به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، سید محمد بهشتی رییس پژوهشگاه در مراسم رونمایی از کتاب «ایران مهد همزیستی مسالمت آمیز ادیان »در موزه دولتی تاریخ ادیان سنت پترزبورگ با اظهار خوشوقتی از سفر موفقیت آمیز هیات سه نفره این موزه به تهران درایام محرم سال جاری ؛ به ارتباط کاری محل دفتر پژوهشگاه با حوزه فعالیت موزه تاریخ ادیان سنت پترزبورگ اشاره کرد .
او گفت : از محل پژوهشگاه تا سفارت روسیه خیابانی وجود دارد که در آن همه ادیان رسمی دارای مراکز و عبادتگاه های دینی (شامل ؛ دو مسجد ، دو کنیسه ، یک کلیسا و یک آتشکده زرتشتی )هستند یعنی تقریبا از زمانی که تهران تاسیس شده ؛ این مراکز بوده اند .
بهشتی تصریح کرد : این مسئله حکایت از این دارد که ایران سرزمین معنویت ادیان بوده است .
وی تصریح کرد :شاید ایران تنها کشوری باشد که محله یهودی ها درست در مرکز و قلب شهر قرار دارد به همین دلیل است که مطالعات مربوط به ادیان در ایران می تواند دریچه جدیدی را در تعامل بین ادیان باز کند.
بهشتی پس از برشمردن نمونه هایی از مصادیق همزیستی مسالمت آمیز ادیان در ایران افزود: در بسیاری از کشورها وقتی درخصوص وضعیت ادیانشان مطالعه و بررسی می کنیم ؛ بیشتر با موارد اختلاف و درگیری پیروان ادیان مواجه می شویم .
بهشتی گفت : هانری کربن فیلسوف فرانسوی جمله خیلی مهمی دارد که فکر می کنم برای کسانی که در زمینه فرهنگ و مسائل بین ادیانی مطالعه می کنند ؛ جمله و نکته ای کلیدی است ، او می گوید قرآن درشبه جزیره عربستان نازل می شود ولی در ایران فهمیده می شود.
بهشتی تصریح کرد :این در واقع بخاطر بستر فرهنگی است که ما در ایران دارا هستیم.
به گفته وی ، در فرهنگ ایرانی ؛ اولویت همیشه با معنویت دین بوده ،برای همین است که وقتی اسلام به ایران می آید ایرانی هاخیلی سریع با جنبه های معنوی اسلام ارتباط و انس پیدامی کنند و به همین دلیل منشا شاخه های مختلف اسلام نیز عمدتا ایران می باشد.
بهشتی در پایان انتشار " کتاب ایران مهد همزیستی مسالمت آمیز ادیان " به زبان روسی و رونمایی آن را تبریک گفت و خاطرنشان ساخت آنچه در این کتاب آمده ؛ تبلیغاتی نیست ؛ بلکه واقعیتی است که در جامعه ایران وجود دارد.
رئیس موزه تاریخ ادیان سن پترزبورگ نیز در این مراسم با تشکر از حضورهیات ایرانی درموزه و تسلیت بمناسبت قربانیان زلزله اخیر در ایران ؛ به سفر موفقیت آمیز هیات موزه تاریخ ادیان سن پترزبورگ به ایران در ماه گذشته اشاره کرد و از رایزنی فرهنگی کشورمان در مسکو و مرکز گفتگوی ادیان و تمدن های سازمان که میزبانی هیات را برعهده داشت ؛ تقدیر و تشکر بعمل آورد.
ملکی رایزن فرهنگی کشورمان نیز در صحبت های کوتاهی ؛ هشتادوپنجمین سال تاسیس موزه را تبریک و ابرازامیدواری کرد: زمینه های همکاری بین پژوهشگاه و موزه تاریخ ادیان باتوجه به رسالتی که موزه در حوزه مطالعات تاریخ ادیان دارد برای انجام تعاملات آتی مورد بررسی و تبادل نظر دوجانبه قرار گیرد.
نرگس احداوا دبیر انجمن دوستی ایران و روسیه در سن پترزبورگ نیز توضیحات کوتاهی را درخصوص فعالیت های انجمن و نقش و کارکرد انجمن ها و تشکل ها در برقراری وتقویت تعاملات بین ادیانی و قومی ارائه کرد .
گفتنی است ، کتاب " ایران مهد همزیستی مسالمت آمیز ادیان " که توسط مرکز گفتگوی ادیان و تمدن های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تدوین شده و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مسکو آن را به زبان روسی ترجمه و منتشر کرده است در موزه تاریخ ادیان سن پترزبورگ رونمایی شد.
نظر شما