خبرگزاری مهر - گروه استانها: احداث فاز چهارم کارخانه سیمان دورود از مصوبات سفرهای هیئت دولت به استان لرستان است که هنوز عملیاتی نشده و بهعنوان یکی از مطالبات جدی مردم این شهر صنعتی همواره مطرح بوده است.
تیر یک پروژه و چند نشان!
اجرای این مصوبه ازآنجا اهمیت دارد که احداث فاز چهارم کارخانه سیمان دورود علاوه بر اینکه زمینه توسعه این صنعت بزرگ را در شهرستان دورود فراهم میآورد، میتواند منجر به انتقال کارخانه سیمان از مرکز شهر و رفع آلودگی هوای دورود بهعنوان معضلی ۵۰ ساله شود.
از سوی دیگر در حال حاضر کارخانه سیمان دورود با فعالیت چند دههای خود در این شهرستان با معضل فرسوده بودن خطوط تولید مواجه است، موضوعی که موجب افزایش هزینههای این واحد صنعتی و درنتیجه به مخاطره افتادن حیات این واحد تولیدی شده است.
همچنین راهاندازی فاز چهارم کارخانه بزرگ سیمان دورود علاوه بر توسعه هر چه بیشتر این صنعت در شهرستان دورود زمینه ایجاد اشتغال در این بخش و ارتقا صنعتی دورود را فراهم میسازد، موضوعی که بهراحتی نمیتوان از کنار آن گذاشت.
تعطیلی تنها راه برای کارخانه قدیمی و فرسوده
با این تفاسیر پروژه فاز چهارم کارخانه سیمان دورود ازآنجا اهمیت دارد که علاوه بر بسترسازی برای خروج این واحد آلاینده از شهر، میتواند در راستای افزایش ظرفیت صنعت سیمان لرستان و همچنین بهکارگیری جوانان جویای کار گامی مؤثر باشد.
این روزها مردم دورود از وضعیت کارخانه سیمان و آلودگیهای ایجادشده در هوای شهر انتقاد دارند تا مدیرکل محیطزیست لرستان در این رابطه به خبرنگار مهر بگوید: این کارخانه از تکنولوژی بسیار قدیمی بهرهمنداست و موضوع آلودگی آن اجتنابناپذیر است.
وی بابیان اینکه با توجه به تعاملات صورت گرفته اقدامات خیلی خوبی در ارتباط با بحث فیلتر برای جلوگیری داشتهاند و نسبت به گذشته بهتر شده است گفت: اما با توجه به اینکه تکنولوژی قدیمی است موضوع آلودگی وجود دارد و تنها راه تعطیلی این کارخانه و ساخت کارخانه جدید در قالب فاز چهارم است و مجوزهای آن صادرشده، است.
فاز ۴ اجرا نشود اقدامات قاطعتری انجام میدهیم
مدیرکل محیطزیست لرستان بابیان اینکه امیدواریم هولدینگ پیشبینیشده در این زمینه اقدام به ساخت کارخانه جدید کند تا معضل آلودگی را برای همیشه در شهر دورود نداشته باشیم گفت: ما نظارتهای خود را انجام میدهیم و جلسات متعددی را با مدیرعامل کارخانه و متصدیان آن داریم.
فتحی بیرانوند بابیان اینکه با توجه به اینکه سیستم در این کارخانه قدیمی است و بهواسطه قطع برق یا شوک الکتریکی که وارد میشود ممکن است شاهد آلودگیهای چندساعته تا زمانی که کارخانه به حالت عادی میرسد باشیم گفت: اما درهرصورت نظارتهای ما نافی این نبوده که بحث سلامت مردم به خطر افتند و امیدواریم با نظارتهای مکرر بتوانیم موضوع آلودگی را به حداقل برسانیم.
وی با تأکید بر اینکه اگر فاز چهارم کارخانه سیمان دورود عملیاتی نشود و حالتی باشد که سلامت مردم به خطر افتند اقدامات لازم را انجام خواهیم داد گفت: در حال حاضر در حالتی نیست که منجر به تعطیلی کارخانه شود و آلودگیهای مقطعی دارد که ما مدیریت میکنیم و اگر زمانی آلودگی به حدی رسید که سلامت مردم با خطر مواجه شود قطعاً اقدامات قاطعانهتری انجام میدهیم.
مسئولان به کلنگی که خود به زمین زدهاند احترام بگذارند
نسخه اصلی رفع آلودگی هوای دورود احداث فاز چهارم کارخانه سیمان و انتقال این صنعت به خارج از شهر است، موضوعی که نیازمند حمایت متولیان امر برای راهاندازی فاز چهارم این واحد بزرگ صنعتی است.
مجید کیان پور نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری مهر گفت: باید هر چه سریعتر فاز چهارم کارخانه سیمان دورود اجرایی شود چراکه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سفر اول هیئت دولت به استان این پروژه را کلنگ زنی کرده است.
مجید کیان پور تأکید کرد: حداقل مسئولان به کلنگی که خود به زمین زدهاند احترام بگذارند و هر چه سریعتر این پروژه را اجرایی کنند.
وعده استاندار برای پیگیری
سید موسی خادمی استاندار لرستان نیز پیشازاین در بازدید خود از شهرستان دورود در سخنانی کوتاه گفت: کارخانه سیمان نماد صنعتی استان است که مشکلات بانکی و سرمایهگذاری این پروژه را در سفر به تهران و جلسه با وزیر کار پیگیری خواهیم کرد.
حال ریههای سیمانی مردم دورود منتظر اجرای فاز چهارم کارخانه سیمان و عملیاتی شدن وعدههای استاندار لرستان و سایر مسئولان است چراکه تنها نسخه اصلی رفع آلودگی هوای شهر دورود اجرای این فاز و خارج کردن این کارخانه از شهر است، موضوعی که متأسفانه تاکنون از سوی مسئولان و همچنین صاحبان این کارخانه مورد غفلت قرارگرفته تا سلامت مردم همواره با خطر جدی مواجه باشد.
نظر شما