چند هوا می‌کند و در آینده و روحیه آنان تأثیر نامطلوبی خواهد داشت زیرا کودکان به مربیان به عنوان مادر وابسته می‌شوند اما مادری که یک روز اینجا و دو روز نیست؟

به نظر من هم این مشکل باید آسیب شناسی شود.

کد خبر 4126746

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha