خبرگزاری مهر- گروه استان ها: قارت در زبان گذشتگان به نوعی پالتو گفته می شد که از پشم گوسفند تولید می شده است. این هنر مختص روستای « گریمنج» از توابع شهرستان قاین بوده که با قدمت ۲۰۰ ساله اش بر ویژگی های روستا می افزاید.
اگرچه این هنر ۷۰ سال منسوخ شده و گرد فراموشی بر تار و پود های آن نشسته بود، اما امروز به همت جمعی از زنان کهنسال این روستا جانی دوباره گرفته و بر زیبایی های گریمنج نیز افزوده است.
یکی از هنرمندان قاینی با بیان اینکه در گذشته قارت را نوعی پالتو می گفتند، اظهار کرد: قریب به ۷۰ سال پیش این نوع از پارچه را در روستا بافته اند.

دوام ۵۰ ساله پارچه قارت بافی
زهره گلی با بیان اینکه این هنر قریب به ۷۰سال منسوخ شده بود، افزود: سال گذشته این هنر توسط میراث فرهنگی و هنرمندان احیا شد.
وی اظهار کرد: از از پارچه در ساخت کت و شلوار استفاده می شود و نوع لباس تولیدی ان نیز بسیار مداوم است.
گلی با بیان اینکه پارچه از پشم خالص گوسفند بوری درست می شود، افزود: برخی از مردم روستایی در ۵۰ سال پیش شلوار و کاپشن هایی را از این نوع پارچه تهیه کرده و تاکنون نیز از بین نرفته است.
بازار فروش رونق ندارد
این هنرمند قاینی با بیان اینکه بافت هر چهار متر پارچه یک ماه طول می کشد، افزود: بافت این نوع پارچه بسیار دشوار بوده و هر متر ۱۰۰ هزار تومان به فروش می رسد.
گلی بیان کرد: گران بودن پارچه باعث می شود مردم استقبال زیادی از آن نکنند و بازار نیز رونقی نداشته باشد.
این هنرمند با بیان اینکه اگر بازار فروش آن مطلوب شود آمادگی دارم به سایر افراد نیز آموزش دهم، گفت: همچنین اگر دستگاه پشم چرخ کنی داشته باشیم بر کیفیت و سرعت تولید افزوده می شود.
وی با اشاره به محصولات تولیدی این هنر بیان کرد: کمربند، کت، شلوار، پالتو و پاتابه را می توان از این نوع پارچه تولید کرد.

قدمت ۲۰۰ ساله قارت بافی
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قاین بیان کرد: قارت بافی از هنرهای اصیل روستای گریمنج با قدمتی ۲۰۰ ساله است.
شاهرخ عباسی با بیان اینکه قارت بافی از پشم گوسفند خاص بوری و پشم قهوه ای به دست می آید، افزود: در این رشته بدون اینکه از رنگ شیمیایی استفاده شود و با وسایل کاملا سنتی دوک و جِلُگ ریسیده شده و برای تهیه البسه زمستانی استفاده می شود.
وی با اشاره به برگزاری کلاس های آموزشی برای متقاضیان صنایع دستی بیان کرد: در رشته قارت بافی، کلاس های ویژه ای برگزار خواهد شد.


نظر شما