به گزارش خبرنگار مهر یزدان سیف در نشستی خبری که به مناسبت دهه فجر در حال برگزاری است، با بیان اینکه شرکت بازرگانی دولتی ایران برای تنظیم بازار ایام نوروز برنامه های خوبی در جهت توزیع کالاهای اساسی از جمله برنج، روغن، کره و غیره دارد، اظهارداشت: ما برای تنظیم بازار شب عید قریب به ٦٠ هزارتن برنج توزیع می کنیم که در دو مرحله توزیع خواهد شد و توزیع ٣٠ هزارتن آن در مرحله نخست ابلاغ شده است.
وی با اشاره به اینکه توزیع این کالا از ١٥ بهمن آغاز می شود، گفت: خانوار می توانند از ٢٠ بهمن ماه برنج مورد نیاز خود را از فروشگاه های زنجیره ای دریافت کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: قیمت هرکیلوگرم برنج هندی ١١٢١؛ ٥٦٠٠ تومان و هر کیسه ١٠ کیلویی ٥٦٠٠٠ تومان، برنج هندی pr کیلویی٢٦٠٠ تومان و هر کیسه ١٠ کیلویی ٢٦٠٠٠ تومان و برنج تایلندی هومالی کیلویی ٣٩٠٠ تومان و هر کیسه ١٠ کیلویی ٣٩٠٠٠ تومان است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به اینکه امکان توزیع روغن فرآوری شده نیز برای این شرکت فراهم است، افزود: روغن ٥ تا ١٠ درصد زیر قیمت بازار تدارک دیده می شود.
سیف افزود: همچنین کره ١٠٠ گرمی بسته بندی شده با قیمت هر عدد ٢٧٢٠ تومان عرضه می شود.
وی افزود: هر کیلوگرم شکر نیز با قیمت ٢٧٢٢ تومان برای این ایام توزیع می شود.
اختصاص ۱۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای خرید تضمینی
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سال گذشته یک میلیون و ٦٥٠ هزارتن شکر در کشور تولید شد، گفت: امسال میزان تولید شکر در کشور قریب به دو میلیون تن خواهد بود.
سیف با اشاره به اینکه امسال ٨ میلیون تن چغندر قند از کشاورزان خریداری شده است، افزود: با برنامه ریزی های انجام شده در سال جاری با کاهش شدید واردات این محصول به کشور مواجه هستیم و میزان واردات شکر بسیار ناچیز خواهد بود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: در سال جاری، حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان از درآمد کشاورزان از طریق فروش گندم و چغندرقند بوده که نشان می دهد تولید در بخش کشاورزی پویاست.
سیف گفت:شرکت بازرگانی دولتی در سال جاری قریب به ١٠٠ هزارتن شکر تولیدی کارخانجات را خریداری کرده و این روند تا به تعادل رسیدن قیمت ها در بازار ادامه دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود:امسال ۱۳۰۰ میلیارد تومان از پول چغندرقند خریداری شده به چغندرکاران پرداخت شده و امیدواریم مابقی نیز از سوی کارخانجات چغندرقند پرداخت شود
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان اینکه امسال ۱۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای خرید تضمینی محصولات استراتژیک درنظر گرفته شده است، گفت:برای سال آینده، خرید تضمینی ۱۷۵ هزار تن دانه روغنی برنامه ریزی شده که بخش عمده آن مربوط به دانه روغنی کلزا است.
کمتر از ۱۰۰۰ تن برنج از کشاورزان خریداری شد
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سال آینده برای خرید تضمینی گندم قصد داریم از توان بخش خصوصی بیشتر استفاده کنیم، اظهارداشت: براساس دستورالعمل ابلاغی به استانها تا به امروز ۱۰۲۱ مرکز خرید تضمینی گندم در سامانه ثبت شده و از تعاونی ها و افرادی که خواهان مباشرت و مشارکت در خرید تضمینی سال زراعی آینده هستند، تا پایان بهمن فرصت ثبت نام در سامانه شرکت را دارند تا پس از ارزیابیهای صورت گرفته با آمادگی بیشتری وارد فصل خرید خواهیم شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره خرید توافقی برنج نیز گفت: در دو ماه گذشته با فرض باقی ماندن برنج بر روی دست کشاورزان و مشکلات در فروش محصولشان روبرو شدیم که به همین خاطر بازرگانی دولتی زیرساخت های لازم خرید در استان های گیلان و مازندران را فراهم کرد.
وی با اشاره به اینکه مراکز خرید در این دو استان دایر است،افزود: با توجه به آنکه کشاورزان محصول خود را به کارخانه های شالیکوبی به فروش رسانند، محصولی روی دست آنها باقی نمانده است و به همین منظور تا کنون کمتر از هزارتن ارقام پرمحصول برای تامین ذخایر استراتژیک از کشاورزان خریداری شده است.
نظر شما