به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ عشایری روز چهارشنبه در جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایداراستان قزوین که با حضور استاندار و معاونان استانداری برگزار شد اظهارداشت: پس از تاکید مقام معظم رهبری در خصوص حل برخی مشکلات شهری، توجه به سکونت گاههای غیر رسمی و بازآفرینی محلات در دستور کار دولت قرار گرفت و دستورالعمل اجرایی به استانها ابلاغ شد.
وی اضافه کرد: با تشکیل ستادی در مرکز و عضویت ۱۹ وزارتخانه و مشخص شدن تکلیف وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و شهرداری ها، دستورالعمل اجرایی ابلاغ و برنامه ملی بازآفرینی تدوین و به ستاد ارائه شد.
عشایری یادآورشد: این طرح مزیت هایی داشت که دولت را مجاب کرد با جدیت وارد کار شود و امید به زندگی را در میان مردم مناطق مختلف تقویت کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: مهمترین ویژگی این طرح ملی افزایش کیفیت زندگی در شهرها و تقویت امور زیربنایی بود و رویکردی که تعریف شد متکی به تجارب گذشته هم بود تا در شرایط کنونی طرحی تاثیرگزار اجرایی شود.
وی اظهارداشت: در دهه ۷۰ و بعد از جنگ در دوران سازندگی برنامه بهسازی و نوسازی بافت فرسوده مطرح شد که رویکرد آن زمان کالبدی بود و محور هم اجرای پروژه بود و در دهه ۸۰ توانمندسازی سکونت گاههای غیر رسمی مطرح شد و شهرک سازی رونق گرفت و جاذبه های شهری برای جامعه غیر شهری ایجاد شد لذا شاهد رشد حاشیه نشینی بودیم.
عشایری بیان کرد: در دهه ۹۰ متاسفانه خاطره تلخ اجرای مسکن مهر رقم خوردو با مداخله مستقیم دولت در ساخت مسکن شاهد بروز مشکلات دیگری بودیم.
مدیرعامل بازآفرینی شهری ایران اظهارداشت: در برنامه ملی بازآفرینی شهری با استفاده از تجارب گذشته به این جمع بندی رسیدیم که به جای «پروژه محوری» باید «محله محوری» در اولویت باشد و برنامه ها نیز از پایین به بالا تعریف شود.
وی گفت: در این طرح در کنار ارکان گذشته که دولت، شهرداری ها و بخش خصوصی بود یک رکن دیگر با نام تسهیل گران نیز اضافه شد که در این راستا ستادهای بازآفرینی استانها و شهرستانها تصمیم گیرنده هستند و خط مشی تعیین می کنند.
عشایری اظهارداشت: سه ماه فرصت پیدا کردیم تا ابزار مالی و اجرایی طرح را آماده کنیم ودرکنار تعریف وظایف تسهیل گران برنامه ریزی برای در اختیار گذاشتن زمین های دولتی و دستگاههای اجرایی هم صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: طرح ملی بازآفرینی شهری برنامه دولت است و همه دستگاههای اجرایی تکلیف دارند در اجرا همکاری کنند.
۱۵۰۰ میلیارد تومان برای اجرای طرح ّبازآفرینی شهری
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه اظهارداشت: برای اجرای طرح بازآفرینی شهری ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده که سهم استانها نیز مشخص شده و پرداخت می شود.
وی بیان کرد: در کنار اعتبارات تعیین شده از منابع اراضی ملکی که داریم نیز در اختیار قرار خواهیم داد تا طرح بسرعت عملیاتی شود.
عشایری اضافه کرد: طرح بازآفرینی شهری اصلی ترین کار در حوزه شهری از سوی رئیس جمهور است که امسال با جدیت در فاز اجرایی قرار گرفته است.
نظر شما