۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۱:۲۸

بیانیه پایانی گردهمایی روحانیون و مبلّغین منطقه آلمان و هلند

بیانیه پایانی گردهمایی روحانیون و مبلّغین منطقه آلمان و هلند

بیانیه پایانی گردهمایی روحانیون و مبلّغین منطقه آلمان و هلند از سوی مرکز اسلامی هامبورگ منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، متن بیانیه پایانی گردهمایی روحانیون و مبلّغین منطقه آلمان و هلند  بدین شرح است:

بسمه تعالی

شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدًی لِلنَّاسِ وَبَیِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَی وَالْفُرْقَانِ (الاحزاب ۳۹)

ماه رمضان [همان ماه ] است که در آن، قرآن فرو فرستاده شده است، [کتابی ] که مردم را راهبر، و [متضمّن ] دلایل آشکار هدایت، و [میزان ] تشخیص حق از باطل است.

بیانیه پایانی گردهمایی روحانیون و مبلّغین منطقه آلمان و هلند

در آستانه ماه مبارک رمضان ۱۴۳۹  (۱۴ مای ۲۰۱۸)

ماه رمضان ماه خدا با ظرفیتی جهانی، فرا مذهبی و فرادینی برای بازآموزی و تجربه آموزه­ های اصیل انسانی و الهی همچون معنویت، اخلاق، صلح و زندگی مسالمت آمیز با بندگان خداست.

در روزهای پایانی ماه شعبان که یادآور میلاد امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف است و در آستانه ماه مبارک رمضان، ما روحانیون مکتب اهل البیت علیهم السلام در منطقه آلمان و هلند بار دگر گرد هم آمدیم تا با تبادل نظر در مورد این فراز از تقویم قویم اسلامی، عموم مسلمانان به ویژه جوانان عزیز را به حضور گسترده و در مراسمات مربوطه در طول ماه مبارک به ویژه نمازهای جماعت و جمعه و جلسات قرائت قرآن و آموختن معارف دعوت نماییم و بر وظیفه ذاتی روحانیت در راستای آگاهی بخشی دینی و بازسازی معنوی و اخلاقی و توجّه به نقش تربیتی علمای دین به ویژه نسبت به نسل جوان مسلمان اروپایی تأکید نماییم؛ چرا که معتقدیم امروز در سرزمین غرب، ضرورت رساندن پیام انبیاء و استمرار جریان امامت و ولایت در گستره زمین و زمان برای معرفت و شناخت صحیح و عمیق بر عهده­ی روحانیت اصیل اسلام است.

لذا بدین وسیله اعلام می داریم:

۱ـ در باور ما اسلام دین رحمت، محبّت،معرفت، معنویت، اخلاق، عقلانیت، اعتدال، مدارا، خدمت، مقاومت و استقامت است و معرّفی عالمانه­ی دین حنیف به دور از هر گونه افراط و تفریط به زبان ها و بیان های مختلف و از زوایای گوناگون برای مسلمانان و غیر مسلمانان همواره یک اولویت است. به یقین، تبیین دیدگاه های صحیح و عقلانی قرآن و اهل البیت علیهم السلام از یک سو و نقد دیدگاه های انحرافی و جریان های تکفیری و جهادی و نیز نقد جریان غلوّ و تحریف از سوی دیگر، از اهم روشنگری­هاست.

۲ـ پیام ماه رمضان پیامی جهانی است چه این که مأموریت و نقش پیامبر بزرگوار اسلام صلی الله علیه و آله به تعبیر قرآن کریم «رحمت برای جهانیان» خوانده شده است. لذا از همه مسلمانان خاص پیروان اهل البیت علیهم السلام می خواهیم با اقتدا و تأسی به این آموزه قرآنی تلاش کنند ظهوربخش و بروزگر ویژگی رحمت برای همه انسان ها از اقوام و ادیان و فرهنگ های مختلف باشند که به نوعی با آنها در ارتباط هستند.

۳ـ تبلیغات مسموم و ناجوانمردانه برخی رسانه ها در راستای اسلام ستیزی و انتشار موج اسلام هراسی و نیز مسلمان گریزی برخی از احزاب در یک نظام اجتماعی آزاد و باز، از نظر ما فاقد توجیه و ناهمگن با شعارهای اساسی جامعه مدرن می باشد. از این رو همچون گذشته تاکید می کنیم جامعه اروپایی باید بر عزّت انسانی و دینی مسلمانان صحّه گذارد چرا که بی شک حضور مفید و مؤثر و سازنده مسلمانان در اروپا یک حقیقت و یک فرصت تاریخی ارزشمند برای این قاره است و برقراری تعامل صحیح دولت­ها  با مراکز اسلامی، کمک بزرگی به برقراری امنیت و نشاط اجتماعی در جامعه خواهد بود.

 ۴ـ تلاش برای اعمال محدودیت علیه مسلمانان و به ویژه در خصوص طرح ممنوعیت پوشش اسلامی دختران ده تا چهارده سال که با اظهار نظرهای غیرتخصّصی در مسائل دینی همراه بود، حرکتی مشکوک در راستای عزت شکنی از مسلمانان تداعی کننده روزگار تفتیش عقاید و تبعیض دینی تلقی می شود  که به صورت زیرکانه دنبال می گردد و از چشم بصیر مسلمانان و علمای اسلام دور نیست. لذا این موضع را قاطعانه اعلام می داریم که حجاب برای دختران مسلمان یک تکلیف دینی است که کسی حق سلب این انتخاب را از آنان ندارد.  

