خبرگزاری مهر- گروه استانها: آب شرب شهرخرمآباد با جمعیتی حدود ۴۰۰ هزار نفر، از طریق چند دهنه چشمه و حدود ۴۰ حلقه چاه آبرفتی و آهکی تامین می شود که با توجه به تغییر اقلیم، افزایش دما و کاهش بارندگی و تاثیر شدید آن بر منابع آبی، ضرورت دارد اقدامی اساسی برای تامین آب شرب بلندمدت و پایدار آن صورت بگیرد.
رضا میرزایی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان در این رابطه اظهار داشت: تامین آب شرب بلند مدت و پایدار شهر خرم آباد به عنوان پرجمعیت ترین و بزرگترین شهر لرستان در سال های گذشته در دستور کار شرکت آب منطقه ای قرار گرفت، ولی در سال ۹۵ و ۹۶ تعداد شش پروژه مهم سدسازی از جمله سد «مخملکوه» خرم آباد از اولویت وزارت نیرو خارج شدند و اعتبار مصوب آنها یک میلیون ریال و تخصیص آن صفر شد که با پیگیری های این شرکت، همکاری استاندار، تلاش و همت نمایندگان شهرستان های خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی سه پروژه مهم سد «زیبامحمد»، سد «مخملکوه» و شبکه آبیاری «کاکارضا» از فریز خارج شدند و در سال ۹۷ ردیف اعتباری گرفتند.
وی ادامه داد : اعتبار مصوب سد مخملکوه و شبکه آبیاری آن روی هم رفته ۹ میلیارد و تخصیص آن ۵ میلیارد تومان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان، عنوان کرد: طرح «کاکارضا» شامل شش مولفه بوده که یکی از مولفههای آن سد «مخملکوه» است و هدف از اجرای آن تامین آب دراز مدت و پایدار شهر خرم آباد برای افق ۱۴۲۵ است.
میرزایی افزود: ساختگاه این سد در هفت کیلومتری شمال شهر خرمآباد و در ضلع شرقی «مخمل کوه» واقع شده است.
وی یادآور شد: تعداد دو مولفه طرح «کاکارضا» شامل بند انحرافی و تونل انتقال آب آن به طول ۳۱۱۱ متر و عرض ۳.۷ متر و با ظرفیت عبور دبی ۱۵ متر مکعب در ثانیه اجرا شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان در خصوص مشخصات و ابعاد سد «مخملکوه» گفت: این سد از نوع سنگریزه ای با هسته رسی است که ارتفاع آن ۵۳ متر، طول تاج ۶۶۳ متر، حجم مخزن ۳۳ میلیون مترمکعب و آب قابل تنظیم سالیانه آن معادل ۶۰ میلیون متر مکعب است.
میرزایی در خصوص وضعیت تخصیص آب سد «مخملکوه»، تصریح کرد: سد مخملکوه دارای ۶۰ میلیون مترمکعب تخصیص بوده که ۵۵ میلیون مترمکعب آن برای شرب درازمدت شهر خرم آباد و پنج میلیون متر مکعب برای مصارف صنعتی است.
وی در خصوص زمان شروع عملیات اجرایی سد «مخملکوه» و مدت زمان اجرای آن، گفت: اسناد مناقصه توسط مهندسین مشاور در دست تهیه است و در نیمه دوم سال ۹۷ مناقصه برگزار و با انتخاب پیمانکار عملیات اجرایی آن آغاز می شود و دوره اجرای آن سه ساله است و مجموع هزینه ها حدود ۴۰۰ میلیارد تومان است.
نظر شما