۵- آموزش و تربیت نیروهای متخصص جوان در طراز جهانی از اولویت ها و ضرورت های جامعه اسلامی اروپاست که برنامه ریزی های مرکز اسلامی هامبورگ به عنوان دیرپاترین مرکز اسلامی اروپا و آکادمی اسلامی آلمان به مثابه بازوان علمی آن در این راستا امید بخش و بشارت آمیز می باشد. لذا بر خود لازم می شمریم هر گونه حمایت معنوی را برای به ثمر نشستن این نهال علمی مبذول داریم تا اسلام راستین به زبان منطقه ای به دنیا شناسانده شود.

۶ـ از آنجا که معتقدیم ادیان به عنوان لنگر ثبات و آرمش دنیا و مرکز ثقل تفاهم و تعامل و گفتگو بین فرهنگ ها هستند، نگرانی خود را از رفتارهای اعتماد شکن در گفتگوهای چند جانبه بین المللی اعلام نموده از نظام های سیاسی بین المللی و قدرت های بزرگ می خواهیم با احترام گذاشتن به پیمان ها و قرارداها زمینه اعتماد و گفتگوی شرافتمندانه برای حاکمیت صلح جهانی را فراهم سازند؛ چرا که نقض یکجانبه عهدنامه ها دیوار اعتماد بین طرفین را فرو خواهد ریخت و با ناامنی در سطح جهان دامن خواهد زد.  

۷ـ فلسطین و بیت المقدس قلب جهان اسلام و مرکز تعامل اعم از مسلمان، یهودی و مسیحی است و  برای هزار و اندی سال ساکنان بومی آن از ادیان ابراهیمی و غیره برادرانه کنار هم زندگی کردند و مشکلی هم با یکدیگر نداشتند. تداوم سیاست های یک جانبه و  ظالمانه که به طور روزانه با نقض قوانین بین المللی و تحت محکومیت سازمان ملل صورت می گیرد و احیانا توسط برخی از قدرت های بزرگ مورد سکوت، تأیید و یا حتی حمایت قرار می گیرد جهان را در شرایط پیچیده ای قرار داده است؛ به گونه ای که تأیید هر گونه اقدام نسنجیده در آن منطقه موجب جریحه دار شدن احساسات دینی میلیارها مسلمان و مسیحی بوده و توازن و آرامش در منطقه را از بین خواهد برد. لذا از دول اروپایی خصوصا آلمان و هلند می خواهیم به نقش تاریخی و مثبت خود در این زمینه در حد توان عمل نما یند و با تعاملات معقول در حوزه های ارتباطی خود، مانع از تداوم خونریزی ها، جنگ و رنج انسان ها در منطقه گردند.

۸ـ امامت و ولایت در ساختار اجتماعی اسلام امان امت و مایه نظام ملّت اسلام است و لذا بر اساس تأکید مراجع معظم تقلید، باید به مراسمات ماه مبارک رمضان و اعلام اوقات شرعی و حلول ماه مبارک و ماه شوال به عنوان الگو و زمینه ای برای تقویت وحدت بین امتّ اسلام نگریسته شود. از این رو هر نوع عمل تفرقه افکنانه با استناد به اختلاف مبانی و فتاوا و هر گونه اختلاف افکنی و دامن زدن به نزاع های مذهبی و اختلافات سلیقه­ای، پروژه­­ا­ی با مدیریت پنهان دشمنان اسلام و بدخواهان مسلمین تلقی می شود که باید در برابر آن هوشیارانه عمل نمود.

۹ـ  از آنجا که حفظ حقوق شهروندی عموم ملّت به ویژه علمای اسلام و شؤونات آنان در هر جای عالم که زندگی کنند بر عهده دولت های آن منطقه است، بار دیگر مراتب تأسف و اعتراض شدید خود را نسبت به ظلم و ستم حاکمان بحرین، عربستان و میانمار اعلام داشته و بر لزوم احقاق حقوق شهروندی عالمان بزرگوار جناب آیت الله شیخ عیسی قاسم و شیخ زکزاکی پای می فشریم و از مراکز حقوق بشری می خواهیم سلامت و آزادی این بزرگان را تضمین نمایند. 

۱۰ـ مرجعیت شیعه ضامن عقلانیت، معنویت و اعتدال در امر مهم دین است و از این رو بر تبعیت خود از مراجع معظم تقلید و در رأس آن مقام منیع ولایت تاکید می ورزیم، چنان که مراتب تقدیر خود را از مرکز اسلامی هامبورگ به عنوان مرکز دیرپای شیعه در قلب اروپای مرکزی، به ویژه امام و مدیر محترم مرکز اسلامی هامبورگ که بار دیگر زمینه این گردهمایی را فراهم ساختند اعلام می نماییم.

والسلام علیکم ورحمة الله و برکاته

کد خبر 4300288

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha